Standard.

nedjelja novembar 18

Greška austrijskog vicekancelara: Umjesto svojim članovima, SMS poslao političkom protivniku

Austrijskom vicekancelaru Hajncu-Kristijanu Štraheu dogodila se greška prilikom slanja SMS poruke, prenosi Tanjug.

18 hits

nedjelja novembar 18

Indija: Troje poginulo u bombaškom napadu na centar za molitve

Troje ljudi je poginulo a 15 je povrijeđeno kada su dva muškarca na motociklima bacila bombu na centar za molitve u sjevernoj Indiji.

19 hits

nedjelja novembar 18

Papa održao misu posvećenu siromašnima

Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franjo osudio je danas "buku nekoliko bogatih" zbog čega se ne čuje "vapaj siromašnih" tokom mise održane podovom drugog Svjetskog dana siromašnih.

15 hits

nedjelja novembar 18

Identifikovani organizatori ubistva novinarke sa Malte?

Istražitelji su identifikovali grupu od najmanje tri državljanina Malte za koje vjeruju da su prošle godine organizovali ubistvo novinarke za borbu protiv korupcije Dafne Karuane Galicije, objavio je danas nedjeljnik…

19 hits

 
 
 
 
subota, 20 oktobar 2018 18:59

VIDEO: "Gađaj između očiju" - Lovci su im ubili predvodnika, a onda je uslijedio napad

Kada su lovci zapucali na slonove, a potom jednog od njih ubili, uslijedila je instiktivna reakcija životinja koje su pojurile za njima u nadi da će im se osvetiti.

Na zabilježenom video-snimku, koji se proširio društvenim mrežama, možemo da vidimo dva lovca kako se šunjaju među krdo slonova u Namibiji.

Prišli su im veoma brzo i zapucali sa male razdaljine, dok u pozadini klipa možemo da čujemo kako jedan od njih izgovara "pogodi ga tačno između očiju".

Ispalili su tri hica, a jedan od njih bio je smrtonosan pa je životinja uskoro bila na zemlji.

Kako se ispostavilo, lovci su usmrtili predvodnika krda, zbog čega su se slonovi uznemirili pa su instiktivno pojurili ka muškarcima koji su se dali u bijeg. Srećom, niko od lovaca nije povrijeđen.

Na opšte iznenađenje mnogih ljudi, jedan stručnjak je objasnio da je lov na slonove dozvoljen ali maksimalno dvije životinje po organizatoru safarija.

"U ovom predjelu Namibije obitava manji broj slonova, pa lovimo samo dva godišnje", kazao je profesionalni lovac Korn Kruger za Njuz 24.

Kruger je kazao za portal da je video-materijal snimljen prije tri ili četiri godine, i da je pucanje na životinje u potpunosti legalno i nimalo ne šteti zajednici.

Postoji nekoliko kompanija u Namibiji koje organizuju safari ture za lovce, a sezona je otvorena od marta sve do kraja oktobra.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno subota, 20 oktobar 2018 18:49

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.