Standard.

nedjelja novembar 18

Greška austrijskog vicekancelara: Umjesto svojim članovima, SMS poslao političkom protivniku

Austrijskom vicekancelaru Hajncu-Kristijanu Štraheu dogodila se greška prilikom slanja SMS poruke, prenosi Tanjug.

18 hits

nedjelja novembar 18

Indija: Troje poginulo u bombaškom napadu na centar za molitve

Troje ljudi je poginulo a 15 je povrijeđeno kada su dva muškarca na motociklima bacila bombu na centar za molitve u sjevernoj Indiji.

19 hits

nedjelja novembar 18

Papa održao misu posvećenu siromašnima

Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franjo osudio je danas "buku nekoliko bogatih" zbog čega se ne čuje "vapaj siromašnih" tokom mise održane podovom drugog Svjetskog dana siromašnih.

15 hits

nedjelja novembar 18

Identifikovani organizatori ubistva novinarke sa Malte?

Istražitelji su identifikovali grupu od najmanje tri državljanina Malte za koje vjeruju da su prošle godine organizovali ubistvo novinarke za borbu protiv korupcije Dafne Karuane Galicije, objavio je danas nedjeljnik…

19 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 22 oktobar 2018 21:09

Američki tužilac iznio šokantne podatke: "SAD i NATO su ubili Jugoslaviju i Miloševića, da bi Balkan bio najsiromašniji dio Evrope"

Bivšeg predsjednika SRJ Slobodana Miloševića ubili su Amerika i NATO, tvrdi poznati američki advokat i nekadašnji federalni tužilac SAD Remzi Klark! On smatra i da je svojevremeno trebalo sprovesti temeljnu istragu svih propusta u slučaju Miloševićevog liječenja tokom boravka u Haškom tribunalu.

Američki tužilac iznio šokantne podatke: "SAD i NATO su ubili Jugoslaviju i Miloševića, da bi Balkan bio najsiromašniji dio Evrope" FOTO: EPA/ PAUL VREEKER

"Nijedno odgovorno rukovodstvo ili obaviještena javnost nisu smjeli da dopuste da se ne sprovede temeljna istraga svih propusta koje je počinio sud kada se nije obazirao na onolike zahtjeve da se nešto preduzme u cilju zaštite zdravlja predsjednika Miloševića. Posljednji takav apel datira samo koji dan prije njegove smrti, jer je prije toga u sudnici svako mogao da se uvjeri da je njegovo stanje kritično. Neko je morao da bude odgovaran za taj tako tragičan propust", napisao je Klark u tekstu o Miloševiću, koji je svojevremeno objavljen u knjizi „Takvog ga znam“.

Klark, koji je bio i kopredsjednik Međunarodnog komiteta za odbranu Miloševića, ocjenjuje da svjetskim silama nije odgovarala velika Jugoslavija i da su zato ubili tu državu, a potom i njenog lidera. Kako ističe, posle njegove smrti se jasno vidjelo da je potreba da se stvori jaka konfederacija balkanskih država, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Bosne, Srbije, Kosova, Makedonije i drugih, još šira od Jugoslavije, veća nego ikada.

1654179 0603 profimedia remzi klark ff

FOTO: Profimedia

"Tamo neće biti nikakvih jakih ili nezavisnih privreda, nikakve privredne saradnje u regionu, nikakve odbrane od eksploatacije, nikakve zaštite ljudskih prava - pitajte Rome koji su najureni s Kosova - nikakve jedinstvene vlade sposobne da zaštiti zajedničke interese naroda i promoviše opšte blagostanje u regionu i nikakvog trajnog mira - bez takve federacije", napisao je Klark i dodao:

"Čak ni pojedinačnim članstvom u EU, separatne, male balkanske države ostaće najsiromašniji, najeksploatisaniji i najnebezbjedniji dio Evrope - nemoćan među velikim silama i privredama sa kontinenta - lišen podsticajne jugoslovenske ideje i njene stvarnosti. I to je razlog što su SAD i NATO ubile Jugoslaviju i njenog lidera Slobodana Miloševića."

Izvor: Kurir

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.