Standard.

četvrtak jun 13

Uprkos brojnim molbama, potpisan zahtjev: Asanž će biti izručen SAD

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Sadžid Džajvid, ministar unutrašnjih poslova Ujedinjenog Kraljevstva, potpisao je naredbu za ekstradiciju Džulijana Asanža u Sjedinjene Države koje ga traže zbog hakovanja.

20 hits

četvrtak jun 13

SAD i 25 država tvrde da Sjeverna Koreja krši sankcije

SAD i još 25 zemalja optužile su Sjevernu Koreju da krši sankcije Ujedinjenih nacija i uvozi mnogo više od propisanih 500.000 barela rafinisanih naftnih proizvoda.

23 hits

četvrtak jun 13

ŠTA JE KRIO HJU: FBI obrađivao čuvenog osnivača Plejboja još od 50-ih godina!

FBI objavio je dosije o osnivaču i glavnom uredniku "Plejboja" Hjuu Hefneru dvije godine nakon smrti legendarnog izdavača, jednoj od mnogih poznatih ličnosti koje je agencija istraživala tokom godina, i…

65 hits

četvrtak jun 13

NETANIJAUHOVA ŽENA NAGODILA SE SA TUŽILAŠTVOM: Potrošila 100.000 dolara državnih para na ručkove, a platiće 15.000

Supruga izraelskog premijera Benjamina Netanijahua, Sara, prihvatila je nagovbu sa izraelskim Tužilaštvom u slučaju o trošenju državnog novca.

28 hits

 
 
 
 
petak, 11 januar 2019 18:15

Premijer Tonge neudate članice vlade "lijepo zamolio" da se udaju

Premijer Tonge Akilisi Pohiva pozvao je sve neudate visokopozicionirane zaposlene u vladi da u 2019. pronađu supruga i da im to bude prioritet, izvijestili su lokalni mediji.

Pohiva je poziv izneo na redovnom sastanku koji je završio uobičajenom molitvom za uspješan radni početak nove godine, ali i direktnim pozivom na pronalazak partnera svojim saradnicama, prenio je radio Novi Zeland.

"Moram vam kazati da sam primijetio da u kancelariji premijera i u ministarstvu spoljnih poslova na visokim položajima imamo puno visokoobrazovanih, ali neudatih žena. Lijepo vas molim da vam u 2019. prioritet bude pronalaženje supruga", piše lokalni list Matangi Tonga.

Na sastanku je, između ostalog, najavio da vlada tokom 2019. planira da sprovede neke reforme.

Pohiva je poznat kao vrlo otvoren predsjednik.

U avgustu je pozvao lidere ostalih pacifičkih zemalja da, kao primjer građanima, učestvuju u godišnjoj dijeti, odnosno u takmičenju u mršavljenju, a zamisao je iznio na Forumu pacifičkih ostrva. Kao neuspjeh cijelog regiona tada je istakao borbu protiv gojaznosti djece, kao i protiv bolesti srca i dijabetesa.

Prethodno je rekao da je, po podacima Svjetske zdravstvene organizacije, deset pacifičkih ostrva po gojaznosti u samom vrhu svjetske liste, kao i da je Tonga sedma. Istakao je da je glavni krivac za to loša ishrana.

"Nije riječ o tome ko će izgubiti najviše kilograma, već o tome da se morate hraniti zdravije, smršati i u tome ustrajati. Kada lideri usvoje takav način razmišljanja, na uspješniji će način na iste stvari naviknuti svoje građane i od toga treba početi", kazao je tada premijer Pohiva.

Tonga je mala polinezijska kraljevina s više od 170 ostrva u Južnom Pacifiku. Populaciju čini nešto više od 100.000 stanovnika.

Izvor: N1

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.