Standard.

utorak januar 15

Eksplozije i pucnjava u Najrobiju; Policija: Terorizam

Najmanje dvije eksplozije i pucnjava prijavljene su u blizini hotelskog kompleksa u glavnom gradu Kenije, Nairobiju.

19 hits

utorak januar 15

Predao se balkanski "Pablo Eskobar"

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Albanski ministar unutrašnjih poslova Sander Leši izjavio da se poznati trgovac narkoticima Keljmend Baljilji predao policiji posle tri godine skrivanja.

58 hits

utorak januar 15

TUGA: Preminuo mladić Duško Rajić (19), koji je pajserima brutalno pretučen na Božić

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Sukob navijača iz Novih Banovaca i Batajnice odnio je, nažalost, novu žrtvu! Duško Rajić (19) iz Novih Banovaca, koji je krvnički pretučen pajserima po glavi na Božić, u blizini OŠ…

115 hits

utorak januar 15

Majka Davida Dragičevića: "Ja, Suzana, nigdje ne bježim"

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Suzana Radanović, majka Davida Dragičevića, čija je smrt u martu 2018. pokrenula masovne proteste u Republici Srpkoj, poručila je da će nastaviti borbu.  Kako je rekla, ona će nastaviti borbu za…

24 hits

 
 
 
 
utorak, 23 oktobar 2018 10:43

Sudbina bebe koja nema čak ni ime: Tek rođeni dječačić koji je ostavljen na pragu crkve u Srbiji čeka staratelja i identitet

Dječačić koji je 9. oktobra pronađen pred crkvom u Čajetini, još petnaestak dana imaće identitet NN, a do tada, kada je krajnji rok da mu Centar za socijalni rad da ime, zvaće ga – ko kako želi.

Sudbina bebe koja nema čak ni ime: Tek rođeni dječačić koji je ostavljen na pragu crkve u Srbiji čeka staratelja i identitet FOTO: Novosti.rs

A ti jedini koji ga oslovljavaju su zaposleni na Odjeljenju neonatologije Opšte bolnice Užice na kome se, od dana kada je pronađen pred crkvom, mališan i nalazi.

"Zovemo ga iz milošte i tepamo mu slaktim nadimcima koji pristaju svoj djeci. Neko mu kaže 'Švrćo', neko 'Slatkišu', neko 'Mili', 'Šećeru', kako kome u tom trenutku padne na pamet. Imenom koje bi evenutalno moglo da bude pravo nikoga ne zove, prvo jer bi to bilo pregrubo za bebu, a drugo – nismo mi ti koji treba da dajemo ime", kažu u užičkoj bolnici.

 

Oni još kažu da se novoronđeče i dalje nalazi izolovan od drugih beba jer je rođen van zdravstvene ustanove, iako je zdrav i iz dana u dan napreduje.

Osoblje ove ustanove prvo je koje je, doduše u šali, dalo predlog za dječakovo ime. A on glasi – Đorđe, po doktoru Đorđu Jokoviću koji je primio bebu i o njoj medijima tog dana dao mnogo izjava.

Ipak, taj predlog važio je samo taj dan. Potom se u komentarima na tekstove o tom događaju javilo još potencijalnih “kumova”.

Kako crkva u Čajetini ispred koje je nađen nosi ime Svetog Arhangela Gavrila sa više strana je stiglo: “Neka bude Gavrilo”.

Opet, 9. oktobra je SPC slavila Jovana Bogoslova, pa je bilo onih koji su rezonovali da je djetetu najbolje dati ime po ovom svecu.

Do 9. novembra, kada je i krajnji rok da Centar za socijalni rad u Čajetini, koji je proglašen za staratelja dječaka bez identiteta, da ime, mališa će biti na neonatologiji.

Posle slijedi selidba na dječje odjeljenje na kome će ostati do slanja u hraniteljsku porodicu.

Dosadašnja istraga nije utvrdila ko je majka dječaka koji je u vrijeme kada je pronađen pred ulazom u bogomolju od života imao tek nekoliko sati.

Izvor: Blic

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.