Standard.

nedjelja novembar 18

Greška austrijskog vicekancelara: Umjesto svojim članovima, SMS poslao političkom protivniku

Austrijskom vicekancelaru Hajncu-Kristijanu Štraheu dogodila se greška prilikom slanja SMS poruke, prenosi Tanjug.

18 hits

nedjelja novembar 18

Indija: Troje poginulo u bombaškom napadu na centar za molitve

Troje ljudi je poginulo a 15 je povrijeđeno kada su dva muškarca na motociklima bacila bombu na centar za molitve u sjevernoj Indiji.

19 hits

nedjelja novembar 18

Papa održao misu posvećenu siromašnima

Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franjo osudio je danas "buku nekoliko bogatih" zbog čega se ne čuje "vapaj siromašnih" tokom mise održane podovom drugog Svjetskog dana siromašnih.

15 hits

nedjelja novembar 18

Identifikovani organizatori ubistva novinarke sa Malte?

Istražitelji su identifikovali grupu od najmanje tri državljanina Malte za koje vjeruju da su prošle godine organizovali ubistvo novinarke za borbu protiv korupcije Dafne Karuane Galicije, objavio je danas nedjeljnik…

19 hits

 
 
 
 
srijeda, 17 oktobar 2018 19:36

Njemačka policija upozorava: Čuvajte se lijepo obučenih žena s Balkana

Policija u Hamburgu je upozorila građane da budu oprezni s dobro i moderno obučenim ženama koje dolaze s Balkana, iz Hrvatske, Srbije, ali i iz Moldavije, jer se vjerovatno radi o prevarantkinjama koje “operišu” po elitnim djelovima grada i traže svoje žrtve.

Njemačka policija upozorava: Čuvajte se lijepo obučenih žena s Balkana FOTO: Pinterest

To su zaključili iz istraživanja Majkla Neumana, glavnog policijskog istražitelja zaduženog za prevare i krađe, piše Fenix-magazin.de.

“Žene koje u Njemačku dolaze najčešće iz Hrvatske, Srbije i Moldavije, zadržavaju se u jednom gradu nekoliko dana i traže način kako nekoga prevariti i opljačkati, a kad to učine, nestaju. Na primjer, u Hamburgu unajmljuju stanove u bogatijim četvrtima grada kao što su Harvestehude, Rotherbaum, Eppendorf i Winterhude. Obučene su u skupe odjevne predmete i sa sobom nose lažne Gucci torbe u kojima se nalazi njihov 'alat'. Ostvaruju dobar odnos sa komšijama, gotovo prijateljski, lako im je ući u njihove kuće i stanove, posmatraju, traže skupocjene predmete, a onda kradu”, kazao je Neuman za Bild.

Neuman otkriva kako su ranije muškarci bili najčešći počinitelji krađa i prevara, ali sad žene to čine u većem broju.

“Dobro i moderno obučene, žene u elitnim četvrtima manje privlače pažnju i sumnju. Više im se vjeruje”, objašnjava Neuman, prenosi Max portal.

Policija je objavila i kako je u avgustu ove godine zabilježeno 363 slučaja pljačke porodičnih kuća i apartmana u luksuznim četvrtima u Hamburgu. U septembru su zabiljeđili 337 krađa, a u 2017. godini čak 5.769 slučaja krađe i provala, prenosi Radio Sarajevo.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno srijeda, 17 oktobar 2018 19:52

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.