Standard.

srijeda maj 22

Najpotresnija priča u Srbiji! Otac pred smrt priznao djetetu da ima sestru bliznakinju: Ćerko kupili smo te za 30.000 maraka

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Ćero, uskoro ću umrijeti i vrijeme je da saznaš pravu istinu. Mi tebe jesmo usvojili, ali ne legalno, kupio sam te posle tvog rođenja za 30.000 maraka. Molim te, oprosti…

62 hits

srijeda maj 22

Policija uhapsila muškarca iz BiH koji je zgrozio Balkan

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

M.S. iz Tešnja uhapšen je zbog nepružanja prve pomoći Milenku Pudaru, demineru iz Banjaluke koji je poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Mostara, piše Glas Srpske.

65 hits

srijeda maj 22

Poznata imena prelazne austrijske vlade: Bivši zamjenik komandanta KFOR-a u BiH novi ministar odbrane

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Poznata su imena prelaznih ministara u austrijskoj vladi, koji će popuniti ministarska mjesta Slobodarske partije Austrije (FPO) koja su ostala prazna.  

12 hits

srijeda maj 22

Zbog naglog otapanja leda na Grenlandu i Antarktiku gradovima uz obalu prijeti potop

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Naučnici smatraju da bi zbog globalnog zagrijavanja, odnosno ubrzanog otapanja leda na Grenlandu i Antarktiku, nivo mora mogao porasti daleko više nego što se do sada pretpostavljalo.

19 hits

 
 
 
 
petak, 15 mart 2019 09:14

Napadač koji je ubio 40 ljudi, prije napada slušao pjesme o Radovanu Karadžiću!

Policija Novog Zelanda uhapsila je četiri osobe za koje se sumnja da su učestvovale u terorističkom napadu koji se dogodio u mjestu Krajstčurč.

Internetom se širi snimak napada koji je napravio, kako se sumnja, Australijanac Brenton Tarant.

“Veoma uznemirujući video koji traje 17 minuta je objavljen na jednom američkom forumu. Prije pucnjave čuje se kako napadač poziva gledaoce da se prijave na jedan nalog na Jutjubu”, navode svjetski mediji.

Dodaje se da je muškarac snimio momenat upada u jednu od džamija.

“Na snimku se vide desetine stradalih i ranjenih. Napadač se predstavio kao 28-godišnji Brenton Tarant. Svi njegovi nalozi na društvenim mrežama su potom oboreni, a prethodno je objavio i pismo u kom navodi svoje motive za napad. Napisao je da priprema terorističku akciju, sebe je nazvao fašistom i dodao da se bijeli ljudi više ne razmnožavaju, već da ih zamjenjuje “neevropska populacija”, što je rezultat masovnih migracionih tokova, koje naziva invazijom. Rekao je da želi osvetu za Evropljane koji su stradali u terorističkim napadima, kao i da je okidač za njegovu akciju smrt Ebe Akerlund, učenice iz Stokholma koja je poginula u napadu azilanta u aprilu 2017”, dodaje se.

https://twitter.com/NewsThisSecond/status/1106382642382073856

Tarant je navodno napisao da je odlučio da organizuje napad poslije putovanja u Francusku 2017.

”Napisao je da je bio razočaran stanjem u francuskim gradovima i dodao da je vidio invaziju “nebijelaca” na Francusku”, ističe se.

Na izuzetno uznemirujućem snimku vidi se kako se muškarac parkirao blizu Al Noor džamije, prve koju je napao, a iz auta se čuje glasna muzik. Muzika se čuje i dok se napadač vozi prema džamiji, a između ostalog slušao je četničku pjesmu "Karadžiću vodi Srbe svoje" u kojoj se spominju "hrvatske ustaše".

Video iz automobila pogledajte ovdje.

Prije nego što je izašao iz auta rekao je "krenimo sa zabavom".

B92

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.