Standard.

srijeda novembar 21

Vulin: Treba da promijenimo odnos prema Crnoj Gori, prijateljstvo sa Srbijom se mora zaslužiti

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio da Srbija treba da promijeni odnos prema Crnoj Gori i Makedoniji, su podržale ulazak Kosova u Interpol.

146 hits

srijeda novembar 21

Kosovo razmatra uvođenje sankcija Srbiji

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Nakon odlaganja vanredne sjednice Skupštine Kosova, zbog glasanja u Interpolu, ta sjednica ponovo zakazana. Stigao je i prijedlog za uvođenje sankcija Srbiji.

71 hits

srijeda novembar 21

Čavošolu: Kašogijevo ubistvo ne treba zataškati radi trgovinskih veza

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Turski ministar vanjskih poslova Mevlut Čavušoglu izjavio je da se ubistvo saudijskog novinara Džamala Kašogija ne treba zataškavati radi održavanja trgovinskih veza sa Saudijskom Arabijom.

16 hits

utorak novembar 20

Horor na aerodromu Šeremetjevo: Avion pregazio čovjeka na pisti

Objavljeno u: Svijet

by Ana Šofranac

Putnički avion koji je danas sletio na pistu aerodroma Šeremetjevo u Moskvi pregazio je muškarca koji je preminuo na licu mjesta, saopštila je predstavnica za medije aerodroma Ana Zaharenkova.

51 hits

 
 
 
 
petak, 09 novembar 2018 16:41

Uzbuna u školi: Od pokvarenog klima uređaj pomislili da je automatska puška

Vijest o navodnoj pucnjavi u školi u Sjevernoj Kaliforniji u petak ujutru izazvala je paniku u američkim medijima. Ali, bila je to lažna uzbuna.

Sve lokalne škole su zatvorene, autobuske rute izmještene, a ljudi su ubrzo počeli da se okupljaju ispred Topsali škole.

Kapetan Džejms Rovel potvrdio je da je dobio prijavu o pucnjavi i da policajci pretražuju školu, ne bi li pronašli napadača.

Očevici su naveli, a prenose američki mediji, da je školom odjekivao zvuk sličan onome koji proizvodi automatsko oružje.

Dileme je riješio okružni komesar Džordž Braun izjavom da je riječ o lažnoj uzbuni i da nisu pronađeni nikakvi dokazi o napadaču ili ispaljenim mecima.

On je dodao da je uzrok buke najvjerovatnije neispravan klima uređaj.

“Prijavu smo shvatili veoma ozbiljno i odmah smo preduzeli sve mjere predostrožnosti. Ali čim smo ušli u školu znali smo da buka ne dolazi od vatrenog oružja. Vjerovatno je klima uređaj, grijalica za vodu ili nešto slično što je prouzrokovalo buku udaranjem o metal”, rekao je Braun.

Tenzija među ljudima i dalje je velika nakon napada u kantri klubu u Kaliforniji, kada je napadač vatrenim oružjem usmrtio 12 osoba.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.