Standard.

nedjelja januar 20

Meksiko: Broj žrtava u eksploziji naftovoda porastao na 73

Broj poginulih u eksploziji naftovoda u centralnom Meksiku porastao je na 73, rekao je guverner meksičke države, Idalgo Omar Fajad.

17 hits

nedjelja januar 20

Pretrčao 40 kilometara na minus 52 stepena Celzijusa

Italijanski ljubitelj ekstremnih sportova Paolo Venturini pretrčao je skoro 40 kilometara na temperaturi od minus 52 stepena Celzijusa u području Ojmjakona u ruskoj Republici Jakutiji, saopšteno je iz lokalnog odjeljenja za spoljne…

16 hits

nedjelja januar 20

Kurc: Moguće odlaganje Bregzita

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc smatra da je moguće, ako je potrebno, da se za nekoliko mjeseci odloži istupanje Velike Britanije iz Evropske unije.

12 hits

nedjelja januar 20

Kurc: Moguće odlaganje Bregzita

Objavljeno u: Svijet

nedjelja januar 20

Američki razarač ušao u Crno more, Rusi ga prate

Rruska Crnomorska flota prati kretanje američkog razarača "USS Donald Kuk" opremljenog navođenim raketama, koji je ušao u Crno more.

18 hits

 
 
 
 
subota, 20 oktobar 2018 19:47

Vau! Džekpot porastao na 1,6 milijardi dolara

Rekordni džekpot od 1,6 milijardi dolara će biti u utorak u američkoj lutriji, pošto u izvlačenju u petak nijedan igrač nije osvojio džekpot koji je tada iznosio jednu milijardu dolara.

Premija za "Mega milions" je stvorila duge redove u petak pred kioscima i prodavnicama tiketa u 44 američke države, u Vašingtonu i na Djevičanskim ostrvima.

Međutim, u petak uveče nije izvučen dobitnik, te džekpot koji se izvlači u utorak dostiže rekordnih 1,6 milijardi dolara.

Dosadašnji rekord po najvećem pojedinačnom dobitku drži Mejvis Vančik, 53-godišnja majka iz Masačusetsa, koja je avgusta 2017. u lutriji "Pauerbol" dobila džekpot od 758,7 miliona dolara.

Januara 2016. džekpot "Pauerbola" je dostigao 1,58 milijardi dolara, ali su ga podijelila tri dobitnika, po 528,8 miliona dolara.

"Mega milions" je nastao 2002. i nekoliko puta je modifikovan da bi se smanjila vjerovatnoća osvajanja džekpota, što je omogućilo da on redovno raste za po nekoliko stotina miliona dolara.

Dobitnik koji ima svih šest izvučenih brojeva, može da džekpot dobije u 30 rata tokom 30 godina, ili da odmah dobije cijeli iznos, ali umanjen.

To bi u utorak značilo mogućnost da dobitnik odmah naplati 905 miliona dolara džekpota, na šta će potom platiti porez, piše na sajtu "Mega milions".

Za razliku od mnogih drugih zemalja, dobici američke lutrije su oporezivi.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.