Standard.

četvrtak decembar 13

Ovo su najbliži saradnici Darka Šarića, a jednog od njih su tajne koje je znao koštale života

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Darko Šarić osuđen je na ponovljenom suđenju prvostepenom presudom na 15 godina zatvora kao vođa orgnazovane kriminalne grupe koja je distribuirala i prodavala kokain na području Južne Amerike i Evrope,…

65 hits

četvrtak decembar 13

Lov na monstruma iz Strazbura: Traži ga više od 700 pripadnika francuskih snaga sigurnosti

Francuska policija izdala je potjernicu za Šerifom Šekatom, koji je u utorak uveče u Strazburu ubio dvoje i ranio 14 ljudi, dok više stotina policajaca nastavlja potragu za odbjeglim napadačem. Bezbjednosne…

31 hits

četvrtak decembar 13

Papa uklonio tri kardinala iz užeg vijeća savjetnika zbog pedofilije?

PAPA Franjo uklonio je tri kardinala iz svog vijeća savjetnika, javlja CNN.

13 hits

četvrtak decembar 13

Novi bilans nesreće u Turskoj: Najmanje sedam poginulih, a 46 povrijeđeno

Brzi voz udario je u lokomotivu za održavanje pruge pa potom u pješački nadvožnjak na stanici u Ankari, usmrtivši najmanje sedmoro ljudi dok je 46 povrijeđeno, saopštili su danas turski…

11 hits

 
 
 
 
nedjelja, 18 novembar 2018 14:47

Papa održao misu posvećenu siromašnima

Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franjo osudio je danas "buku nekoliko bogatih" zbog čega se ne čuje "vapaj siromašnih" tokom mise održane podovom drugog Svjetskog dana siromašnih.

Papa je održao misu u crkvi Svetog Petra u Rimu u prisustvu oko 6.000 siromašnih i rekao da je "nepravda izopačeni korjen siromaštva".

"Vapaj siromašnih je svakog dana sve glasniji, ali se svakog dana sve manje čuje, jer dominira buka nekoliko bogatih, koji su uvek malobrojniji i uvjek bogatiji", rekao je papa u besjedi.

Franjo je rekao da se moli da se čuje "vapaj siromašnih, dok bogataši drže bankete na koje, prema pravdi, imaju svi pravo".

Papa će poslije mise prirediti ručak za 3.000 siromašnih.

Vatikan takođe nudi i besplatne ljekarske preglede. Slična akcija je prošle godine organizovana.

Papa, koji od početka svog pontifikata 2013. godine osuđuje "međunarodnu ravnodušnost" prema siromašnima, naložio je slične akcije u biskupijama.

Papa je prije nekoliko godina postavio tuš kabine za beskućnike u Rimu, a prije dvije godine je postavio crveni tepih za doček 3.500 beskućnika iz 22 evropske zemlje, kojima je zatražio da mu "oproste u ime hrišćana koji ne razumiju siromašne ljude".

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.