Standard.

nedjelja mart 24

Drašković: Da je Milošević potpisao sporazum u Rambujeu, izbjegli bi rat s NATO-om

Lider SPO i potpredsjednik saveze vlade SRJ 1999. Vuk Drašković izjavio je da je nesporno da bi rat s NATO-om bio izbjegnut da je potpisan sporazum u Rambujeu.

60 hits

nedjelja mart 24

Sudan: U eksploziji poginulo osmoro djece

Osmoro djece poginulo je u eksploziji u Sudanu dok su tražili metalni otpad za preprodaju, saopštili su danas lokalni zvaničnici.

18 hits

nedjelja mart 24

Vulin: NATO bombardovanje poslednji veliki zločin 20. vijeka

NATO bombardovanje SRJ 1999. bio je poslednji veliki zločin 20. vijeka koji se završio ubijanjem Srba i komadanjem Srbije, izjavio je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

12 hits

nedjelja mart 24

Tramp potencijalnim regrutima: Bićete mrtvi ako se pridružite ISIL-u

Predsjednik Sjedinjenih država Donald Trump poručio je regrutima grupe Islamska država Irak i Levant (ISIL) da će umrijeti i ponovio tvrdnju da su vojne snage uz podršku SAD-a "oslobodile svu teritoriju pod…

13 hits

 
 
 
 
četvrtak, 08 novembar 2018 18:17

VIDEO - Skandal u Bijeloj kući: Žustra rasprava Trampa i novinara, otimanje mikrofona...

Novinaru CNN Džimu Akosti oduzeta je akreditacija i on više neće moći da izvješatava iz Bijele kuće, kao i da postavlja pitanja predsjedniku SAD.

VIDEO - Skandal u Bijeloj kući: Žustra rasprava Trampa i novinara, otimanje mikrofona... FOTO: Tanjug/AP/Evan Vuči

Razlog za to je žustra rasprava između njega i predsjednika na konferenciji za novinare Donalda Trampa nakon izbora u SAD.

Akosta je za Trampa imao nekoliko pitanja među kojima je i ono koje se odnosilo na istragu Roberta Mulera, kao i o impičmentu.

Tramp je oštro uzvratio na Akostina pitanja. “Dosta je“, “sjedi“, a uvrede da je grozna osoba, samo su neke od stvari koje je Tramp izgovorio. Uslijedilo je i to da je jedna mlađa ženska osoba, navodno stažista u Bijeloj kući, pokušala da otme akosti mikrofon.

Akosta je na Tviteru potvrdio da mu je akreditacija oduzeta i da je razlog za to incident koji se dogodio. Objavio je i snimak na kojem se vidi predaje svoju ličnu iskaznicu.

Nedugo nakon toga na toj mreži oglasila se i Sara Hakabi Sanders, portparolka Bijele kuće, koja je u seriji tvitova pokušala da objasni šta se dogodilo.

“Predsjednik Tramp se zalaže za slobodu štampe i očekuje i prima teška pitanja o njemu i administraciji. Mi, međutim, nećemo tolerisati da reporter svoje ruke stavlja na mladu ženu koja je samo pokušavala da radi svoj posao kao stažista u Bijeloj kući“, napisala je ona.

Sanders je dodala i da nije uopšte pošteno da reporter CNN ne ispoštuje svoje kolege tako što bi im dozvolio da i oni sami postave pitanje.

“Predsjednik Tramp je dao više pristupa medijima nego bilo koji drugi predsjednik u istoriji. Činjenica da se CNN ponosi ponašanjem svog novinara je ne samo odvratno, to je samo primjer njihovog zanemarivanja svakoga, uključujući i mladih žena koje rade za administraciju. Kao rezultat incidenta Bijela kuća oduzima akreditaciju reporteru do daljnjeg“, napisala je Sanders.

Na tvit koji se odnosio na to da je Akosta na mladu ženu “položio ruke“, novinar je imao samo da kaže: To je laž.

Potom se ponovo oglasila Sandersova objavljujući snimak incidenta u kom se vidi da je žena pokušala da otme mikrofon, a Akosta je onda, u namjeri da to spriječi, brzim i jačim pokretom dodirnuo po ruci, što neki karakterišu i kao udarac.

 

Međutim, odmah su se pojavile i različite teorije, pa tako neki tvrde i da snimak koji je objavila Sandersova prepravljen i da se na pravom snimku vide jasni pokreti ruku Akoste.

Kako je objavio sajt “InfoWars“, na snimku koji je objavila Sandersova ne samo da se ne čuje nikakav zvuk, pa i to da Akosta kaže: “izvinite, gospođo“, već je i snimak usporen.

Bijela kuće nije se oglašavala zvanično povodom ovoga, niti je objasnila kako je došla do snimka. Sa druge strane, oglasio se CNN saopštenjem u kojem daje podršku svom novinaru i optužuje Sandersovu za iznošenje neistina, prenosi B92.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.