Standard.

utorak maj 21

Otac Tijane Jurić: Ovo je trebalo da bude pobjeda jedne ideje, nije ispalo tako

Igor Jurić, osnivač Fondacije "Tijana Jurić" koji je pokrenuo inicijativu u Srbiji da se za ubice i silovatelje djece uvede kazna doživotnog zatvora govorio je za Tanjug.

35 hits

utorak maj 21

Milioner aktivirao autopilota da bi u privatnom avionu imao intimne odnose s djevojčicom

Milioneru iz Nju Džersija prijeti višegodišnja kazna zatvora nakon priznanja da je imao seks s djevojčicom dok je upravljao svojim privatnim avionom.

49 hits

utorak maj 21

VIDEO: Pogledajte kako neboder nestaje za 16 sekundi

Neboder pod nazivom "Martin Tower" srušen je u Pensilvaniji za samo 16 sekundi.

17 hits

utorak maj 21

Makron optužio Benona i ruske oligarhe da rade na uništavanju EU

Predsjednik Francuske Emanuel Makron optužio je bivšeg stratega Bijele kuće Stiva Benona i ruske oligarhe da kuju zavjeru s evropskim nacionalistima u cilju uništavanja Evropske unije.

19 hits

 
 
 
 
četvrtak, 14 mart 2019 20:45

Ekološka katastrofa: Sedam od deset riba u Jadranu u sebi ima plastiku

U Evropi se svake godine baci 25 miliona tona plastike i sve to završi u životnoj sredini , a velika količina otpada se deponuje i u Jadranskom moru.

 

Ove nedjelje se održava Opšta skupština UN-a o zaštiti životne sredine. Jedna od tema je "plastična kriza".

Prema riječima Slavena Dobrovića, bivšeg hrvatskog ministra zaštite životne sredine, ovaj problem je aktuelan i svi trebaju sa tim da se upoznaju, piše Poslovni dnevnik.

On kaže da su sva mora svijeta puna plastike, a riječ je o materijalu koji ima izuzetna svojstva. Ljudi čine zločin kada ga bacaju u prirodu.

"Plastika se ne razgrađuje i nikad ne postaje dio kruženja u prirodi, već se fragmentira i vraća nam se natrag u tanjir budući da veliki procenat plodova mora u Jadranu sadrži plastiku u svom organizmu, rekao je Dobrović.

Sedam od deset riba u Jadranu u sebi ima plastiku. Dobrović kaže da, prema istraživanjima, postoji jasna interakcija između plastike koja se gomila kao otpad, a koja se ne razgrađuje. Ona se akumulira u vodi, u prirodi, u moru i nažalost je prisutna.

 

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.