Standard.

nedjelja januar 20

Meksiko: Broj žrtava u eksploziji naftovoda porastao na 73

Broj poginulih u eksploziji naftovoda u centralnom Meksiku porastao je na 73, rekao je guverner meksičke države, Idalgo Omar Fajad.

17 hits

nedjelja januar 20

Pretrčao 40 kilometara na minus 52 stepena Celzijusa

Italijanski ljubitelj ekstremnih sportova Paolo Venturini pretrčao je skoro 40 kilometara na temperaturi od minus 52 stepena Celzijusa u području Ojmjakona u ruskoj Republici Jakutiji, saopšteno je iz lokalnog odjeljenja za spoljne…

16 hits

nedjelja januar 20

Kurc: Moguće odlaganje Bregzita

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc smatra da je moguće, ako je potrebno, da se za nekoliko mjeseci odloži istupanje Velike Britanije iz Evropske unije.

12 hits

nedjelja januar 20

Kurc: Moguće odlaganje Bregzita

Objavljeno u: Svijet

nedjelja januar 20

Američki razarač ušao u Crno more, Rusi ga prate

Rruska Crnomorska flota prati kretanje američkog razarača "USS Donald Kuk" opremljenog navođenim raketama, koji je ušao u Crno more.

18 hits

 
 
 
 
petak, 09 novembar 2018 16:41

Uzbuna u školi: Od pokvarenog klima uređaj pomislili da je automatska puška

Vijest o navodnoj pucnjavi u školi u Sjevernoj Kaliforniji u petak ujutru izazvala je paniku u američkim medijima. Ali, bila je to lažna uzbuna.

Sve lokalne škole su zatvorene, autobuske rute izmještene, a ljudi su ubrzo počeli da se okupljaju ispred Topsali škole.

Kapetan Džejms Rovel potvrdio je da je dobio prijavu o pucnjavi i da policajci pretražuju školu, ne bi li pronašli napadača.

Očevici su naveli, a prenose američki mediji, da je školom odjekivao zvuk sličan onome koji proizvodi automatsko oružje.

Dileme je riješio okružni komesar Džordž Braun izjavom da je riječ o lažnoj uzbuni i da nisu pronađeni nikakvi dokazi o napadaču ili ispaljenim mecima.

On je dodao da je uzrok buke najvjerovatnije neispravan klima uređaj.

“Prijavu smo shvatili veoma ozbiljno i odmah smo preduzeli sve mjere predostrožnosti. Ali čim smo ušli u školu znali smo da buka ne dolazi od vatrenog oružja. Vjerovatno je klima uređaj, grijalica za vodu ili nešto slično što je prouzrokovalo buku udaranjem o metal”, rekao je Braun.

Tenzija među ljudima i dalje je velika nakon napada u kantri klubu u Kaliforniji, kada je napadač vatrenim oružjem usmrtio 12 osoba.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.