Standard.

četvrtak mart 21

Neprofesionalno postupanje policije utvrđeno je kod 23 predmeta

U Tirani su se ponovo sukobili demonstranti sa policijom na šestom antivladinom protestu ispred zgrade Parlamenta.

12 hits

četvrtak mart 21

Glečeri na Mont Everestu se otopili, tijela planinara izlaze na vidjelo

Kako se glečeri na Mont Everestu tope, tako surovost najvišeg vrha svijeta postaje sve evidentnija.

11 hits

četvrtak mart 21

Merkel: Njemačka će raditi do posljednjeg trena protiv Brexita bez sporazuma

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je u četvrtak da će raditi do posljednjeg trena kako bi osigurala da Velika Britanija ne napusti Evropsku uniju bez sporazuma.

17 hits

četvrtak mart 21

Zaradila preko 300.000 eura smišljajući imena djeci drugih ljudi!

Bju Rouz Džesup zarađuje pare dajući imena djeci drugih ljudi. Nakon što je 2016. godine s roditeljima posjetila porodične prijatelje u Kini, očev prijatelj zamolio ju je da smisli britansko…

36 hits

 
 
 
 
subota, 12 januar 2019 09:41

Stefanović o hapšenjima: U Srbiji je jači škaljarski klan

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je juče da je policija uhapsila oko 150 osoba i da je raspisana poternica za Filipom Koraćem, saradnikom poznatog kriminalca Luke Bojovića, koji je blizak škaljarskom klanu. Stefanović je naveo da u Srbiji intenzivnije djeluje škaljarski klan i da je zbog toga više uhapšenih pripadnika ove kriminalne grupe – za razliku od njihovih suparnika iz kavačkog klana. Ova dva klana trenutno su u ratu koji je odneo veliki broj života.

Stefanović je naveo da nije lako prikupiti dokaze, pa će policija zajedno sa tužilaštvom nastojati da ova hapšenja dobiju sudski epilog. On je rekao i da je ovo „preventivna akcija“ koju će policija od sada redovno sprovoditi.

„Bez obzira na to da li će neka od ovih lica biti puštena ili ne, nećemo stati u progonu onih koji se bave najtežim krivičnim djelima poput trgovine narkoticima i time finansiraju dalje učešće u organizovanom kriminalu“, rekao je Stefanović, ali nije precizirao zbog kojih sve krivičnih djela je uhapšeno 150 osoba, piše Krik.rs.

On je naveo i da je za Filipom Koraćem, koji je u policijskim dokumentima označen kao desna ruka kriminalca Luke Bojovića, raspisana crvena Interpolova potjernica. Stefanović, međutim, nije želio da kaže zbog čega srpska policija traga za Koraćem.

Na pitanje novinarke KRIK-a da li među uhapšenima ima i pripadnika kavačkog klana, s obzirom na to da su se u medijima pojavila imena osoba bliskih škaljarskom klanu, Stefanović je kazao da država jednako goni sve.

„Mi možemo da vam kažemo koga smo mi sve pohapsili i iz škaljarskog i iz kavačkog, ali to nisu jedini“, rekao je Stefanović. Na pitanje da navede imena uhapšenih članova kavačkog klana ipak nije želio da odgovori.

On je dodao i da trenutno u Srbiji intenzivnije djeluje škaljarski klan i da je veći broj njegovih članova uključen u kriminalne aktivnosti, te da ako jedan klan ima više pripadnika – biće više hapšenja članova te grupe.

„Ako njih ima stotinu, a ovih pet, pa naravno da ćemo više hapsiti od ovih stotinu. Ovih svih pet da uhapsimo, a ovih 20, vi ćete reći: ‘Pa ovih ste uhapsili 20’. Pa znam, ali ovih nema više“, objasnio je Stefanović.

Škaljarski i kavački klan su u ratu od 2014. zbog sukoba oko droge. Nakon što su obračuni počeli, sve ozbiljnije kriminalne grupe iz Srbije i Crne Gore su se priklonile jednoj od ove dvije grupe, piše u izvještaju obavještajne agencije o sukobu klanova.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.