Standard.

nedjelja januar 20

Meksiko: Broj žrtava u eksploziji naftovoda porastao na 73

Broj poginulih u eksploziji naftovoda u centralnom Meksiku porastao je na 73, rekao je guverner meksičke države, Idalgo Omar Fajad.

17 hits

nedjelja januar 20

Pretrčao 40 kilometara na minus 52 stepena Celzijusa

Italijanski ljubitelj ekstremnih sportova Paolo Venturini pretrčao je skoro 40 kilometara na temperaturi od minus 52 stepena Celzijusa u području Ojmjakona u ruskoj Republici Jakutiji, saopšteno je iz lokalnog odjeljenja za spoljne…

16 hits

nedjelja januar 20

Kurc: Moguće odlaganje Bregzita

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc smatra da je moguće, ako je potrebno, da se za nekoliko mjeseci odloži istupanje Velike Britanije iz Evropske unije.

12 hits

nedjelja januar 20

Kurc: Moguće odlaganje Bregzita

Objavljeno u: Svijet

nedjelja januar 20

Američki razarač ušao u Crno more, Rusi ga prate

Rruska Crnomorska flota prati kretanje američkog razarača "USS Donald Kuk" opremljenog navođenim raketama, koji je ušao u Crno more.

18 hits

 
 
 
 
subota, 20 oktobar 2018 18:32

Da li znate koji grad već godinama nosi tutlu "najkul" grada u Evropi?

Ne bez razloga, grad na sedam brda, Lisabon, jedan je od najljepših i najautentičnijih glavnih gradova Evrope – grad sa dušom i muzikom fada.

Portugalska prijestonica sa mediteranskim temperamentom i sa 290 sunčanih dana godišnje, ima prelijepe ulice sa impresivnim građevinama, tipične keramičke pločice - azulejos - i još mnogo toga u ponudi.

Njegova jedinstvena arhitektura čini ga integralnim dijelom portugalske kulture i identiteta.

Grad u kome se osjećate sigurno bilo da lutate njegovim ulicama danju ili noću, gdje je kuhinja prava umjetnost i gdje ćete pronaći hotele i restorane koji odgovaraju svakom ukusu, budžetu i zahtjevu.

Otkrijte Lisabon, grad pun autentičnosti gdje se stari običaji i drevna istorija miješaju sa nezaboravnim zabavama i hi-tech inovacijama.

Lisabon kao da ne stari, ovo je grad ljubaznosti i neposrednosti na koju ćete naići ukoliko se slučajno negdje izgubite. Iznad svega, Lisabon je poznat po svom gostoprimstvu na način koji je porodičan i veoma srdačan. Samo zbog ultra ljubaznih lokalaca naučićete da se na portugalskom hvala, kaže “obrigado”.

Inače, Lisabon nosi titulu najkul grada u Evropi, kao i grada koji je treći po ljubaznosti na svijetu.

Možda ćete zavoljeti Lisabon zbog njegovih spomenika, idealnih uslova za bavljenje sportom ili zbog ukusne gastronomije. Jedno je sigurno: sve vrijeme ovog svijeta neće biti dovoljno da uživate u svemu što u ovom gradu možete vidjeti ili raditi.

Ko posjeti Lisabon ne smije da propusti slatkiš pastel de nata (čiji recept poznaje navodno samo troje ljudi na svijetu) sa cimetom, grilovane sardine, azeitão sir, kao i da proba čuvena portugalska vina i voćnu sangriju, piše "LuxLife".

Lisabon je deveti najposjećeniji grad u Evropi nakon Rima, Istanbula, Barselone, Milana, Venecije, Madrida, Firence i Atine.

Napravite svoj izbor i dozvolite Lisabonu da vam oduzme srce.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.