Standard.

ponedjeljak mart 25

Uhapšen Banjalučanin zbog sekusalnog zlostavljanja ćerke (14)

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Banjalučka policija uhapsila je muškarca, osumnjičenog za seksualno zlostavljanje svoje 14-godišnje ćerke s kojom je imao polne odnose.

13 hits

ponedjeljak mart 25

Boksera napali zbog onog što je napravio: Najodvratnija stvar koju sam vidio

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Bokser Kubrat Pulev našao se na udaru kritika nakon što je na društvene mreže isplivala snimak na kojem snažno ljubi novinarku tokom intervjua koji je dao nakon borbe. 

47 hits

ponedjeljak mart 25

Policija traga za Danijelom Vojnovićem po cijeloj Evropi

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Njemačka policija traga za Danijelom Vojnovićem, koji je u petak iskoristio kućnu posjetu u Bad Salčuflenu, za bjekstvo iz zatvora. Prema pisanju njemačkih medija, Vojnović je, tokom posjete familiji, pobjegao kroz…

15 hits

ponedjeljak mart 25

Svatovi se spremali za vjenčanje, a onda ih je policija sve uhapsila

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Policija je na Majorki uhapsila mladence i sve koji su pozvani na njihovo vjenčanje. 

23 hits

 
 
 
 
srijeda, 17 oktobar 2018 19:23

Tramp: Americi potrebna Saudijska Arabija

Predsjednik SAD Donald Tramp ukazao je danas da je Sjedinjenim Državama potrebna Saudijska Arabija u borbi protiv terorizma u trenutku kada međunarodna zajednica proziva Rijad zbog nestanka novinara Džamala Kašogija.

Tramp: Americi potrebna Saudijska Arabija FOTO: Beta

"Potrebna nam je Saudijska Arabija u borbi protiv terorizma, svega što se dešava u Iranu i drugdje", rekao je američki predsjednik za Foks Biznis (Fox Business), i takođe je insistirao na značaju ugovora o naoružanju zaključenih s Rijadom za američku privredu.

Upitan da li želi da se distancira od Saudijske Arabije, sunitske kraljevine dugogodišnjeg saveznika SAD, on je rekao da to ne želi i dodao "iskreno imamo ogroman ugovor (o naoružanju) od 110 milijardi dolara".

"Senatori dolaze kod mene i kažu mi da ne treba da uzmemo taj ugovor. Ali kome ćemo naškoditi? To predstavlja 500.000 radnih mjesta", rekao je Tramp.

Tokom posjete Saudijskoj Arabiji maja prošle godine Tramp je najavio ugovore o naoružanju za rekordnih 110 miliajrdi dolara, mada se veliki dio tih ugovora još nije realizovao.

Upitan o slučaju nestalog saudijskog novinara Džamala Kašogija i brojnim znacima koji potkrepljuju tezu da je ubijen u saudijskom konzulatu u Istanbulu, Tramp je rekao da je uvjeren da će taj slučaj biti potpuno rasvijetljen.

"Znaćemo šta se dogodilo. Nadam se da kralj i prestolonasljednik nijesu bili u toku, to je vrlo važan faktor po mom mišljenju", rekao je Tramp, prenosi Beta.

Američki predsjednik je izgledalo da vjeruje svojim saveznicima kada je juče u razgovoru s agencijom AP zatražio da se prema Saudijskoj Arabiji primijeni pretpostavka nevinosti dok se ne dokaže krivica.

Međutim, informacije Njujork tajmsa, sa snimcima koje ih potkrepljuju, jačaju sumnje protiv Rijada. Prema tom dnevniku jedan od muškaraca koga su turske vlasti identifikovale da je iz tima osumnjičenog da je izvršio ubistvo dio su okruženja saudijskog prestolonasljednika Mohameda ben Salmana, a još trojica pripadaju bezbjednosnoj službi povezanoj s saudijskim princom, prenosi agencija Frans pres.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.