Standard.

utorak jun 18

Horor u Surčinu: Ljudi mučeni pa bačeni u septičku jamu

Tri tijela pronađena su sinoć u septičkoj jami iza tržnog centra u Surčinu, a njihov identit i uzrok smrti utvrđiće se obdukcijom. Smrt se povezuje s pokušajem ubistva i samoubistvom…

251 hits

utorak jun 18

IRAN: Bacili milione na izgradnju moderne zajednice, a dobili sablastan i pust grad!

Golemi prazni neboderi u pustinji su nekad bili dio ideje o nekom boljem životu i jednakim mogućnostima. "Grad duhova" je samo 50 kilometara udaljen od Teherana, glavnog grada Irana.

173 hits

utorak jun 18

Tramp najavio izbacivanje više miliona migranata iz SAD

Amerika će naredne sedmice početi s deportacijom više miliona ilegalnih migranata, izjavio je danas predsjednik SAD Donald Tramp 

83 hits

 
 
 
 
subota, 12 januar 2019 09:41

Stefanović o hapšenjima: U Srbiji je jači škaljarski klan

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je juče da je policija uhapsila oko 150 osoba i da je raspisana poternica za Filipom Koraćem, saradnikom poznatog kriminalca Luke Bojovića, koji je blizak škaljarskom klanu. Stefanović je naveo da u Srbiji intenzivnije djeluje škaljarski klan i da je zbog toga više uhapšenih pripadnika ove kriminalne grupe – za razliku od njihovih suparnika iz kavačkog klana. Ova dva klana trenutno su u ratu koji je odneo veliki broj života.

Stefanović je naveo da nije lako prikupiti dokaze, pa će policija zajedno sa tužilaštvom nastojati da ova hapšenja dobiju sudski epilog. On je rekao i da je ovo „preventivna akcija“ koju će policija od sada redovno sprovoditi.

„Bez obzira na to da li će neka od ovih lica biti puštena ili ne, nećemo stati u progonu onih koji se bave najtežim krivičnim djelima poput trgovine narkoticima i time finansiraju dalje učešće u organizovanom kriminalu“, rekao je Stefanović, ali nije precizirao zbog kojih sve krivičnih djela je uhapšeno 150 osoba, piše Krik.rs.

On je naveo i da je za Filipom Koraćem, koji je u policijskim dokumentima označen kao desna ruka kriminalca Luke Bojovića, raspisana crvena Interpolova potjernica. Stefanović, međutim, nije želio da kaže zbog čega srpska policija traga za Koraćem.

Na pitanje novinarke KRIK-a da li među uhapšenima ima i pripadnika kavačkog klana, s obzirom na to da su se u medijima pojavila imena osoba bliskih škaljarskom klanu, Stefanović je kazao da država jednako goni sve.

„Mi možemo da vam kažemo koga smo mi sve pohapsili i iz škaljarskog i iz kavačkog, ali to nisu jedini“, rekao je Stefanović. Na pitanje da navede imena uhapšenih članova kavačkog klana ipak nije želio da odgovori.

On je dodao i da trenutno u Srbiji intenzivnije djeluje škaljarski klan i da je veći broj njegovih članova uključen u kriminalne aktivnosti, te da ako jedan klan ima više pripadnika – biće više hapšenja članova te grupe.

„Ako njih ima stotinu, a ovih pet, pa naravno da ćemo više hapsiti od ovih stotinu. Ovih svih pet da uhapsimo, a ovih 20, vi ćete reći: ‘Pa ovih ste uhapsili 20’. Pa znam, ali ovih nema više“, objasnio je Stefanović.

Škaljarski i kavački klan su u ratu od 2014. zbog sukoba oko droge. Nakon što su obračuni počeli, sve ozbiljnije kriminalne grupe iz Srbije i Crne Gore su se priklonile jednoj od ove dvije grupe, piše u izvještaju obavještajne agencije o sukobu klanova.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.