Standard.

četvrtak februar 21

Predsjednik Srbije uživo čestitao premijerki rođenje sina IGORA

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je gostujući na TV Prva premijerki Ani Brnabić i njenoj partnerki Milici Đurđić na rođenju sina Igora.

51 hits

četvrtak februar 21

Katalonija u haosu: Blokada saobraćaja sa svih strana

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Pristalice nezavisnosti Katalonije blokirale su danas glavne saobraćajnice - autoputeve, ulice i željezničke pruge širom tog španskog regiona.

30 hits

četvrtak februar 21

Najstarije živo biće u Beogradu ima oko 215 godina

Riječ je o drvetu koje je ostalo od nekadašnje hrastovo-jasenove šume koja se prostirala od Cvetnog trga do Manježa.

44 hits

četvrtak februar 21

Afera u Hrvatskoj: Sa lažnim diplomama predavali u osnovnim školama, gimanziji..

Objavljeno u: Svijet

by Jovana

Univerzitet u Zadru otkrilo je lažnu diplomu iz istorije s kojom je "profesorica" predavala u gimnaziji. Uz lažnu diplomu, pronađeno je i lažno svjedočanstvo u jednom od centara za odgoj…

19 hits

 
 
 
 
utorak, 12 februar 2019 10:55

Nastavlja se potraga za serijskim ubicom: Nagrada 25.000 eura za hapšenje Gačića

Vlada Kantona Sarajevo je donijela Odluku kojom se raspisuje nagrada u iznosu od 50.000 KM (25.000 eura) za one koji daju informaciju koja će dovesti do hapšenja serijskog ubice Edina Gačića, koji je u bjekstvu osam dana. 

Vlada je zadužila komesara Uprave policije da hitno, uz prethodne konsultacije sa ministricom pravde i uprave, ministrom unutrašnjih poslova i ministrom finansija, propiše proceduru o načinu evidentiranja i identifikacije prijavitelja, kao i načinu i rokovima izvršenja isplate nagrade.

Ova nagrada isključivo se odnosi na informisanje policije, a nikako na uključivanje građana u potragu što bi moglo ugroziti njihovu sigurnost i samu potragu.

Po raspisanoj potjernici Gačić je rođeno 01.09.1976. godine u Banja Luci, sa prebivalištem u selu Brđani, opšina Konjic.

Devet policijskih agencija u Bosni i Hercegovini i jutros su u potrazi za Gačićem, osumnjičenim za ubistvo policajca Mahira Begića na području Tarčina kod Sarajeva, kao i Sauda Sultanića u Konjicu.

Četvorostruki ubica još nije lišen slobode, potvrdila je jutros za Radiosarajevo.ba Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva Kantona Sarajevo.

"Potraga za Gačićem i dalje traje. Nekih novih informacija od juče nema", dodala je Bavčić za portal.

Podsjetimo, za Gačićem intenzivna potraga traje od prošlog ponedjeljka kada je ubio Sauda Sultanića u Konjicu. Gačić je trenutno jedini osumnjičeni da je u subotu u mjestu Suhodol kod Tarčina ubio policajca Mahira Begića.

Osim u Federaciji BiH i na području Policijske uprave Istočno Sarajevo pojačane su aktivnosti pripadnika policije Republike Srpske.

Potraga za Gačićem je u četiri kantona 24 sata dnevno, a Hercegovačko-neretvanski kanton ima saradnju sa Kantonom Sarajevo i svim drugim sigurnosnim agencijama, prenosi Radiosarajevo.ba.

"Ljudi su na terenu. Građani pozivaju i provjeravamo sve informacije. Potraga traje intenzivno. Sve informacije i mejlove koje dobijemo provjeravamo. Imamo sjajnu saradnju s građanima i hvala im na tome", dodala je potparolka MUP-a KS Suvada Kuldija.

Određen broj roditelja s područja sarajevske opštine Hadžići, u kojoj se desilo ubistvo policajca, juče nije poslao djecu u školu iz straha za njihovu sigurnosti. Slična je situacija i jutros.

Nastava u Osnovnoj školi u Tarčinu je redovna, ali uz pojačano prisustvo policije u okruženju.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.