Standard.

nedjelja decembar 16

Hiljade ljudi u Budimpešti protestuje protiv Orbanove vlade

Hiljade građana u Budimpešti protestuju protiv novog Zakona o radu i rastuće autoritarne vladavine nacionalističkog lidera Viktora Orbana. Novim zakonom poslodavcima je dozvoljeno da traže do 400 prekovremenih sati rada godišnje,…

13 hits

nedjelja decembar 16

Golim grudima na POLICIJU: Ove djevojke na protestima nisu nosile ŽUTE PRSLUKE!

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Na protestima u Francuskoj sve je više demonstranata sa simboličnim i mirnim porukama, a posebnu pažnju su privukle djevojke koje su sa golim grudima stale pred kordon pariske policije. U formaciji…

38 hits

nedjelja decembar 16

Sukobi demonstranata i policije u Briselu

Policija je upotrijebila vodeni top protiv demonstranata koji su u Briselu izašli na proteste zbog sporazuma UN o migracijama, javili su lokalni mediji.

8 hits

nedjelja decembar 16

Beskućnika ispred bolnice čekali psi lutalice o kojima je vodio računa

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Kris Mamprim radi kao medicinska sestra u gradiću Rio de Sul, i nedavno je na Facebook podijelila predivnu priču o vjernosti između čovjeka i psa. Naime, jedan beskućnik je u…

16 hits

 
 
 
 
utorak, 25 septembar 2018 19:31

VIŠE OD 1.500 PUTA silovao svoju ćerku, a Vrhovni sud SMANJIO KAZNU MONSTRUMU!

Vrhovni sud Hrvatske smanjio je kaznu "zadarskom Friclu", koji je zbog dugogodišnjeg silovanja vlastite ćerke, s kojom je dobio i dijete, kao i psihičkog te fizičkog maltretiranja šestero djece i supruge, prošle godine osuđen na 40 godina zatvora!

Ilustracija Ilustracija

Monstruoznom Zadraninu kazna je smanjena za 10 godina na javnoj sejdnici Vrhovnog suda 13. septembra na kojoj je i on sam učestvovao sa Županijskoga suda u Zadru putem videolinka.

Otkad je uhapšen, "Fricl" se nalazi u pritvoru zatvora u Zadru, a sad će, nakon pravosnažnosti presude od 30 godina zatvora, biti upućen na Odjelenje za dijagnostiku i analitiku zatvora u Remetincu, kako bi se procijenilo u koji zatvor u Hrvatskoj će biti poslat na izdržavanje dugotrajne zatvorske kazne.

Svoju najstariju ćerku Zadranin je počeo silovati kad je ona imala samo 12 godina i nije prestao sve do 2017. godine, kad je odveden u istražni zatvor, a njoj je bilo 27 godina. U tom razdoblju silovao ju je više od 1.500 puta.

"Razlog ovakvoj odluci Vrhovnoga suda, prema obrazloženju koje su medijima dostavili, jeste taj što Vrhovni sud smatra kako bi prema okrivljenom trebalo da bude primijenjen blaži zakon, dakle onaj koji je bio na snazi od 1997. do 2011. godine, jer je većinu djela za koja je proglašen krivim počinio u tom periodu", rekao je portparol Županijskoga suda u Zadru Hrvoje Visković, te dodao kako pravosuđe mora primijeniti onaj zakon koji je blaži za počinitelja.

Nakon dokaznog postupka, sudija Boris Radman osudio je 51-godišnjaka u septembru prošle godine po svih pet tačaka optužnice.

Svoju rođenu ćerku silovao je bez prestanka u razdoblju od njene 12. do 28. godine, više od 1.500 puta. Ona je kao maloljetnica s ocem dobila dijete, dvaput je posle toga namjerno pobacila, a jednom se s 15 godina pokušala i ubiti.

U porodici su znali šta otac radi najstarijoj ćerki, ali su zbog stalnih maltretiranja, terorisanja i fizičkog nasilja živjeli u strahu za svoje živote ako ga prijave. Štaviše, kad je jedna ćerka oca prijavila policiji, a supruga Centru za socijalnu zaštitu, policajci su joj rekli da "neke porodice znaju zvati po pedeset puta", dok su zaposleni Centra majci rekli "da oni ne mogu ništa".

Osuđeni Zadranin prije ovoga nije bio osuđivan, bio je ušesnik Domovinskog rata i konzument alkohola na nivou štetne upotrebe, ali psihijatrijskim vještačenjem dokazano je da je, kao osoba s razvijenim poremećajem ličnosti, cijelo vrijeme svog pedofilsko-incestuoznog odnosa s članovima porodice, bio psihički uračunjiv, odnosno da je bio potpuno svjestan što im čini, prenosi Alo.rs

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.