Standard.

utorak januar 22

Pacoli: Imam saznanja, Srbija podmićuje zemlje zbog Kosova

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

"Ono što sam ja saznao je da su neke manje i siromašnije države pale na takva obećanja", rekao je Bedžet Pacoli, prenosi prištinski Bota sot.

9 hits

utorak januar 22

OTAC ISKASAPIO ĆERKU, TRBUŠNU PLESAČICU: Uvrijedila je mene i moju ženu!

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Kebab-majstor zadavio je i na komade isjekao svoju prelijepu ćerku, trbušnu plesačicu, jednim od ogromnih noževa koje upotrebljava na poslu.

15 hits

utorak januar 22

Drama u avionu iznad Rusije: Naoružani putnik tražio da se let preusmjeri u Avganistan

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Putnički avion kompanije "Aeroflot" koji je letio na liniji SU1515 iz Surguta u Moskvu prinudno je sletio u Hanti Mansijsku, navodi se na sajtu "Flightradar".

6 hits

utorak januar 22

Uhapšena kriminalna grupa koja je krijumčarila migrante iz Srbije u BiH

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

U Srbiji je uhapšeno šest članova organizirane kriminalne grupe, koja je u julu i avgustu prošle godine prokrijumčarila 42 migranta iz Srbije na teritoriju Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Mađarske,…

8 hits

 
 
 
 
petak, 11 januar 2019 18:15

Premijer Tonge neudate članice vlade "lijepo zamolio" da se udaju

Premijer Tonge Akilisi Pohiva pozvao je sve neudate visokopozicionirane zaposlene u vladi da u 2019. pronađu supruga i da im to bude prioritet, izvijestili su lokalni mediji.

Pohiva je poziv izneo na redovnom sastanku koji je završio uobičajenom molitvom za uspješan radni početak nove godine, ali i direktnim pozivom na pronalazak partnera svojim saradnicama, prenio je radio Novi Zeland.

"Moram vam kazati da sam primijetio da u kancelariji premijera i u ministarstvu spoljnih poslova na visokim položajima imamo puno visokoobrazovanih, ali neudatih žena. Lijepo vas molim da vam u 2019. prioritet bude pronalaženje supruga", piše lokalni list Matangi Tonga.

Na sastanku je, između ostalog, najavio da vlada tokom 2019. planira da sprovede neke reforme.

Pohiva je poznat kao vrlo otvoren predsjednik.

U avgustu je pozvao lidere ostalih pacifičkih zemalja da, kao primjer građanima, učestvuju u godišnjoj dijeti, odnosno u takmičenju u mršavljenju, a zamisao je iznio na Forumu pacifičkih ostrva. Kao neuspjeh cijelog regiona tada je istakao borbu protiv gojaznosti djece, kao i protiv bolesti srca i dijabetesa.

Prethodno je rekao da je, po podacima Svjetske zdravstvene organizacije, deset pacifičkih ostrva po gojaznosti u samom vrhu svjetske liste, kao i da je Tonga sedma. Istakao je da je glavni krivac za to loša ishrana.

"Nije riječ o tome ko će izgubiti najviše kilograma, već o tome da se morate hraniti zdravije, smršati i u tome ustrajati. Kada lideri usvoje takav način razmišljanja, na uspješniji će način na iste stvari naviknuti svoje građane i od toga treba početi", kazao je tada premijer Pohiva.

Tonga je mala polinezijska kraljevina s više od 170 ostrva u Južnom Pacifiku. Populaciju čini nešto više od 100.000 stanovnika.

Izvor: N1

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.