Standard.

subota april 20

Isplivali detalji iz Haga: Otkriveno odakle je donesen otrov za Praljka i koje ljekove je Milošević tajno pio

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

U razgovoru za hrvatski portal "Express", bivša tužiteljica Haškog tibunala Florens Hartman otkrila je detalje sa suđenja Karadžiću, osvrnula se na mnoge presude, a progovorila je i o smrti Slobodana…

39 hits

subota april 20

UNESCO: Notr Dam ne mora biti rekonstruiran tako da bude isti kao što je bio

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Obnova pariske katedrale Notr Dam mora zaštititi univerzalne vrijednosti tog mjesta, ali to ne znači da ta bogomolja mora biti rekonstruirana tako da bude ista kao što je bila, saopštila…

8 hits

subota april 20

Devet mjeseci nakon nesreće u Budvi djevojka i dalje u komi

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Snežana Rudinac (24), koja je već devet mjeseci u komi nakon nesreće u Bečićima u kojoj je poginuo njen vjerenik Miloš Vukomanović (25), a za čije izazivanje je optužena crnogorska…

42 hits

subota april 20

Vulin o Đukanoviću: Ne razumijem kukavičluk, zašto ne kaže velika Albanija

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin poručio je da, kako kaže, ne zna na osnovu čega predsjednik Crne Gore Milo Đukanović određuje i zna o čemu pregovaraju Beograd i Priština.

3 hits

 
 
 
 
utorak, 12 februar 2019 10:55

Nastavlja se potraga za serijskim ubicom: Nagrada 25.000 eura za hapšenje Gačića

Vlada Kantona Sarajevo je donijela Odluku kojom se raspisuje nagrada u iznosu od 50.000 KM (25.000 eura) za one koji daju informaciju koja će dovesti do hapšenja serijskog ubice Edina Gačića, koji je u bjekstvu osam dana. 

Vlada je zadužila komesara Uprave policije da hitno, uz prethodne konsultacije sa ministricom pravde i uprave, ministrom unutrašnjih poslova i ministrom finansija, propiše proceduru o načinu evidentiranja i identifikacije prijavitelja, kao i načinu i rokovima izvršenja isplate nagrade.

Ova nagrada isključivo se odnosi na informisanje policije, a nikako na uključivanje građana u potragu što bi moglo ugroziti njihovu sigurnost i samu potragu.

Po raspisanoj potjernici Gačić je rođeno 01.09.1976. godine u Banja Luci, sa prebivalištem u selu Brđani, opšina Konjic.

Devet policijskih agencija u Bosni i Hercegovini i jutros su u potrazi za Gačićem, osumnjičenim za ubistvo policajca Mahira Begića na području Tarčina kod Sarajeva, kao i Sauda Sultanića u Konjicu.

Četvorostruki ubica još nije lišen slobode, potvrdila je jutros za Radiosarajevo.ba Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva Kantona Sarajevo.

"Potraga za Gačićem i dalje traje. Nekih novih informacija od juče nema", dodala je Bavčić za portal.

Podsjetimo, za Gačićem intenzivna potraga traje od prošlog ponedjeljka kada je ubio Sauda Sultanića u Konjicu. Gačić je trenutno jedini osumnjičeni da je u subotu u mjestu Suhodol kod Tarčina ubio policajca Mahira Begića.

Osim u Federaciji BiH i na području Policijske uprave Istočno Sarajevo pojačane su aktivnosti pripadnika policije Republike Srpske.

Potraga za Gačićem je u četiri kantona 24 sata dnevno, a Hercegovačko-neretvanski kanton ima saradnju sa Kantonom Sarajevo i svim drugim sigurnosnim agencijama, prenosi Radiosarajevo.ba.

"Ljudi su na terenu. Građani pozivaju i provjeravamo sve informacije. Potraga traje intenzivno. Sve informacije i mejlove koje dobijemo provjeravamo. Imamo sjajnu saradnju s građanima i hvala im na tome", dodala je potparolka MUP-a KS Suvada Kuldija.

Određen broj roditelja s područja sarajevske opštine Hadžići, u kojoj se desilo ubistvo policajca, juče nije poslao djecu u školu iz straha za njihovu sigurnosti. Slična je situacija i jutros.

Nastava u Osnovnoj školi u Tarčinu je redovna, ali uz pojačano prisustvo policije u okruženju.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.