Standard.

srijeda avgust 21

Pompeo zaprijetio Atini sankcijama ako pokuša da pomogne iranskom tankeru

SAD će preduzeti sve što je moguće kako bi spriječile da iranski tanker u Sredozemlju dostavi naftu Siriji i na prekrši američke sankcije, izjavio Pompeo.

144 hits

srijeda avgust 21

SAD dobija prvi restoran sa marihuanom na meniju, a ovo je jedini uslov koji morate da ispunite

Jedan restoran u Kaliforniji postaće prvi ugostiteljski objekat u SAD koji će imati proizvode od kanabisa u redovnoj ponudi.

105 hits

srijeda avgust 21

Kina: U poplavama stradala 201 osoba

Najmanje 201 osoba je poginula, a 63 se vode kao nestale u velikim poplavama koje su pogodile Kinu tokom jula i avgusta, saopštile su vlasti te države.

87 hits

srijeda avgust 21

Supruga Italijana preminulog na Hvaru otkrila detalje: Žalili smo se, na brodu se osjetio miris plina

Objavljeno u: Svijet

by Jovana

Manuela Fiasconaro, supruga pokojnog 57-godišnjeg sicilijanskog menadžera Eugenija Vincija koji je svoj život izgubio 13. augusta zbog trovanja ugljen- monoksidom na jedrenjaku Atlantia, dala je iskaz na splitskom Županijskom sudu…

210 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 11 februar 2019 09:45

Tramp: Pokahontas je ušla u trku za Bijelu kuću

Američki predsjednik SAD Donald Tramp oglasio se na Tviteru povodom vijesti da se demokratska senatorka Elizabet Voren u subotu zvanično kandidovala za predsjednicu, koristeći za nju nadimak Pokahontas, po poznatoj američkoj Indijanki koja je živela u 17. vijeku i ovjekovječena je u istoimenom Diznijevom crtanom filmu.

Vorenova se u četvrtak po treći put za nedjelju dana starosjedeocima SAD izvinila zbog toga što se 1986, prilikom upisa u Advokatsku komoru Teksasa, izjasnila kao “američka Indijanka”.

Ona je u oktobru prošle godine na internetu objavila video snimak kojim je otkrila rezultate DNK testa namijenjene da potvrde priču o njenom porijeklu iz plemena Čiroki, što su vođe Čirokija ubrzo ocijenile “neodgovarajućim i pogrešnim” potezom.

“Danas je Elizabet Voren, koju ponekad nazivam Pokahontas, ušla u trku za predsjednika. Da li će ona učestvovati kao prvi predsjednički kandidat američkih starosjedilaca ili je odlučila da se to, nakon 32 godine, ipak više toliko ne isplati? Vidimo se na RUTI kampanje, Liz!”, poručio je Tramp na ovoj društvenoj mreži.

Posljednji put izmijenjeno ponedjeljak, 11 februar 2019 09:54

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.