Standard.

četvrtak mart 21

Neprofesionalno postupanje policije utvrđeno je kod 23 predmeta

U Tirani su se ponovo sukobili demonstranti sa policijom na šestom antivladinom protestu ispred zgrade Parlamenta.

12 hits

četvrtak mart 21

Glečeri na Mont Everestu se otopili, tijela planinara izlaze na vidjelo

Kako se glečeri na Mont Everestu tope, tako surovost najvišeg vrha svijeta postaje sve evidentnija.

12 hits

četvrtak mart 21

Merkel: Njemačka će raditi do posljednjeg trena protiv Brexita bez sporazuma

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je u četvrtak da će raditi do posljednjeg trena kako bi osigurala da Velika Britanija ne napusti Evropsku uniju bez sporazuma.

18 hits

četvrtak mart 21

Zaradila preko 300.000 eura smišljajući imena djeci drugih ljudi!

Bju Rouz Džesup zarađuje pare dajući imena djeci drugih ljudi. Nakon što je 2016. godine s roditeljima posjetila porodične prijatelje u Kini, očev prijatelj zamolio ju je da smisli britansko…

38 hits

 
 
 
 
petak, 11 januar 2019 18:15

Premijer Tonge neudate članice vlade "lijepo zamolio" da se udaju

Premijer Tonge Akilisi Pohiva pozvao je sve neudate visokopozicionirane zaposlene u vladi da u 2019. pronađu supruga i da im to bude prioritet, izvijestili su lokalni mediji.

Pohiva je poziv izneo na redovnom sastanku koji je završio uobičajenom molitvom za uspješan radni početak nove godine, ali i direktnim pozivom na pronalazak partnera svojim saradnicama, prenio je radio Novi Zeland.

"Moram vam kazati da sam primijetio da u kancelariji premijera i u ministarstvu spoljnih poslova na visokim položajima imamo puno visokoobrazovanih, ali neudatih žena. Lijepo vas molim da vam u 2019. prioritet bude pronalaženje supruga", piše lokalni list Matangi Tonga.

Na sastanku je, između ostalog, najavio da vlada tokom 2019. planira da sprovede neke reforme.

Pohiva je poznat kao vrlo otvoren predsjednik.

U avgustu je pozvao lidere ostalih pacifičkih zemalja da, kao primjer građanima, učestvuju u godišnjoj dijeti, odnosno u takmičenju u mršavljenju, a zamisao je iznio na Forumu pacifičkih ostrva. Kao neuspjeh cijelog regiona tada je istakao borbu protiv gojaznosti djece, kao i protiv bolesti srca i dijabetesa.

Prethodno je rekao da je, po podacima Svjetske zdravstvene organizacije, deset pacifičkih ostrva po gojaznosti u samom vrhu svjetske liste, kao i da je Tonga sedma. Istakao je da je glavni krivac za to loša ishrana.

"Nije riječ o tome ko će izgubiti najviše kilograma, već o tome da se morate hraniti zdravije, smršati i u tome ustrajati. Kada lideri usvoje takav način razmišljanja, na uspješniji će način na iste stvari naviknuti svoje građane i od toga treba početi", kazao je tada premijer Pohiva.

Tonga je mala polinezijska kraljevina s više od 170 ostrva u Južnom Pacifiku. Populaciju čini nešto više od 100.000 stanovnika.

Izvor: N1

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.