Standard.

nedjelja novembar 18

Greška austrijskog vicekancelara: Umjesto svojim članovima, SMS poslao političkom protivniku

Austrijskom vicekancelaru Hajncu-Kristijanu Štraheu dogodila se greška prilikom slanja SMS poruke, prenosi Tanjug.

18 hits

nedjelja novembar 18

Indija: Troje poginulo u bombaškom napadu na centar za molitve

Troje ljudi je poginulo a 15 je povrijeđeno kada su dva muškarca na motociklima bacila bombu na centar za molitve u sjevernoj Indiji.

19 hits

nedjelja novembar 18

Papa održao misu posvećenu siromašnima

Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franjo osudio je danas "buku nekoliko bogatih" zbog čega se ne čuje "vapaj siromašnih" tokom mise održane podovom drugog Svjetskog dana siromašnih.

15 hits

nedjelja novembar 18

Identifikovani organizatori ubistva novinarke sa Malte?

Istražitelji su identifikovali grupu od najmanje tri državljanina Malte za koje vjeruju da su prošle godine organizovali ubistvo novinarke za borbu protiv korupcije Dafne Karuane Galicije, objavio je danas nedjeljnik…

19 hits

 
 
 
 
utorak, 23 oktobar 2018 10:43

Sudbina bebe koja nema čak ni ime: Tek rođeni dječačić koji je ostavljen na pragu crkve u Srbiji čeka staratelja i identitet

Dječačić koji je 9. oktobra pronađen pred crkvom u Čajetini, još petnaestak dana imaće identitet NN, a do tada, kada je krajnji rok da mu Centar za socijalni rad da ime, zvaće ga – ko kako želi.

Sudbina bebe koja nema čak ni ime: Tek rođeni dječačić koji je ostavljen na pragu crkve u Srbiji čeka staratelja i identitet FOTO: Novosti.rs

A ti jedini koji ga oslovljavaju su zaposleni na Odjeljenju neonatologije Opšte bolnice Užice na kome se, od dana kada je pronađen pred crkvom, mališan i nalazi.

"Zovemo ga iz milošte i tepamo mu slaktim nadimcima koji pristaju svoj djeci. Neko mu kaže 'Švrćo', neko 'Slatkišu', neko 'Mili', 'Šećeru', kako kome u tom trenutku padne na pamet. Imenom koje bi evenutalno moglo da bude pravo nikoga ne zove, prvo jer bi to bilo pregrubo za bebu, a drugo – nismo mi ti koji treba da dajemo ime", kažu u užičkoj bolnici.

 

Oni još kažu da se novoronđeče i dalje nalazi izolovan od drugih beba jer je rođen van zdravstvene ustanove, iako je zdrav i iz dana u dan napreduje.

Osoblje ove ustanove prvo je koje je, doduše u šali, dalo predlog za dječakovo ime. A on glasi – Đorđe, po doktoru Đorđu Jokoviću koji je primio bebu i o njoj medijima tog dana dao mnogo izjava.

Ipak, taj predlog važio je samo taj dan. Potom se u komentarima na tekstove o tom događaju javilo još potencijalnih “kumova”.

Kako crkva u Čajetini ispred koje je nađen nosi ime Svetog Arhangela Gavrila sa više strana je stiglo: “Neka bude Gavrilo”.

Opet, 9. oktobra je SPC slavila Jovana Bogoslova, pa je bilo onih koji su rezonovali da je djetetu najbolje dati ime po ovom svecu.

Do 9. novembra, kada je i krajnji rok da Centar za socijalni rad u Čajetini, koji je proglašen za staratelja dječaka bez identiteta, da ime, mališa će biti na neonatologiji.

Posle slijedi selidba na dječje odjeljenje na kome će ostati do slanja u hraniteljsku porodicu.

Dosadašnja istraga nije utvrdila ko je majka dječaka koji je u vrijeme kada je pronađen pred ulazom u bogomolju od života imao tek nekoliko sati.

Izvor: Blic

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.