Standard.

utorak februar 19

VIDEO: Srušila se dva indijska aviona dok su manevrisali

Objavljeno u: Svijet

by Jovana

Dva aviona indijskog Ratnog vazduhoplovstva srušila su se za vrijeme realizacije figure „ogledalo“, javalja Sputnjik. 

15 hits

utorak februar 19

Majci u Rusiji utjerivačice dugova oduzele bebu jer nije platila ratu

Dvije ruske utjerivačice dugova optužene su da su kao zalog uzele dijete jer njegova majka više nije mogla otplaćivati zajam, prenose ruski mediji.

33 hits

utorak februar 19

Dačić: Razgraničenje zvanični predlog Beograda Prištini

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da je razgraničenje zvanični predlog Srbije za razrješenje kosovskog pitanja u dijalogu sa albanskom stranom, ali da još nije određeno gdje bi…

17 hits

utorak februar 19

Njemačka: Uhapšena dva Bosanca, imali 17 granata spremnih za upotrebu

Objavljeno u: Svijet

by Jovana

Njemačka policija sinoć je na željezničkoj stanici u Drezdenu pronašla 17 granata sakrivenih u unutrašnjosti jednog automobila. Kako navode njemački mediji, policija je u vozilu našla dvojicu državljana Bosne i…

17 hits

 
 
 
 
četvrtak, 11 oktobar 2018 10:00

Tramp: Seul neće ukinuti sankcije Pjongjangu bez naše dozvole

Američki predsjednik Donald Tramp odbacio je mogućnost ukidanja južnokorejskih sankcija Sjevernoj Koreji, utvrdivši kako ta zemlja neće ukinuti sankcije Pjongjangu bez dopuštenja Sjedinjenih Američkih Država.

Južnokorejska ministarka spoljnih poslova sugerisala je tokom parlamentarnog saslušanja u srijedu da Seul razmišlja o mogućnosti ublažavanja svojih sankcija prema Sjevernoj Koreji, kako bi tu zemlju podstakla na proces denuklearizacije.

Upitan za komentar te mogućnosti, Tramp je rekao: "Neće to učiniti bez našeg odobrenja. Ništa ne čine bez našeg odobrenja."

Južna Koreja uvela je sankcije sjevernom susjedu 2010. godine nakon napada na brod južnokorejske ratne mornarice u kojem je stradalo 45 mornara, ukinuvši tom odlukom većinu bilateralne trgovinske razmjene između dvaju zemalja, podsjeća Hina.

Kang je kasnije ublažila svoju izjavu, koja je izazvala kritike dijela konzervativnih zakonodavaca, utvrdivši kako bi Sjeverna Koreja svakako prvo trebalo da se izvini za napad. Južnokorejsko Ministarstvo spoljnih poslova zvanično je negiralo da vlada razmatra tu mogućnost.

Trampovo odlučno odbacivanje popuštanja južnokorejskih sankcija odraz je zvanične pozicije SAD i Južne Koreje o zajedničkom nastupu prema Sjevernoj Koreji.

Američki predsjednik poziva sve saveznike SAD na zadržavanje sankcija toj zemlji sve dok ne pristane na denuklearizaciju. Inicijativa za denuklearizaciju rezultat je dogovora Trampa i sjevernokorejskog lidera Kim Džong-una na istorijskom samitu u Singapuru, iako je u međuvremenu došlo do razmimoilaženja po pitanju načina njenog sprovođenja.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.