Standard.

nedjelja mart 24

Drašković: Da je Milošević potpisao sporazum u Rambujeu, izbjegli bi rat s NATO-om

Lider SPO i potpredsjednik saveze vlade SRJ 1999. Vuk Drašković izjavio je da je nesporno da bi rat s NATO-om bio izbjegnut da je potpisan sporazum u Rambujeu.

60 hits

nedjelja mart 24

Sudan: U eksploziji poginulo osmoro djece

Osmoro djece poginulo je u eksploziji u Sudanu dok su tražili metalni otpad za preprodaju, saopštili su danas lokalni zvaničnici.

18 hits

nedjelja mart 24

Vulin: NATO bombardovanje poslednji veliki zločin 20. vijeka

NATO bombardovanje SRJ 1999. bio je poslednji veliki zločin 20. vijeka koji se završio ubijanjem Srba i komadanjem Srbije, izjavio je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

12 hits

nedjelja mart 24

Tramp potencijalnim regrutima: Bićete mrtvi ako se pridružite ISIL-u

Predsjednik Sjedinjenih država Donald Trump poručio je regrutima grupe Islamska država Irak i Levant (ISIL) da će umrijeti i ponovio tvrdnju da su vojne snage uz podršku SAD-a "oslobodile svu teritoriju pod…

13 hits

 
 
 
 
petak, 09 novembar 2018 19:00

VIDEO: Ovako su članovi hrvatsko-srpske bande ispred nosa odnijeli dijamantski nakit vrijedan milione i zbrisali za minut

Hrvatska policija juče je uhapsila četvoricu hrvatskih državljana osumnjičenih za krađu nakita milionske vrijednosti u januaru ove godine u Veneciji, saopštio je MUP.

VIDEO: Ovako su članovi hrvatsko-srpske bande ispred nosa odnijeli dijamantski nakit vrijedan milione i zbrisali za minut FOTO: Jutarnji.hr

Nakit je ukraden iz privatne kolekcije vrijednih indijskih artefakata katarskog šeika Hamada bin Abdulaha al Tanija koja je bila izložena u Veneciji, u Duždevoj palati na izložbi pod nazivom "Blaga mogula i maharadža". Ukraden je par minđuša od platine i dijamanata vrijednih milion dolara i broš od platine i rubina vrijedan više od 2 miliona dolara.

Kako piše Jutarnji list, uhapšeni su Vinko Tomić (60), Želimir Grbavec (48), Zvonko Grgić (43) i Vladimir Đurkin (48), a na Bajakovu je uhapšen i jedan od dvojice njihovih srpskih saradnika. Tomić je državljanin Hrvatske i BiH, a u međunarodnim policijskim krugovima povezuju ga sa brojnim spektakularnim pljačkama širom svijeta, u Londonu, Las Vegasu, Hong Kongu, Honoluluu, Švajcarskoj i Monaku od kojih je svaka teška po nekoliko miliona dolara. Osim Italije, Tomića traži i Švajcarska, takođe zbog krađe nakita vrijednog 8 miliona švajcarskih franaka.

Tomić se devedesetih godina prošlog vijeka predstavljao kao Vinko Osmakčić. Bio je u ratu u BiH, dok su mu majka i brat pobjegli u Hrvatsku. Tomić je bio ranjen, posle čega je otišao u Zagreb, a zatim u Njemačku.

Talijani ga sumnjiče da je bio organizator spektakularne pljačke u Veneciji koju je izveo sa još najmanje petoricom pomagača, od kojih su dvojica državljani Hrvatske, a dvojica Srbije. Snimci nadzornih kamera pokazali su da je jedan od lopova mirno otvorio izložbenu vitrinu, uzeo dragulje i otišao.

Istraga je otkrila da se alarm u palati aktivirao sa minut zakašnjenja. Lopovi su ostavili deset puta skuplju ogrlicu, a istražitelji pretpostavljaju da su time htjeli da onemoguće da se odmah posle paljenja alarma uoči gdje je i šta ukradeno.

Pljačkaši su se iskrali iz palate, a kada se upalio alarm, pobjegli su u susjednu ulicu.

Inspektori pretpostavljaju da su odmah posle krađe u prostoru palate ukradene stvari proslijedili trećem pomagaču, koji tog jutra nije bio ni blizu prostorije u kojoj se dogodila pljačka. Vrijedne eksponate uzeo je lično Tomić, a ostali su mu ili pomagali pri pljački ili kasnije pri skrivanju.

Pink Panter je naziv koji je Interpol dao međunarodnoj zločinačkoj organizaciji koja se bavi krađom nakita. Ime je došlo od britanskih vlasti, pošto je jedan član bande plavi dijamant vrijedan 657.000 dolara sakrio u posudu za kremu baš kao i Piter Selers u istoimenom filmu.

Izvor: Jutarnji.hr

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.