Standard.

četvrtak april 18

Italijani raspalili roštilj, izazvali požar, pa kažnjeni sa 13 miliona eura

Dvojica studenata, optužena za izazivanje velikog šumskog požara u italijanskoj regiji Komo, kažnjeni su sa 13,5 miliona eura.

13 hits

četvrtak april 18

Pakistan: Napadači oteli autobus i ubili 14 osoba

Naoružani napadači ubili su 14 ljudi u putničkom autobusu rano jutros u pokrajini Baludžistan, na jugozapadu Pakistana.

21 hits

četvrtak april 18

Sjeverna Koreja testirala novo taktičko naoružanje

Sjevernokorejski vođa Kim Džong Un nadgledao je probu novog "vođenog taktičkog naoružanja", javila je danas državna agencija KCNA.

15 hits

četvrtak april 18

Bivši predsjednik Perua izvršio samoubistvo

Bivši predsednik Perua Alan Garsija (69) izvršio je samoubistvo pucavši sebi u glavu kada je policija došla da ga uhapsi zbog optužbi da je primio nelegalnu isplatu od brazilskog građevinskog…

28 hits

 
 
 
 
četvrtak, 21 mart 2019 12:32

Zaradila preko 300.000 eura smišljajući imena djeci drugih ljudi!

Bju Rouz Džesup zarađuje pare dajući imena djeci drugih ljudi. Nakon što je 2016. godine s roditeljima posjetila porodične prijatelje u Kini, očev prijatelj zamolio ju je da smisli britansko ime njegovom novorođenom djetetu jer su Kinezima britanska imena privlačna, piše "Mirror".

Iako je najprije objasnila da se ne smatra dovoljno važnom osobom u djetetovu životu da bi mu ona dala ime, kada je čula kakva apsurdna imena djeca u Kini vrlo često dobijaju, poput Rolex, Apple i slično, odlučila je nešto preduzeti te je pokrenula vlastiti posao pod nazivom "Special Name".

Riječ je o internet-stranici koja Kinezima daje uvid u tradicionalna britanska imena, a funkcioniše tako da korisnik prvo odabere pet od ponuđenih 12 karakteristika koje bi mogle krasiti njegovo dijete. Metoda kojom Kinezi tradicionalno daju imena vrlo je slična toj, zbog čega je Džesup odlučila zadržati takav pristup.

Nakon što odaberu pol i karakteristike, roditeljima se generišu tri imena koja mogu podijeliti i prokomentarisati  s članovima porodice i prijateljima putem We-Chata te tako donijeti konačnu odluku o tome koje ime će dati svome djetetu. Svaki prijedlog imena mogu isprintati na certifikatu koji uključuje i značenje imena te dobiju i primjer jedne poznate osobe koja nosi to isto ime.

Prvih 160 hiljada imena je odradila besplatno, a kasnije je po imenu naplaćivala svoju uslugu svega 60 penija, što je otprilike više od  jdnog eura. Otad je nadjenula imena čak 670 hiljada beba, čime je zaradila više od 260 hiljada funti što je oko 300.000 eura.

 

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.