Standard.

nedjelja januar 20

Meksiko: Broj žrtava u eksploziji naftovoda porastao na 73

Broj poginulih u eksploziji naftovoda u centralnom Meksiku porastao je na 73, rekao je guverner meksičke države, Idalgo Omar Fajad.

17 hits

nedjelja januar 20

Pretrčao 40 kilometara na minus 52 stepena Celzijusa

Italijanski ljubitelj ekstremnih sportova Paolo Venturini pretrčao je skoro 40 kilometara na temperaturi od minus 52 stepena Celzijusa u području Ojmjakona u ruskoj Republici Jakutiji, saopšteno je iz lokalnog odjeljenja za spoljne…

16 hits

nedjelja januar 20

Kurc: Moguće odlaganje Bregzita

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc smatra da je moguće, ako je potrebno, da se za nekoliko mjeseci odloži istupanje Velike Britanije iz Evropske unije.

12 hits

nedjelja januar 20

Kurc: Moguće odlaganje Bregzita

Objavljeno u: Svijet

nedjelja januar 20

Američki razarač ušao u Crno more, Rusi ga prate

Rruska Crnomorska flota prati kretanje američkog razarača "USS Donald Kuk" opremljenog navođenim raketama, koji je ušao u Crno more.

18 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 22 oktobar 2018 21:09

Američki tužilac iznio šokantne podatke: "SAD i NATO su ubili Jugoslaviju i Miloševića, da bi Balkan bio najsiromašniji dio Evrope"

Bivšeg predsjednika SRJ Slobodana Miloševića ubili su Amerika i NATO, tvrdi poznati američki advokat i nekadašnji federalni tužilac SAD Remzi Klark! On smatra i da je svojevremeno trebalo sprovesti temeljnu istragu svih propusta u slučaju Miloševićevog liječenja tokom boravka u Haškom tribunalu.

Američki tužilac iznio šokantne podatke: "SAD i NATO su ubili Jugoslaviju i Miloševića, da bi Balkan bio najsiromašniji dio Evrope" FOTO: EPA/ PAUL VREEKER

"Nijedno odgovorno rukovodstvo ili obaviještena javnost nisu smjeli da dopuste da se ne sprovede temeljna istraga svih propusta koje je počinio sud kada se nije obazirao na onolike zahtjeve da se nešto preduzme u cilju zaštite zdravlja predsjednika Miloševića. Posljednji takav apel datira samo koji dan prije njegove smrti, jer je prije toga u sudnici svako mogao da se uvjeri da je njegovo stanje kritično. Neko je morao da bude odgovaran za taj tako tragičan propust", napisao je Klark u tekstu o Miloševiću, koji je svojevremeno objavljen u knjizi „Takvog ga znam“.

Klark, koji je bio i kopredsjednik Međunarodnog komiteta za odbranu Miloševića, ocjenjuje da svjetskim silama nije odgovarala velika Jugoslavija i da su zato ubili tu državu, a potom i njenog lidera. Kako ističe, posle njegove smrti se jasno vidjelo da je potreba da se stvori jaka konfederacija balkanskih država, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Bosne, Srbije, Kosova, Makedonije i drugih, još šira od Jugoslavije, veća nego ikada.

1654179 0603 profimedia remzi klark ff

FOTO: Profimedia

"Tamo neće biti nikakvih jakih ili nezavisnih privreda, nikakve privredne saradnje u regionu, nikakve odbrane od eksploatacije, nikakve zaštite ljudskih prava - pitajte Rome koji su najureni s Kosova - nikakve jedinstvene vlade sposobne da zaštiti zajedničke interese naroda i promoviše opšte blagostanje u regionu i nikakvog trajnog mira - bez takve federacije", napisao je Klark i dodao:

"Čak ni pojedinačnim članstvom u EU, separatne, male balkanske države ostaće najsiromašniji, najeksploatisaniji i najnebezbjedniji dio Evrope - nemoćan među velikim silama i privredama sa kontinenta - lišen podsticajne jugoslovenske ideje i njene stvarnosti. I to je razlog što su SAD i NATO ubile Jugoslaviju i njenog lidera Slobodana Miloševića."

Izvor: Kurir

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.