Standard.

srijeda avgust 21

Pompeo zaprijetio Atini sankcijama ako pokuša da pomogne iranskom tankeru

SAD će preduzeti sve što je moguće kako bi spriječile da iranski tanker u Sredozemlju dostavi naftu Siriji i na prekrši američke sankcije, izjavio Pompeo.

134 hits

srijeda avgust 21

SAD dobija prvi restoran sa marihuanom na meniju, a ovo je jedini uslov koji morate da ispunite

Jedan restoran u Kaliforniji postaće prvi ugostiteljski objekat u SAD koji će imati proizvode od kanabisa u redovnoj ponudi.

105 hits

srijeda avgust 21

Kina: U poplavama stradala 201 osoba

Najmanje 201 osoba je poginula, a 63 se vode kao nestale u velikim poplavama koje su pogodile Kinu tokom jula i avgusta, saopštile su vlasti te države.

87 hits

srijeda avgust 21

Supruga Italijana preminulog na Hvaru otkrila detalje: Žalili smo se, na brodu se osjetio miris plina

Objavljeno u: Svijet

by Jovana

Manuela Fiasconaro, supruga pokojnog 57-godišnjeg sicilijanskog menadžera Eugenija Vincija koji je svoj život izgubio 13. augusta zbog trovanja ugljen- monoksidom na jedrenjaku Atlantia, dala je iskaz na splitskom Županijskom sudu…

209 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 11 februar 2019 20:55

Ukrajinski zvaničnik optužen za napad kisjelinom na aktivistkinju

Ukrajinski zvaničnik optužen za napad kisjelinom na aktivistkinju FOTO: sputniknews.com

Visoki ukrajinski regionalni zvaničnik, optužen je za organizovanje napada kisjelinom od kog je preminula antikorupcijska aktivistkinja Katerina Gandžjuk, rekao je ukrajinski državni tužilac Jurij Lucenko. Lucenko je naveo da je predsjednik parlamenta regiona Herson Vladislav Manger, optužen za "organizovanje ubistva Katerine Gandžjuk".

Na Katerinu Gandžjuk, savjetnicu gradonačelnika Hersona, koja je ukazivala na korupciju u regionalnoj policiji, jedan napadač je prošlog jula bacio litar sumporne kisjeline ispred njenog stana, prenose svjetski mediji.

Ona je četiri mjeseca kasnije podlegla povredama u 34. godini. Uhapšeno je šest osumnjičenih za napad, ali do sada niko nije bio uhapšen ni optužen za naručivanje napada.

Prema izvodima iz optužnice, Manger je gajio "lični animozitet" prema žrtvi, koja je često skretala pažnju na "ilegalnu sječu šume pod maskom podmetnutih požara" u Hersonskoj oblasti.

Manger je bio član partije Batkivšina, nekadašnje premijerke Julije Timošenko, sada kandidatkinje na predsjedničkim izborima 31. marta.

On je iz stranke isključen u petak, pošto su se pojavile glasine o njegovoj mogućoj umješanosti u ubistvo Gandžjuk.

Državni tužilac Lucenko, smatra se bliskim šefu države Petru Porošenku, koji će na izborima tražiti drugi mandat.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.