Standard.

nedjelja januar 20

Meksiko: Broj žrtava u eksploziji naftovoda porastao na 73

Broj poginulih u eksploziji naftovoda u centralnom Meksiku porastao je na 73, rekao je guverner meksičke države, Idalgo Omar Fajad.

18 hits

nedjelja januar 20

Pretrčao 40 kilometara na minus 52 stepena Celzijusa

Italijanski ljubitelj ekstremnih sportova Paolo Venturini pretrčao je skoro 40 kilometara na temperaturi od minus 52 stepena Celzijusa u području Ojmjakona u ruskoj Republici Jakutiji, saopšteno je iz lokalnog odjeljenja za spoljne…

17 hits

nedjelja januar 20

Kurc: Moguće odlaganje Bregzita

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc smatra da je moguće, ako je potrebno, da se za nekoliko mjeseci odloži istupanje Velike Britanije iz Evropske unije.

13 hits

nedjelja januar 20

Kurc: Moguće odlaganje Bregzita

Objavljeno u: Svijet

nedjelja januar 20

Američki razarač ušao u Crno more, Rusi ga prate

Rruska Crnomorska flota prati kretanje američkog razarača "USS Donald Kuk" opremljenog navođenim raketama, koji je ušao u Crno more.

19 hits

 
 
 
 
srijeda, 17 oktobar 2018 19:36

Njemačka policija upozorava: Čuvajte se lijepo obučenih žena s Balkana

Policija u Hamburgu je upozorila građane da budu oprezni s dobro i moderno obučenim ženama koje dolaze s Balkana, iz Hrvatske, Srbije, ali i iz Moldavije, jer se vjerovatno radi o prevarantkinjama koje “operišu” po elitnim djelovima grada i traže svoje žrtve.

Njemačka policija upozorava: Čuvajte se lijepo obučenih žena s Balkana FOTO: Pinterest

To su zaključili iz istraživanja Majkla Neumana, glavnog policijskog istražitelja zaduženog za prevare i krađe, piše Fenix-magazin.de.

“Žene koje u Njemačku dolaze najčešće iz Hrvatske, Srbije i Moldavije, zadržavaju se u jednom gradu nekoliko dana i traže način kako nekoga prevariti i opljačkati, a kad to učine, nestaju. Na primjer, u Hamburgu unajmljuju stanove u bogatijim četvrtima grada kao što su Harvestehude, Rotherbaum, Eppendorf i Winterhude. Obučene su u skupe odjevne predmete i sa sobom nose lažne Gucci torbe u kojima se nalazi njihov 'alat'. Ostvaruju dobar odnos sa komšijama, gotovo prijateljski, lako im je ući u njihove kuće i stanove, posmatraju, traže skupocjene predmete, a onda kradu”, kazao je Neuman za Bild.

Neuman otkriva kako su ranije muškarci bili najčešći počinitelji krađa i prevara, ali sad žene to čine u većem broju.

“Dobro i moderno obučene, žene u elitnim četvrtima manje privlače pažnju i sumnju. Više im se vjeruje”, objašnjava Neuman, prenosi Max portal.

Policija je objavila i kako je u avgustu ove godine zabilježeno 363 slučaja pljačke porodičnih kuća i apartmana u luksuznim četvrtima u Hamburgu. U septembru su zabiljeđili 337 krađa, a u 2017. godini čak 5.769 slučaja krađe i provala, prenosi Radio Sarajevo.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno srijeda, 17 oktobar 2018 19:52

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.