Standard.

ponedjeljak mart 25

Uhapšen Banjalučanin zbog sekusalnog zlostavljanja ćerke (14)

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Banjalučka policija uhapsila je muškarca, osumnjičenog za seksualno zlostavljanje svoje 14-godišnje ćerke s kojom je imao polne odnose.

13 hits

ponedjeljak mart 25

Boksera napali zbog onog što je napravio: Najodvratnija stvar koju sam vidio

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Bokser Kubrat Pulev našao se na udaru kritika nakon što je na društvene mreže isplivala snimak na kojem snažno ljubi novinarku tokom intervjua koji je dao nakon borbe. 

48 hits

ponedjeljak mart 25

Policija traga za Danijelom Vojnovićem po cijeloj Evropi

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Njemačka policija traga za Danijelom Vojnovićem, koji je u petak iskoristio kućnu posjetu u Bad Salčuflenu, za bjekstvo iz zatvora. Prema pisanju njemačkih medija, Vojnović je, tokom posjete familiji, pobjegao kroz…

15 hits

ponedjeljak mart 25

Svatovi se spremali za vjenčanje, a onda ih je policija sve uhapsila

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Policija je na Majorki uhapsila mladence i sve koji su pozvani na njihovo vjenčanje. 

23 hits

 
 
 
 
utorak, 23 oktobar 2018 10:43

Sudbina bebe koja nema čak ni ime: Tek rođeni dječačić koji je ostavljen na pragu crkve u Srbiji čeka staratelja i identitet

Dječačić koji je 9. oktobra pronađen pred crkvom u Čajetini, još petnaestak dana imaće identitet NN, a do tada, kada je krajnji rok da mu Centar za socijalni rad da ime, zvaće ga – ko kako želi.

Sudbina bebe koja nema čak ni ime: Tek rođeni dječačić koji je ostavljen na pragu crkve u Srbiji čeka staratelja i identitet FOTO: Novosti.rs

A ti jedini koji ga oslovljavaju su zaposleni na Odjeljenju neonatologije Opšte bolnice Užice na kome se, od dana kada je pronađen pred crkvom, mališan i nalazi.

"Zovemo ga iz milošte i tepamo mu slaktim nadimcima koji pristaju svoj djeci. Neko mu kaže 'Švrćo', neko 'Slatkišu', neko 'Mili', 'Šećeru', kako kome u tom trenutku padne na pamet. Imenom koje bi evenutalno moglo da bude pravo nikoga ne zove, prvo jer bi to bilo pregrubo za bebu, a drugo – nismo mi ti koji treba da dajemo ime", kažu u užičkoj bolnici.

 

Oni još kažu da se novoronđeče i dalje nalazi izolovan od drugih beba jer je rođen van zdravstvene ustanove, iako je zdrav i iz dana u dan napreduje.

Osoblje ove ustanove prvo je koje je, doduše u šali, dalo predlog za dječakovo ime. A on glasi – Đorđe, po doktoru Đorđu Jokoviću koji je primio bebu i o njoj medijima tog dana dao mnogo izjava.

Ipak, taj predlog važio je samo taj dan. Potom se u komentarima na tekstove o tom događaju javilo još potencijalnih “kumova”.

Kako crkva u Čajetini ispred koje je nađen nosi ime Svetog Arhangela Gavrila sa više strana je stiglo: “Neka bude Gavrilo”.

Opet, 9. oktobra je SPC slavila Jovana Bogoslova, pa je bilo onih koji su rezonovali da je djetetu najbolje dati ime po ovom svecu.

Do 9. novembra, kada je i krajnji rok da Centar za socijalni rad u Čajetini, koji je proglašen za staratelja dječaka bez identiteta, da ime, mališa će biti na neonatologiji.

Posle slijedi selidba na dječje odjeljenje na kome će ostati do slanja u hraniteljsku porodicu.

Dosadašnja istraga nije utvrdila ko je majka dječaka koji je u vrijeme kada je pronađen pred ulazom u bogomolju od života imao tek nekoliko sati.

Izvor: Blic

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.