Standard.

ponedjeljak decembar 17

Sjeverna Koreja zaprijetila SAD: Ako nastavite vratićemo se "razmjeni vatre"

Sjeverna Koreja osudila je američku administraciju zbog jačanja sankcija i pritiska na tu nuklearno naoružanu zemlju, upozoravajući da će se vratiti „razmjeni vatre“ i da bi razoružanje Pjongjanga moglo biti…

30 hits

ponedjeljak decembar 17

Dječak poginuo nakon što je napravio padobran i skočio sa zgrade

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Petanestogodišnji dječak poginuo je nakon što je skočio sa padobranom koji je sam napravio sa zgrade u Ukrajini.

74 hits

ponedjeljak decembar 17

Novi izvještaj o ruskom miješanju: Milioni šerova i lajkova

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Novi izvještaj o ruskoj kampanji dezinformacija tokom predsjedničkih izbora u SAD, pripremljen za Senat, pokazuje veličinu te operacije piše "Vašington post".

17 hits

ponedjeljak decembar 17

Danas sjednica SB UN zbog vojske Kosova i biće otvorena za javnost

SB UN održaće danas sjednicu na zahtjev Srbije i Rusije povodom odluke Prištine o formiranju vojske, a na kojoj će govoriti predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

19 hits

 
 
 
 
četvrtak, 11 oktobar 2018 19:52

FOTO - Uragan za sobom ostavio betonske ploče u pijesku: Pogledajte stravične posljedice "Majkla"

Spasilački timovi počeli su potragu za preživjelima na sjeverozapadu Floride poslije udara razornog uragana Majkl koji je odnio ili oštetio brojne domove.

FOTO - Uragan za sobom ostavio betonske ploče u pijesku: Pogledajte stravične posljedice "Majkla" FOTO: Tanjug

Pripadnici američke vojske pronašli su u turističkom mjestu Meksiko Bič 20 osoba koje su juče preživjele direktan udar uragana, izjavio je guverner te savezne države Rik Skot.

Pristup Meksiko Biču veoma je otežan pošto su putevi blokirani oborenim drvećem, dalekovodima i ostacima ruševina, navodi Asošiejted pres.

Na snimku iz helikoptera CNN-a vidi se razoreno mjesto s oko 1.000 stanovnika, u kojem je uragan odnio čitave blokove kuća u blizini obale, ostavljajući za sobom jedino betonske ploče u pijesku.

Pred udar uragana u Meksiko Biču bila je naređena obavezna evakuacija, ali su neki građani odlučili da sačekaju oluju. Usljed naleta uragana Majkl, u saveznim državama Florida, Džordžija, Južna i Sjeverna Karolina i Alabama bez struje je ostalo više od 900.000 domaćinstava i preduzeća, od kojih je polovina na Floridi.

6729518595bbf6e39369e5565813852 v4 big

FOTO: Tanjug

Uragan Majkl, oluja četvrte kategorije, pogodio je juče sjeverozapadnu obalu Floride brzinom vjetra od 250 kilometara na sat. Treći najjači uragan koji je zahvatio kontinentalni dio SAD oslabio je rano jutros i prešao u kategoriju tropske oluje, ali i dalje donosi jake kiše i vjetrove na jugoistoku Sjedinjenih Država.

Izvor: B92

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.