Standard.

srijeda oktobar 17

Crnogorac i Albanac uhapšeni u Italiji: Ukrali automobil, pa pokušali da obiju još jedno vozilo

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Crnogroski državljanin I.G. (33) i albanski I.I. (42) uhapšeni su tokom vikenda u italijanskom gradu Pistoja, nakon što ih je policija zatekla dok su pokušavali da obiju jedno vozilo.

11 hits

srijeda oktobar 17

Osniva se "Pokret za odlazak": Kupovaće ljudima karte da napuste Bosnu i Hercegovinu

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Pod sloganom "Živjeti, ne preživljavati", na Facebooku je osnovana grupa "Pokret za odlazak", koja će uskoro postati i registrovano udruženje koje će građanima Bosne i Hercegovine pomagati da napuste ovu…

11 hits

srijeda oktobar 17

Gvantanamo ostaje otvoren još najmanje 25 godina

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Zatvor Gvantanamo, u kojem se uglavnom nalaze zatvorenici optuženi da su sudjelovali u napadima na SAD 11. septembra, mogao bi ostati otvoren još najmanje 25 godina.

12 hits

srijeda oktobar 17

Kanada legalizovala marihuanu i očekuje enormne budžetske prihode

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Od danas u podne odrasli Kanađani će moći legalno konzumirati marihuanu. Takođe će određenu količinu smjeti uzgajati za svoje potrebe.

50 hits

 
 
 
 
četvrtak, 11 oktobar 2018 10:00

Tramp: Seul neće ukinuti sankcije Pjongjangu bez naše dozvole

Američki predsjednik Donald Tramp odbacio je mogućnost ukidanja južnokorejskih sankcija Sjevernoj Koreji, utvrdivši kako ta zemlja neće ukinuti sankcije Pjongjangu bez dopuštenja Sjedinjenih Američkih Država.

Južnokorejska ministarka spoljnih poslova sugerisala je tokom parlamentarnog saslušanja u srijedu da Seul razmišlja o mogućnosti ublažavanja svojih sankcija prema Sjevernoj Koreji, kako bi tu zemlju podstakla na proces denuklearizacije.

Upitan za komentar te mogućnosti, Tramp je rekao: "Neće to učiniti bez našeg odobrenja. Ništa ne čine bez našeg odobrenja."

Južna Koreja uvela je sankcije sjevernom susjedu 2010. godine nakon napada na brod južnokorejske ratne mornarice u kojem je stradalo 45 mornara, ukinuvši tom odlukom većinu bilateralne trgovinske razmjene između dvaju zemalja, podsjeća Hina.

Kang je kasnije ublažila svoju izjavu, koja je izazvala kritike dijela konzervativnih zakonodavaca, utvrdivši kako bi Sjeverna Koreja svakako prvo trebalo da se izvini za napad. Južnokorejsko Ministarstvo spoljnih poslova zvanično je negiralo da vlada razmatra tu mogućnost.

Trampovo odlučno odbacivanje popuštanja južnokorejskih sankcija odraz je zvanične pozicije SAD i Južne Koreje o zajedničkom nastupu prema Sjevernoj Koreji.

Američki predsjednik poziva sve saveznike SAD na zadržavanje sankcija toj zemlji sve dok ne pristane na denuklearizaciju. Inicijativa za denuklearizaciju rezultat je dogovora Trampa i sjevernokorejskog lidera Kim Džong-una na istorijskom samitu u Singapuru, iako je u međuvremenu došlo do razmimoilaženja po pitanju načina njenog sprovođenja.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.