Standard.

utorak jun 18

Horor u Surčinu: Ljudi mučeni pa bačeni u septičku jamu

Tri tijela pronađena su sinoć u septičkoj jami iza tržnog centra u Surčinu, a njihov identit i uzrok smrti utvrđiće se obdukcijom. Smrt se povezuje s pokušajem ubistva i samoubistvom…

260 hits

utorak jun 18

IRAN: Bacili milione na izgradnju moderne zajednice, a dobili sablastan i pust grad!

Golemi prazni neboderi u pustinji su nekad bili dio ideje o nekom boljem životu i jednakim mogućnostima. "Grad duhova" je samo 50 kilometara udaljen od Teherana, glavnog grada Irana.

178 hits

utorak jun 18

Tramp najavio izbacivanje više miliona migranata iz SAD

Amerika će naredne sedmice početi s deportacijom više miliona ilegalnih migranata, izjavio je danas predsjednik SAD Donald Tramp 

83 hits

 
 
 
 
subota, 12 januar 2019 11:30

Prva žrtva gripa u BiH: Djevojčica (3) iz Zenice se ugušila zbog kašlja

Troipogodišnja djevojčica iz Orahovice, kod Zenice, prva je žrtva gripa u BiH u ovoj godini. 

Prva žrtva gripa u BiH: Djevojčica (3) iz Zenice se ugušila zbog kašlja FOTO: Avaz.ba

Direktor Doma zdravlja Zenica Selvedina Sarajlić-Spahić izjavila je da je djevojčica bolovala od teške mišićne distrofije i da se u srijedu, 9. januara, ugušila od kašlja uzrokovanog gripom, prenosi Avaz.ba.

Spahićeva je istakla da se u ovom slučaju ne radi o grešci roditelja niti zdravstvenih radnika. Nedžada Lužić, samohrana majku umrle djevojčice potvrdila je za Avaz.ba da je djevojčica imala grip.

Ističe da je i ranije odlazila ljekarima zbog distrofije mišića koju je imala djevojčica, a da je u utorak, po odlasku pedijatru, dogovorila da je inhalira u kući, a injekcije su, uz njenu saglasnost, zamijenili za sirup.

"Nažalost, njeno stanje se zakomplikovalo u srijedu. Došla je Hitna pomoć. Na putu do bolnice djevojčica je umrla", kaže majka. 

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.