Standard.

četvrtak jul 18

Pao avion kod Zrenjanina: Pilot izvodio akrobatski let, zabio se prednjim dijelom dva metra u zemlju

Mali avion Zlin 526 F sa pilotom Vladimirom Bulatom (47) pao je u blizini aerodroma Ečka kod Zrenjaninna.

224 hits

četvrtak jul 18

Uzbuna na beogradskom aerodromu: Dojava o bombi u avionu Lufthanze!

Na beogradskom aerodromu Nikola Tesla došlo je do uzbune posle dojave o bombi u avionu njemačke nacionalne avio-kompanije "Lufthanza".

146 hits

četvrtak jul 18

Španska ministarka ekonomije jedan od mogućih kandidata za čelnika MMF-a

Španska ministrika ekonomije Nadia Kalvinjo (Calvino) jedan je od mogućih kandidata za Kristin Lagard (Christine Lagarde) na čelu Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), izvještavaju svjetske novinske agencije pozivajući se na neimenovani…

87 hits

četvrtak jul 18

SAD blokirale prodaju oružja Saudijskoj Arabiji

Predstavnički dom Kongresa SAD blokirao je prodaju oružja vrijednosti više od osam milijardi dolara Saudijskoj Arabiji i drugim američkim saveznicima, suprotstavljajući se tako predsjedniku Donaldu Trampu.

91 hits

 
 
 
 
petak, 15 mart 2019 11:45

Tači: Milan Radoičić glavni osumnjičeni za ubistvo Olivera Ivanovića

Predsjednik Kosova Hašim Tači izjavio je da je glavni osumnjičeni za ubistvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića Milan Radoičić i da je ubistvo izvršeno po nalogu vlasti u Beogradu.

Arhiv Arhiv FOTO: RTS

Tači je sinoć za televiziju Klan Kosova izjavio da dosadašnja istraga potvrđuje da je Radoičić glavni osumnjičeni za ubistvo Ivanovića.

On je istakao da tokovi istrage vode ka tome da je nalogodavac ubistva Ivanovića aktuelna vlast u Srbiji, rekavši da svijet to treba da zna.

“Sve instance bezbjednosti Kosova vode ka njemu (Radoičiću) da je ubica Olivera Ivanovića. Za Kosovo je od životnog značaja da se ubistvo rasvijetli”, kazao je Tači.

Na pitanje zašto je izabran baš Radoičić da izvrši ubistvo, Tači je rekao da se radi “o čovjeku od najvećeg povjerenja Beograda”, koji “nasilno drži vlast na sjeveru Kosova”.

Prema njegovoj ocjeni, Radoičić je neprijatelj Kosova.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je ranije danas da je sve sigurniji da sadašnje vlasti u Prištini direktno stoje iza ubistva Olivera Ivanovića i da očekuje da će istražni organi Srbije uskoro biti u prilici da pruže više podataka o tom slučaju.

Naveo je da je "podjela Kosova stara srpska ideja i da se to neće desiti".

Tači je izjavio da će se o sporazumu sa Srbijom odlučivati na referendumu, čije održavanje treba da podrži između 75 i 80 poslanika.

"Ne vjerujem da postoji poslanik koji će da glasa protiv aneksije (preševske) doline sa Kosovom", smatra Tači.

Protivi se ideji za organizovanje međunarodne konferencije o Kosovu, zatim balkanske unije i slično, ocijenivši ih opasnim.

"Suočili smo se sa prvim, sa procesom koji je tražila međunarodna zajednica i potrebom da Kosovo i Srbija budu priznati u dijalogu. Ne dozvoljavam da se desi međunarodna konferencija o Kosovu – jer podrazumijeva prisustvo Rusije za stolom. Dobro je što je o ovoj temi prestalo da se raspravlja", istakao je Tači.

 

Posljednji put izmijenjeno petak, 15 mart 2019 11:52

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.