Standard.

nedjelja novembar 18

Greška austrijskog vicekancelara: Umjesto svojim članovima, SMS poslao političkom protivniku

Austrijskom vicekancelaru Hajncu-Kristijanu Štraheu dogodila se greška prilikom slanja SMS poruke, prenosi Tanjug.

18 hits

nedjelja novembar 18

Indija: Troje poginulo u bombaškom napadu na centar za molitve

Troje ljudi je poginulo a 15 je povrijeđeno kada su dva muškarca na motociklima bacila bombu na centar za molitve u sjevernoj Indiji.

19 hits

nedjelja novembar 18

Papa održao misu posvećenu siromašnima

Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franjo osudio je danas "buku nekoliko bogatih" zbog čega se ne čuje "vapaj siromašnih" tokom mise održane podovom drugog Svjetskog dana siromašnih.

15 hits

nedjelja novembar 18

Identifikovani organizatori ubistva novinarke sa Malte?

Istražitelji su identifikovali grupu od najmanje tri državljanina Malte za koje vjeruju da su prošle godine organizovali ubistvo novinarke za borbu protiv korupcije Dafne Karuane Galicije, objavio je danas nedjeljnik…

19 hits

 
 
 
 
srijeda, 17 oktobar 2018 19:23

Tramp: Americi potrebna Saudijska Arabija

Predsjednik SAD Donald Tramp ukazao je danas da je Sjedinjenim Državama potrebna Saudijska Arabija u borbi protiv terorizma u trenutku kada međunarodna zajednica proziva Rijad zbog nestanka novinara Džamala Kašogija.

Tramp: Americi potrebna Saudijska Arabija FOTO: Beta

"Potrebna nam je Saudijska Arabija u borbi protiv terorizma, svega što se dešava u Iranu i drugdje", rekao je američki predsjednik za Foks Biznis (Fox Business), i takođe je insistirao na značaju ugovora o naoružanju zaključenih s Rijadom za američku privredu.

Upitan da li želi da se distancira od Saudijske Arabije, sunitske kraljevine dugogodišnjeg saveznika SAD, on je rekao da to ne želi i dodao "iskreno imamo ogroman ugovor (o naoružanju) od 110 milijardi dolara".

"Senatori dolaze kod mene i kažu mi da ne treba da uzmemo taj ugovor. Ali kome ćemo naškoditi? To predstavlja 500.000 radnih mjesta", rekao je Tramp.

Tokom posjete Saudijskoj Arabiji maja prošle godine Tramp je najavio ugovore o naoružanju za rekordnih 110 miliajrdi dolara, mada se veliki dio tih ugovora još nije realizovao.

Upitan o slučaju nestalog saudijskog novinara Džamala Kašogija i brojnim znacima koji potkrepljuju tezu da je ubijen u saudijskom konzulatu u Istanbulu, Tramp je rekao da je uvjeren da će taj slučaj biti potpuno rasvijetljen.

"Znaćemo šta se dogodilo. Nadam se da kralj i prestolonasljednik nijesu bili u toku, to je vrlo važan faktor po mom mišljenju", rekao je Tramp, prenosi Beta.

Američki predsjednik je izgledalo da vjeruje svojim saveznicima kada je juče u razgovoru s agencijom AP zatražio da se prema Saudijskoj Arabiji primijeni pretpostavka nevinosti dok se ne dokaže krivica.

Međutim, informacije Njujork tajmsa, sa snimcima koje ih potkrepljuju, jačaju sumnje protiv Rijada. Prema tom dnevniku jedan od muškaraca koga su turske vlasti identifikovale da je iz tima osumnjičenog da je izvršio ubistvo dio su okruženja saudijskog prestolonasljednika Mohameda ben Salmana, a još trojica pripadaju bezbjednosnoj službi povezanoj s saudijskim princom, prenosi agencija Frans pres.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.