Standard.

nedjelja januar 20

Meksiko: Broj žrtava u eksploziji naftovoda porastao na 73

Broj poginulih u eksploziji naftovoda u centralnom Meksiku porastao je na 73, rekao je guverner meksičke države, Idalgo Omar Fajad.

17 hits

nedjelja januar 20

Pretrčao 40 kilometara na minus 52 stepena Celzijusa

Italijanski ljubitelj ekstremnih sportova Paolo Venturini pretrčao je skoro 40 kilometara na temperaturi od minus 52 stepena Celzijusa u području Ojmjakona u ruskoj Republici Jakutiji, saopšteno je iz lokalnog odjeljenja za spoljne…

16 hits

nedjelja januar 20

Kurc: Moguće odlaganje Bregzita

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc smatra da je moguće, ako je potrebno, da se za nekoliko mjeseci odloži istupanje Velike Britanije iz Evropske unije.

12 hits

nedjelja januar 20

Kurc: Moguće odlaganje Bregzita

Objavljeno u: Svijet

nedjelja januar 20

Američki razarač ušao u Crno more, Rusi ga prate

Rruska Crnomorska flota prati kretanje američkog razarača "USS Donald Kuk" opremljenog navođenim raketama, koji je ušao u Crno more.

18 hits

 
 
 
 
subota, 20 oktobar 2018 18:59

VIDEO: "Gađaj između očiju" - Lovci su im ubili predvodnika, a onda je uslijedio napad

Kada su lovci zapucali na slonove, a potom jednog od njih ubili, uslijedila je instiktivna reakcija životinja koje su pojurile za njima u nadi da će im se osvetiti.

Na zabilježenom video-snimku, koji se proširio društvenim mrežama, možemo da vidimo dva lovca kako se šunjaju među krdo slonova u Namibiji.

Prišli su im veoma brzo i zapucali sa male razdaljine, dok u pozadini klipa možemo da čujemo kako jedan od njih izgovara "pogodi ga tačno između očiju".

Ispalili su tri hica, a jedan od njih bio je smrtonosan pa je životinja uskoro bila na zemlji.

Kako se ispostavilo, lovci su usmrtili predvodnika krda, zbog čega su se slonovi uznemirili pa su instiktivno pojurili ka muškarcima koji su se dali u bijeg. Srećom, niko od lovaca nije povrijeđen.

Na opšte iznenađenje mnogih ljudi, jedan stručnjak je objasnio da je lov na slonove dozvoljen ali maksimalno dvije životinje po organizatoru safarija.

"U ovom predjelu Namibije obitava manji broj slonova, pa lovimo samo dva godišnje", kazao je profesionalni lovac Korn Kruger za Njuz 24.

Kruger je kazao za portal da je video-materijal snimljen prije tri ili četiri godine, i da je pucanje na životinje u potpunosti legalno i nimalo ne šteti zajednici.

Postoji nekoliko kompanija u Namibiji koje organizuju safari ture za lovce, a sezona je otvorena od marta sve do kraja oktobra.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno subota, 20 oktobar 2018 18:49

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.