Standard.

utorak maj 21

Otac Tijane Jurić: Ovo je trebalo da bude pobjeda jedne ideje, nije ispalo tako

Igor Jurić, osnivač Fondacije "Tijana Jurić" koji je pokrenuo inicijativu u Srbiji da se za ubice i silovatelje djece uvede kazna doživotnog zatvora govorio je za Tanjug.

35 hits

utorak maj 21

Milioner aktivirao autopilota da bi u privatnom avionu imao intimne odnose s djevojčicom

Milioneru iz Nju Džersija prijeti višegodišnja kazna zatvora nakon priznanja da je imao seks s djevojčicom dok je upravljao svojim privatnim avionom.

49 hits

utorak maj 21

VIDEO: Pogledajte kako neboder nestaje za 16 sekundi

Neboder pod nazivom "Martin Tower" srušen je u Pensilvaniji za samo 16 sekundi.

17 hits

utorak maj 21

Makron optužio Benona i ruske oligarhe da rade na uništavanju EU

Predsjednik Francuske Emanuel Makron optužio je bivšeg stratega Bijele kuće Stiva Benona i ruske oligarhe da kuju zavjeru s evropskim nacionalistima u cilju uništavanja Evropske unije.

19 hits

 
 
 
 
nedjelja, 18 novembar 2018 14:47

Papa održao misu posvećenu siromašnima

Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franjo osudio je danas "buku nekoliko bogatih" zbog čega se ne čuje "vapaj siromašnih" tokom mise održane podovom drugog Svjetskog dana siromašnih.

Papa je održao misu u crkvi Svetog Petra u Rimu u prisustvu oko 6.000 siromašnih i rekao da je "nepravda izopačeni korjen siromaštva".

"Vapaj siromašnih je svakog dana sve glasniji, ali se svakog dana sve manje čuje, jer dominira buka nekoliko bogatih, koji su uvek malobrojniji i uvjek bogatiji", rekao je papa u besjedi.

Franjo je rekao da se moli da se čuje "vapaj siromašnih, dok bogataši drže bankete na koje, prema pravdi, imaju svi pravo".

Papa će poslije mise prirediti ručak za 3.000 siromašnih.

Vatikan takođe nudi i besplatne ljekarske preglede. Slična akcija je prošle godine organizovana.

Papa, koji od početka svog pontifikata 2013. godine osuđuje "međunarodnu ravnodušnost" prema siromašnima, naložio je slične akcije u biskupijama.

Papa je prije nekoliko godina postavio tuš kabine za beskućnike u Rimu, a prije dvije godine je postavio crveni tepih za doček 3.500 beskućnika iz 22 evropske zemlje, kojima je zatražio da mu "oproste u ime hrišćana koji ne razumiju siromašne ljude".

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.