Standard.

petak avgust 23

Vlasti Albanije budožerom srušile restoran vlasniku koji je napao španske turiste

Objavljeno u: Svijet

by Jovana

Nadležne službe u Albaniji srušile su restoran čiji je vlasnik napao turiste i tijelom pokušao da zaustavi njihov automobil, jer navodno nisu platili račun. Rušenje je izvedeno po nalogu vlasti Albanije…

1212 hits

petak avgust 23

Makron: Naša kuća je u plamenu, ovo je internacionalna kriza

Objavljeno u: Svijet

by Jovana

Francuski predsjednik Emanuel Makron upozorio je sinoć da požari koji haraju brazilskom Amazonijom predstavljaju "međunarodnu krizu" i pozvao članice G7 da razgovaraju o tom problemu na samitu u Bijaricu, u…

92 hits

četvrtak avgust 22

Nevrijeme u Poljskoj, ima mrtvih i povrijeđenih

Nekoliko osoba je poginulo, a desetak je povrijeđeno u Poljskoj u snažnom nevremenu koje je pogodilo Tatre, planinski vijenac na granici sa Slovačkom.

223 hits

petak avgust 23

Trebinje: Zmiju našla u frižideru!

Objavljeno u: Svijet

by Jovana

Pripadnici trebinjske JU "Ekologija i bezbjednost" u naselju Pridvorci, u Trebinju, imali su nesvakidašnju akciju i to uklanjanja zmije iz frižidera jednog domaćinstva! Zmija je, po riječima koordinatora za deminiranje ove…

617 hits

 
 
 
 
četvrtak, 08 novembar 2018 18:17

VIDEO - Skandal u Bijeloj kući: Žustra rasprava Trampa i novinara, otimanje mikrofona...

VIDEO - Skandal u Bijeloj kući: Žustra rasprava Trampa i novinara, otimanje mikrofona... FOTO: Tanjug/AP/Evan Vuči

Novinaru CNN Džimu Akosti oduzeta je akreditacija i on više neće moći da izvješatava iz Bijele kuće, kao i da postavlja pitanja predsjedniku SAD.

Razlog za to je žustra rasprava između njega i predsjednika na konferenciji za novinare Donalda Trampa nakon izbora u SAD.

Akosta je za Trampa imao nekoliko pitanja među kojima je i ono koje se odnosilo na istragu Roberta Mulera, kao i o impičmentu.

Tramp je oštro uzvratio na Akostina pitanja. “Dosta je“, “sjedi“, a uvrede da je grozna osoba, samo su neke od stvari koje je Tramp izgovorio. Uslijedilo je i to da je jedna mlađa ženska osoba, navodno stažista u Bijeloj kući, pokušala da otme akosti mikrofon.

https://twitter.com/CNNPR/status/1060351885998256128

Akosta je na Tviteru potvrdio da mu je akreditacija oduzeta i da je razlog za to incident koji se dogodio. Objavio je i snimak na kojem se vidi predaje svoju ličnu iskaznicu.

Nedugo nakon toga na toj mreži oglasila se i Sara Hakabi Sanders, portparolka Bijele kuće, koja je u seriji tvitova pokušala da objasni šta se dogodilo.

“Predsjednik Tramp se zalaže za slobodu štampe i očekuje i prima teška pitanja o njemu i administraciji. Mi, međutim, nećemo tolerisati da reporter svoje ruke stavlja na mladu ženu koja je samo pokušavala da radi svoj posao kao stažista u Bijeloj kući“, napisala je ona.

Sanders je dodala i da nije uopšte pošteno da reporter CNN ne ispoštuje svoje kolege tako što bi im dozvolio da i oni sami postave pitanje.

“Predsjednik Tramp je dao više pristupa medijima nego bilo koji drugi predsjednik u istoriji. Činjenica da se CNN ponosi ponašanjem svog novinara je ne samo odvratno, to je samo primjer njihovog zanemarivanja svakoga, uključujući i mladih žena koje rade za administraciju. Kao rezultat incidenta Bijela kuća oduzima akreditaciju reporteru do daljnjeg“, napisala je Sanders.

Na tvit koji se odnosio na to da je Akosta na mladu ženu “položio ruke“, novinar je imao samo da kaže: To je laž.

https://twitter.com/Acosta/status/1060336119315873792

Potom se ponovo oglasila Sandersova objavljujući snimak incidenta u kom se vidi da je žena pokušala da otme mikrofon, a Akosta je onda, u namjeri da to spriječi, brzim i jačim pokretom dodirnuo po ruci, što neki karakterišu i kao udarac.

https://twitter.com/PressSec/status/1060374680991883265

 

Međutim, odmah su se pojavile i različite teorije, pa tako neki tvrde i da snimak koji je objavila Sandersova prepravljen i da se na pravom snimku vide jasni pokreti ruku Akoste.

Kako je objavio sajt “InfoWars“, na snimku koji je objavila Sandersova ne samo da se ne čuje nikakav zvuk, pa i to da Akosta kaže: “izvinite, gospođo“, već je i snimak usporen.

https://twitter.com/riotwomennn/status/1060473899736092672

Bijela kuće nije se oglašavala zvanično povodom ovoga, niti je objasnila kako je došla do snimka. Sa druge strane, oglasio se CNN saopštenjem u kojem daje podršku svom novinaru i optužuje Sandersovu za iznošenje neistina, prenosi B92.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.