Standard.

nedjelja april 21

VIDEO - Masakr na Uskrs u Šri Lanki: Broj mrtvih raste iz minuta u minut

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Više od 190 osoba je poginulo, a 560 povrijeđeno u bombaškim napadima na tri crkve i tri hotela u Šri Lanki. Broj stradalih raste iz minuta u minut. 

40 hits

nedjelja april 21

UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE: Potresne slike iz Šri Lanke obilaze svijet

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Više od 150 ljudi stradalo je u Šri Lanki u seriji eksplozija u hotelima i crkvama gdje su vjernici obilježavali Uskrs.

20 hits

nedjelja april 21

"Ekstremisti željeli namjerno da napadnu hrišćane na Uskrs"

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc najoštrije je osudio teroristički napad na Šri Lanki u kojem je ubijeno više od sto ljudi.

3 hits

nedjelja april 21

Pješčani oblak iz Sahare stiže na Balkan

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Veliki pješčani oblak iz Sahare, koji ovog vikenda stiže do Evrope, tokom naredne nedjelje očekuje se u Hrvatskoj. 

8 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 22 oktobar 2018 21:09

Američki tužilac iznio šokantne podatke: "SAD i NATO su ubili Jugoslaviju i Miloševića, da bi Balkan bio najsiromašniji dio Evrope"

Bivšeg predsjednika SRJ Slobodana Miloševića ubili su Amerika i NATO, tvrdi poznati američki advokat i nekadašnji federalni tužilac SAD Remzi Klark! On smatra i da je svojevremeno trebalo sprovesti temeljnu istragu svih propusta u slučaju Miloševićevog liječenja tokom boravka u Haškom tribunalu.

Američki tužilac iznio šokantne podatke: "SAD i NATO su ubili Jugoslaviju i Miloševića, da bi Balkan bio najsiromašniji dio Evrope" FOTO: EPA/ PAUL VREEKER

"Nijedno odgovorno rukovodstvo ili obaviještena javnost nisu smjeli da dopuste da se ne sprovede temeljna istraga svih propusta koje je počinio sud kada se nije obazirao na onolike zahtjeve da se nešto preduzme u cilju zaštite zdravlja predsjednika Miloševića. Posljednji takav apel datira samo koji dan prije njegove smrti, jer je prije toga u sudnici svako mogao da se uvjeri da je njegovo stanje kritično. Neko je morao da bude odgovaran za taj tako tragičan propust", napisao je Klark u tekstu o Miloševiću, koji je svojevremeno objavljen u knjizi „Takvog ga znam“.

Klark, koji je bio i kopredsjednik Međunarodnog komiteta za odbranu Miloševića, ocjenjuje da svjetskim silama nije odgovarala velika Jugoslavija i da su zato ubili tu državu, a potom i njenog lidera. Kako ističe, posle njegove smrti se jasno vidjelo da je potreba da se stvori jaka konfederacija balkanskih država, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Bosne, Srbije, Kosova, Makedonije i drugih, još šira od Jugoslavije, veća nego ikada.

1654179 0603 profimedia remzi klark ff

FOTO: Profimedia

"Tamo neće biti nikakvih jakih ili nezavisnih privreda, nikakve privredne saradnje u regionu, nikakve odbrane od eksploatacije, nikakve zaštite ljudskih prava - pitajte Rome koji su najureni s Kosova - nikakve jedinstvene vlade sposobne da zaštiti zajedničke interese naroda i promoviše opšte blagostanje u regionu i nikakvog trajnog mira - bez takve federacije", napisao je Klark i dodao:

"Čak ni pojedinačnim članstvom u EU, separatne, male balkanske države ostaće najsiromašniji, najeksploatisaniji i najnebezbjedniji dio Evrope - nemoćan među velikim silama i privredama sa kontinenta - lišen podsticajne jugoslovenske ideje i njene stvarnosti. I to je razlog što su SAD i NATO ubile Jugoslaviju i njenog lidera Slobodana Miloševića."

Izvor: Kurir

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.