Standard.

četvrtak jun 13

Uprkos brojnim molbama, potpisan zahtjev: Asanž će biti izručen SAD

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Sadžid Džajvid, ministar unutrašnjih poslova Ujedinjenog Kraljevstva, potpisao je naredbu za ekstradiciju Džulijana Asanža u Sjedinjene Države koje ga traže zbog hakovanja.

22 hits

četvrtak jun 13

SAD i 25 država tvrde da Sjeverna Koreja krši sankcije

SAD i još 25 zemalja optužile su Sjevernu Koreju da krši sankcije Ujedinjenih nacija i uvozi mnogo više od propisanih 500.000 barela rafinisanih naftnih proizvoda.

25 hits

četvrtak jun 13

ŠTA JE KRIO HJU: FBI obrađivao čuvenog osnivača Plejboja još od 50-ih godina!

FBI objavio je dosije o osnivaču i glavnom uredniku "Plejboja" Hjuu Hefneru dvije godine nakon smrti legendarnog izdavača, jednoj od mnogih poznatih ličnosti koje je agencija istraživala tokom godina, i…

67 hits

četvrtak jun 13

NETANIJAUHOVA ŽENA NAGODILA SE SA TUŽILAŠTVOM: Potrošila 100.000 dolara državnih para na ručkove, a platiće 15.000

Supruga izraelskog premijera Benjamina Netanijahua, Sara, prihvatila je nagovbu sa izraelskim Tužilaštvom u slučaju o trošenju državnog novca.

30 hits

 
 
 
 
četvrtak, 11 oktobar 2018 08:26

Dali sinu ime po Hitleru, pa završili na optuženičkoj klupi

Jedan britanski par našao se pred sudom ove nedelje, pod optužbom za pripadnost ekstremno desničarskoj grupi.

Paru se sudi zbog članstva u grupi Nacionalna akcija (National Action), za šta je, zajedno sa njima, optužen i Daniel Bogunović (27).

Tužilaštvo u Birmingemu, kao otežavajuću okolnost, navodi i to da su Adam Tomas (22) i Klaudija Patatas (38) svom djetetu dali ime Adolf "odajući time počast zloglasnom lideru nacističke Njemačke", piše britanski Telegraf.

Prema navodima optužnice, par je snimljen kod kuće sa djetetom, u društvu već osuđivanog rasiste, kako drži zastavu sa kukasti krst i pozdravlja se nacističkim pozdravom.

Tužilac Barnbi Džejmson je izjavio da je par dio "ekstremno nasilne" neonacističke grupe, koju je britanska vlada zabranila 2016. godine.

Tužilaštvo je došlo do saznanja da Tomas i Bogunović "imaju posebno interesovanje za mačete", kao i da je Bogunović na svom kompjuteru čuvao uputstva za pravljanje bombi, prenosi Njuzhab.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.