Standard.

utorak jun 18

Horor u Surčinu: Ljudi mučeni pa bačeni u septičku jamu

Tri tijela pronađena su sinoć u septičkoj jami iza tržnog centra u Surčinu, a njihov identit i uzrok smrti utvrđiće se obdukcijom. Smrt se povezuje s pokušajem ubistva i samoubistvom…

251 hits

utorak jun 18

IRAN: Bacili milione na izgradnju moderne zajednice, a dobili sablastan i pust grad!

Golemi prazni neboderi u pustinji su nekad bili dio ideje o nekom boljem životu i jednakim mogućnostima. "Grad duhova" je samo 50 kilometara udaljen od Teherana, glavnog grada Irana.

173 hits

utorak jun 18

Tramp najavio izbacivanje više miliona migranata iz SAD

Amerika će naredne sedmice početi s deportacijom više miliona ilegalnih migranata, izjavio je danas predsjednik SAD Donald Tramp 

83 hits

 
 
 
 
četvrtak, 21 mart 2019 12:32

Zaradila preko 300.000 eura smišljajući imena djeci drugih ljudi!

Bju Rouz Džesup zarađuje pare dajući imena djeci drugih ljudi. Nakon što je 2016. godine s roditeljima posjetila porodične prijatelje u Kini, očev prijatelj zamolio ju je da smisli britansko ime njegovom novorođenom djetetu jer su Kinezima britanska imena privlačna, piše "Mirror".

Iako je najprije objasnila da se ne smatra dovoljno važnom osobom u djetetovu životu da bi mu ona dala ime, kada je čula kakva apsurdna imena djeca u Kini vrlo često dobijaju, poput Rolex, Apple i slično, odlučila je nešto preduzeti te je pokrenula vlastiti posao pod nazivom "Special Name".

Riječ je o internet-stranici koja Kinezima daje uvid u tradicionalna britanska imena, a funkcioniše tako da korisnik prvo odabere pet od ponuđenih 12 karakteristika koje bi mogle krasiti njegovo dijete. Metoda kojom Kinezi tradicionalno daju imena vrlo je slična toj, zbog čega je Džesup odlučila zadržati takav pristup.

Nakon što odaberu pol i karakteristike, roditeljima se generišu tri imena koja mogu podijeliti i prokomentarisati  s članovima porodice i prijateljima putem We-Chata te tako donijeti konačnu odluku o tome koje ime će dati svome djetetu. Svaki prijedlog imena mogu isprintati na certifikatu koji uključuje i značenje imena te dobiju i primjer jedne poznate osobe koja nosi to isto ime.

Prvih 160 hiljada imena je odradila besplatno, a kasnije je po imenu naplaćivala svoju uslugu svega 60 penija, što je otprilike više od  jdnog eura. Otad je nadjenula imena čak 670 hiljada beba, čime je zaradila više od 260 hiljada funti što je oko 300.000 eura.

 

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.