Standard.

utorak maj 21

Otac Tijane Jurić: Ovo je trebalo da bude pobjeda jedne ideje, nije ispalo tako

Igor Jurić, osnivač Fondacije "Tijana Jurić" koji je pokrenuo inicijativu u Srbiji da se za ubice i silovatelje djece uvede kazna doživotnog zatvora govorio je za Tanjug.

24 hits

utorak maj 21

Milioner aktivirao autopilota da bi u privatnom avionu imao intimne odnose s djevojčicom

Milioneru iz Nju Džersija prijeti višegodišnja kazna zatvora nakon priznanja da je imao seks s djevojčicom dok je upravljao svojim privatnim avionom.

33 hits

utorak maj 21

VIDEO: Pogledajte kako neboder nestaje za 16 sekundi

Neboder pod nazivom "Martin Tower" srušen je u Pensilvaniji za samo 16 sekundi.

14 hits

utorak maj 21

Makron optužio Benona i ruske oligarhe da rade na uništavanju EU

Predsjednik Francuske Emanuel Makron optužio je bivšeg stratega Bijele kuće Stiva Benona i ruske oligarhe da kuju zavjeru s evropskim nacionalistima u cilju uništavanja Evropske unije.

14 hits

 
 
 
 
četvrtak, 06 decembar 2018 14:40

Haradinaj: Ne isključujem mogućnost da Beograd iscenira nečiju smrt na sjeveru Kosova da bi optužio Prištinu za krizu

Transformacija Kosovskih bezbjednosnih snaga (KBS) u vojsku interni proces i potpuno u skladu sa kosovskim Ustavom, rekao je premijer Kosova Ramuš Haradinaj.

Haradinaj: Ne isključujem mogućnost da Beograd iscenira nečiju smrt na sjeveru Kosova da bi optužio Prištinu za krizu FOTO: EPA

Kako prenosi "GazetaExpres", Haradinaj je to rekao dan nakon što je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg upozorio Prištinu da sada nije vrijeme za formiranje vojske i da će se, ako ne odustane, suočiti sa posljedicama.

"Stvaranje vojske naredne nedjelje je unutrašnji proces, u skladu je sa najnaprednijim Ustavom u svijetu. Ustav koji sadrži sve vrijednosti demokratije", tvrdi Haradinaj.

On je rekao da su prištinske vlasti o formiranju vojske imali razgovore sa svim zainteresovanim stranama. NATO ima veliku težinu i može da izrazi mišljnje, ali Kosovo je uvjereno da nikada neće dovesti u pitanje odnose sa tom vojnom alijansom.

Kosovski premijer je rekao i da ga niko ne može primorati da ukine takse ali, kaže, ne isključuje mogućnost da Beograd iscenira čak i nečiju smrt na sjeveru Kosova da bi optužio Prištinu za humanitarnu krizu.

"Ne isključujem mogućnost insceniranje nekih smrtnih slučajeva na Kosovu da bi nas optužili da se to desilo zbog nedostatka hrane, nakon uvedene mjere stopostotno povećanog poreza na srpske proizvode. Ali, kosovske institucije su šampioni u primjeni ljudskog i humanitarnog prava", kaže Haradinaj, prenosi "Bota sot".

On tvrdi da na Kosovu niko nije zainteresovan za izazivanje nestabilnosti, i da je za destabilizaciju jedino zainteresovan "zvanični Beograd".

Haradinaj je na današnjoj sjednici parlamenta rekao da se "Srbija mobilisala" da predstavi Kosovo kao zemlju koja pokušava da stvori nestabilnost u regionu stvaranjem vojske.

"Pitanje vojske je unutrašnje pitanje naše države", rekao je, i nastavio da kosovska vojska ni na koji način ne ugrožava odnose Prištine s NATO.

Obraćajući se poslanicima, Haradinaj je optužio Srbiju da vodi propagandu protiv Kosova i da kosovski problem pokušava da riješi arogancijom.

"Srbija se žali da Kosovo nije ispunilo Briselski sporazum. Intenzivirala je diplomatsku aktivnosti da bi predstavila Kosovo kao zemlju van bezbjednosne kontrole jer, prema njima, Kosovo pokušava da formira vojsku i stvori destabilizaciju. Mi radimo na miru, a jedini koji su zainteresovani za bilo koji scenario destabilizacije je zvanični Beograd", rekao je Haradinaj, prenosi Blic.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno četvrtak, 06 decembar 2018 15:25

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.