Standard.

utorak januar 15

Eksplozije i pucnjava u Najrobiju; Policija: Terorizam

Najmanje dvije eksplozije i pucnjava prijavljene su u blizini hotelskog kompleksa u glavnom gradu Kenije, Nairobiju.

19 hits

utorak januar 15

Predao se balkanski "Pablo Eskobar"

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Albanski ministar unutrašnjih poslova Sander Leši izjavio da se poznati trgovac narkoticima Keljmend Baljilji predao policiji posle tri godine skrivanja.

58 hits

utorak januar 15

TUGA: Preminuo mladić Duško Rajić (19), koji je pajserima brutalno pretučen na Božić

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Sukob navijača iz Novih Banovaca i Batajnice odnio je, nažalost, novu žrtvu! Duško Rajić (19) iz Novih Banovaca, koji je krvnički pretučen pajserima po glavi na Božić, u blizini OŠ…

114 hits

utorak januar 15

Majka Davida Dragičevića: "Ja, Suzana, nigdje ne bježim"

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Suzana Radanović, majka Davida Dragičevića, čija je smrt u martu 2018. pokrenula masovne proteste u Republici Srpkoj, poručila je da će nastaviti borbu.  Kako je rekla, ona će nastaviti borbu za…

24 hits

 
 
 
 
petak, 09 novembar 2018 19:00

VIDEO: Ovako su članovi hrvatsko-srpske bande ispred nosa odnijeli dijamantski nakit vrijedan milione i zbrisali za minut

Hrvatska policija juče je uhapsila četvoricu hrvatskih državljana osumnjičenih za krađu nakita milionske vrijednosti u januaru ove godine u Veneciji, saopštio je MUP.

VIDEO: Ovako su članovi hrvatsko-srpske bande ispred nosa odnijeli dijamantski nakit vrijedan milione i zbrisali za minut FOTO: Jutarnji.hr

Nakit je ukraden iz privatne kolekcije vrijednih indijskih artefakata katarskog šeika Hamada bin Abdulaha al Tanija koja je bila izložena u Veneciji, u Duždevoj palati na izložbi pod nazivom "Blaga mogula i maharadža". Ukraden je par minđuša od platine i dijamanata vrijednih milion dolara i broš od platine i rubina vrijedan više od 2 miliona dolara.

Kako piše Jutarnji list, uhapšeni su Vinko Tomić (60), Želimir Grbavec (48), Zvonko Grgić (43) i Vladimir Đurkin (48), a na Bajakovu je uhapšen i jedan od dvojice njihovih srpskih saradnika. Tomić je državljanin Hrvatske i BiH, a u međunarodnim policijskim krugovima povezuju ga sa brojnim spektakularnim pljačkama širom svijeta, u Londonu, Las Vegasu, Hong Kongu, Honoluluu, Švajcarskoj i Monaku od kojih je svaka teška po nekoliko miliona dolara. Osim Italije, Tomića traži i Švajcarska, takođe zbog krađe nakita vrijednog 8 miliona švajcarskih franaka.

Tomić se devedesetih godina prošlog vijeka predstavljao kao Vinko Osmakčić. Bio je u ratu u BiH, dok su mu majka i brat pobjegli u Hrvatsku. Tomić je bio ranjen, posle čega je otišao u Zagreb, a zatim u Njemačku.

Talijani ga sumnjiče da je bio organizator spektakularne pljačke u Veneciji koju je izveo sa još najmanje petoricom pomagača, od kojih su dvojica državljani Hrvatske, a dvojica Srbije. Snimci nadzornih kamera pokazali su da je jedan od lopova mirno otvorio izložbenu vitrinu, uzeo dragulje i otišao.

Istraga je otkrila da se alarm u palati aktivirao sa minut zakašnjenja. Lopovi su ostavili deset puta skuplju ogrlicu, a istražitelji pretpostavljaju da su time htjeli da onemoguće da se odmah posle paljenja alarma uoči gdje je i šta ukradeno.

Pljačkaši su se iskrali iz palate, a kada se upalio alarm, pobjegli su u susjednu ulicu.

Inspektori pretpostavljaju da su odmah posle krađe u prostoru palate ukradene stvari proslijedili trećem pomagaču, koji tog jutra nije bio ni blizu prostorije u kojoj se dogodila pljačka. Vrijedne eksponate uzeo je lično Tomić, a ostali su mu ili pomagali pri pljački ili kasnije pri skrivanju.

Pink Panter je naziv koji je Interpol dao međunarodnoj zločinačkoj organizaciji koja se bavi krađom nakita. Ime je došlo od britanskih vlasti, pošto je jedan član bande plavi dijamant vrijedan 657.000 dolara sakrio u posudu za kremu baš kao i Piter Selers u istoimenom filmu.

Izvor: Jutarnji.hr

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.