Standard.

nedjelja novembar 18

Greška austrijskog vicekancelara: Umjesto svojim članovima, SMS poslao političkom protivniku

Austrijskom vicekancelaru Hajncu-Kristijanu Štraheu dogodila se greška prilikom slanja SMS poruke, prenosi Tanjug.

18 hits

nedjelja novembar 18

Indija: Troje poginulo u bombaškom napadu na centar za molitve

Troje ljudi je poginulo a 15 je povrijeđeno kada su dva muškarca na motociklima bacila bombu na centar za molitve u sjevernoj Indiji.

19 hits

nedjelja novembar 18

Papa održao misu posvećenu siromašnima

Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franjo osudio je danas "buku nekoliko bogatih" zbog čega se ne čuje "vapaj siromašnih" tokom mise održane podovom drugog Svjetskog dana siromašnih.

15 hits

nedjelja novembar 18

Identifikovani organizatori ubistva novinarke sa Malte?

Istražitelji su identifikovali grupu od najmanje tri državljanina Malte za koje vjeruju da su prošle godine organizovali ubistvo novinarke za borbu protiv korupcije Dafne Karuane Galicije, objavio je danas nedjeljnik…

19 hits

 
 
 
 
subota, 20 oktobar 2018 19:47

Vau! Džekpot porastao na 1,6 milijardi dolara

Rekordni džekpot od 1,6 milijardi dolara će biti u utorak u američkoj lutriji, pošto u izvlačenju u petak nijedan igrač nije osvojio džekpot koji je tada iznosio jednu milijardu dolara.

Premija za "Mega milions" je stvorila duge redove u petak pred kioscima i prodavnicama tiketa u 44 američke države, u Vašingtonu i na Djevičanskim ostrvima.

Međutim, u petak uveče nije izvučen dobitnik, te džekpot koji se izvlači u utorak dostiže rekordnih 1,6 milijardi dolara.

Dosadašnji rekord po najvećem pojedinačnom dobitku drži Mejvis Vančik, 53-godišnja majka iz Masačusetsa, koja je avgusta 2017. u lutriji "Pauerbol" dobila džekpot od 758,7 miliona dolara.

Januara 2016. džekpot "Pauerbola" je dostigao 1,58 milijardi dolara, ali su ga podijelila tri dobitnika, po 528,8 miliona dolara.

"Mega milions" je nastao 2002. i nekoliko puta je modifikovan da bi se smanjila vjerovatnoća osvajanja džekpota, što je omogućilo da on redovno raste za po nekoliko stotina miliona dolara.

Dobitnik koji ima svih šest izvučenih brojeva, može da džekpot dobije u 30 rata tokom 30 godina, ili da odmah dobije cijeli iznos, ali umanjen.

To bi u utorak značilo mogućnost da dobitnik odmah naplati 905 miliona dolara džekpota, na šta će potom platiti porez, piše na sajtu "Mega milions".

Za razliku od mnogih drugih zemalja, dobici američke lutrije su oporezivi.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.