Standard.

nedjelja decembar 16

Hiljade ljudi u Budimpešti protestuje protiv Orbanove vlade

Hiljade građana u Budimpešti protestuju protiv novog Zakona o radu i rastuće autoritarne vladavine nacionalističkog lidera Viktora Orbana. Novim zakonom poslodavcima je dozvoljeno da traže do 400 prekovremenih sati rada godišnje,…

13 hits

nedjelja decembar 16

Golim grudima na POLICIJU: Ove djevojke na protestima nisu nosile ŽUTE PRSLUKE!

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Na protestima u Francuskoj sve je više demonstranata sa simboličnim i mirnim porukama, a posebnu pažnju su privukle djevojke koje su sa golim grudima stale pred kordon pariske policije. U formaciji…

35 hits

nedjelja decembar 16

Sukobi demonstranata i policije u Briselu

Policija je upotrijebila vodeni top protiv demonstranata koji su u Briselu izašli na proteste zbog sporazuma UN o migracijama, javili su lokalni mediji.

8 hits

nedjelja decembar 16

Beskućnika ispred bolnice čekali psi lutalice o kojima je vodio računa

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Kris Mamprim radi kao medicinska sestra u gradiću Rio de Sul, i nedavno je na Facebook podijelila predivnu priču o vjernosti između čovjeka i psa. Naime, jedan beskućnik je u…

16 hits

 
 
 
 
četvrtak, 11 oktobar 2018 08:26

Dali sinu ime po Hitleru, pa završili na optuženičkoj klupi

Jedan britanski par našao se pred sudom ove nedelje, pod optužbom za pripadnost ekstremno desničarskoj grupi.

Paru se sudi zbog članstva u grupi Nacionalna akcija (National Action), za šta je, zajedno sa njima, optužen i Daniel Bogunović (27).

Tužilaštvo u Birmingemu, kao otežavajuću okolnost, navodi i to da su Adam Tomas (22) i Klaudija Patatas (38) svom djetetu dali ime Adolf "odajući time počast zloglasnom lideru nacističke Njemačke", piše britanski Telegraf.

Prema navodima optužnice, par je snimljen kod kuće sa djetetom, u društvu već osuđivanog rasiste, kako drži zastavu sa kukasti krst i pozdravlja se nacističkim pozdravom.

Tužilac Barnbi Džejmson je izjavio da je par dio "ekstremno nasilne" neonacističke grupe, koju je britanska vlada zabranila 2016. godine.

Tužilaštvo je došlo do saznanja da Tomas i Bogunović "imaju posebno interesovanje za mačete", kao i da je Bogunović na svom kompjuteru čuvao uputstva za pravljanje bombi, prenosi Njuzhab.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.