Standard.

nedjelja decembar 16

Hiljade ljudi u Budimpešti protestuje protiv Orbanove vlade

Hiljade građana u Budimpešti protestuju protiv novog Zakona o radu i rastuće autoritarne vladavine nacionalističkog lidera Viktora Orbana. Novim zakonom poslodavcima je dozvoljeno da traže do 400 prekovremenih sati rada godišnje,…

13 hits

nedjelja decembar 16

Golim grudima na POLICIJU: Ove djevojke na protestima nisu nosile ŽUTE PRSLUKE!

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Na protestima u Francuskoj sve je više demonstranata sa simboličnim i mirnim porukama, a posebnu pažnju su privukle djevojke koje su sa golim grudima stale pred kordon pariske policije. U formaciji…

35 hits

nedjelja decembar 16

Sukobi demonstranata i policije u Briselu

Policija je upotrijebila vodeni top protiv demonstranata koji su u Briselu izašli na proteste zbog sporazuma UN o migracijama, javili su lokalni mediji.

8 hits

nedjelja decembar 16

Beskućnika ispred bolnice čekali psi lutalice o kojima je vodio računa

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Kris Mamprim radi kao medicinska sestra u gradiću Rio de Sul, i nedavno je na Facebook podijelila predivnu priču o vjernosti između čovjeka i psa. Naime, jedan beskućnik je u…

16 hits

 
 
 
 
četvrtak, 11 oktobar 2018 10:00

Tramp: Seul neće ukinuti sankcije Pjongjangu bez naše dozvole

Američki predsjednik Donald Tramp odbacio je mogućnost ukidanja južnokorejskih sankcija Sjevernoj Koreji, utvrdivši kako ta zemlja neće ukinuti sankcije Pjongjangu bez dopuštenja Sjedinjenih Američkih Država.

Južnokorejska ministarka spoljnih poslova sugerisala je tokom parlamentarnog saslušanja u srijedu da Seul razmišlja o mogućnosti ublažavanja svojih sankcija prema Sjevernoj Koreji, kako bi tu zemlju podstakla na proces denuklearizacije.

Upitan za komentar te mogućnosti, Tramp je rekao: "Neće to učiniti bez našeg odobrenja. Ništa ne čine bez našeg odobrenja."

Južna Koreja uvela je sankcije sjevernom susjedu 2010. godine nakon napada na brod južnokorejske ratne mornarice u kojem je stradalo 45 mornara, ukinuvši tom odlukom većinu bilateralne trgovinske razmjene između dvaju zemalja, podsjeća Hina.

Kang je kasnije ublažila svoju izjavu, koja je izazvala kritike dijela konzervativnih zakonodavaca, utvrdivši kako bi Sjeverna Koreja svakako prvo trebalo da se izvini za napad. Južnokorejsko Ministarstvo spoljnih poslova zvanično je negiralo da vlada razmatra tu mogućnost.

Trampovo odlučno odbacivanje popuštanja južnokorejskih sankcija odraz je zvanične pozicije SAD i Južne Koreje o zajedničkom nastupu prema Sjevernoj Koreji.

Američki predsjednik poziva sve saveznike SAD na zadržavanje sankcija toj zemlji sve dok ne pristane na denuklearizaciju. Inicijativa za denuklearizaciju rezultat je dogovora Trampa i sjevernokorejskog lidera Kim Džong-una na istorijskom samitu u Singapuru, iako je u međuvremenu došlo do razmimoilaženja po pitanju načina njenog sprovođenja.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.