Standard.

utorak oktobar 15

Maloljetnik oteo autobus sa linije 59 tokom blokade taksista u Beogradu

Objavljeno u: Svijet

by Jovana

Mladić, prema nezvaničnim informacijama maloljetnik, juče u popodnevnim satima, u toku taksi blokade, ukrao je autobus na liniji 59 Konzorcijuma privatnih prevoznika, i njime se vozio od Autokomande do Vidikovca.…

184 hits

utorak oktobar 15

Tramp uvodi sankcije Turskoj

Američki predsjednik Donald Tramp objavio je da uvodi nove sankcije Turskoj, prekida trgovinske pregovore i podiže carine na čelik, u nastojanju da izvrši pritisak na Ankaru, da zaustavi vojnu ofanzivu…

90 hits

utorak oktobar 15

Tramp uvodi sankcije Turskoj

Objavljeno u: Svijet

utorak oktobar 15

Novi bilans nevremena u Japanu: 70 mrtvih i 15 nestalih

U naletu tajfuna Hagibis u Japanu poginulo je 70 osoba, a 15 se vodi kao nestalo, javila je danas televizija NHK novi bilans stradalih.

104 hits

utorak oktobar 15

Bosanac pucao na ljubavnicu jer je sa drugaricom otišla na vašar

Objavljeno u: Svijet

by Jovana

U pucnjavi koja se dogodila u subotu, u Živinicama M. H. (62) hicima iz pištolja je pucao na dvije žene F. G. (54) i B. M. (52). Kako saznaje "Avaz", Mido…

186 hits

 
 
 
 
subota, 12 januar 2019 12:46

Indija će nadmašiti SAD i postati druga ekonomska sila, poslije Kine

Do 2030. godine sedam od deset najvećih svjetskih ekonomskih sila bit će tržišta u nastajanju, navodi se u najnovijem izvještaju londonske multinacionalne bankarske i finansijske firme "Standard Chartered". 

Prema dugoročnim projekcijama, Indija će, vjerovatno, postati veća sila od SAD, dok će susjedna Kina, kako se navodi u izvještaju, do 2020. godine ukrasti krunu najmoćnije svjetske ekonomske sile, a to je SAD. Istovremeno, Indonezija bi mogla ući u prvih pet ekonomija, javljaju agencije.

U izvještaju se, također, navodi da će starenje stanovništva imati značajan utjecaj na globalni rast, ali da na Indiju, koja se trenutno nalazi na šestom mjestu po veličini u svijetu, ta pojava neće imati mnogo utjecaja, jer je to zemlja s najviše omladine. Gotovo polovina indijskog stanovništva je mlađa od 25 godina.

"Standard Chartered" ističe da će Indija morati otvoriti oko 100 miliona novih radnih mjesta u proizvodnom i uslužnom sektoru da bi zadovoljili potrebe potražnje zaposlenja.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.