Standard.

četvrtak jun 13

Uprkos brojnim molbama, potpisan zahtjev: Asanž će biti izručen SAD

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Sadžid Džajvid, ministar unutrašnjih poslova Ujedinjenog Kraljevstva, potpisao je naredbu za ekstradiciju Džulijana Asanža u Sjedinjene Države koje ga traže zbog hakovanja.

20 hits

četvrtak jun 13

SAD i 25 država tvrde da Sjeverna Koreja krši sankcije

SAD i još 25 zemalja optužile su Sjevernu Koreju da krši sankcije Ujedinjenih nacija i uvozi mnogo više od propisanih 500.000 barela rafinisanih naftnih proizvoda.

22 hits

četvrtak jun 13

ŠTA JE KRIO HJU: FBI obrađivao čuvenog osnivača Plejboja još od 50-ih godina!

FBI objavio je dosije o osnivaču i glavnom uredniku "Plejboja" Hjuu Hefneru dvije godine nakon smrti legendarnog izdavača, jednoj od mnogih poznatih ličnosti koje je agencija istraživala tokom godina, i…

64 hits

četvrtak jun 13

NETANIJAUHOVA ŽENA NAGODILA SE SA TUŽILAŠTVOM: Potrošila 100.000 dolara državnih para na ručkove, a platiće 15.000

Supruga izraelskog premijera Benjamina Netanijahua, Sara, prihvatila je nagovbu sa izraelskim Tužilaštvom u slučaju o trošenju državnog novca.

28 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 15 april 2019 14:16

Tragedija u Srbiji: Poginuo Kraljevčanin, ljekari se bore za život njegove kćerke i žene

Ilija Marković (53) profesor u Mašinsko-tehničkoj školi  u Kraljevu, poginuo je u subotu ujutru u direktnom sudaru "hjundaija i30" kojim je upravljao i kamiona. Pored njega teško je povrijeđeno još četvoro osoba iz automobila. Najteže povrede zadobile su njegova ćerka Ivana (21) i supruga Gordana (49) koje se nalaze na Odjeljenju intenzivne nege bolnice u Kraljevu, prenosi Blic.rs.

Tragedija u Srbiji: Poginuo Kraljevčanin, ljekari se bore za život njegove kćerke i žene Foto: G. Šljivić i privatna arhiva/Novosti.rs

Još jedan bračni par, koji je bio sa njima u vozilu, je takođe povrijeđen. 

Udes se dogodio na izlasku iz Kraljeva ka Preljini, oko 7.15 sati. Marković je krenuo da zaobilazi traktor sa prikolicom, međutim u tom trenutku je iz suprotnog smjera naiša kamion i oni su se direktno sudarili.

Kamere za video-nadzor na benzinskim stanicama, pored kojih se dogodio sudar, pokazale su da je Marković odjednom prešao u lijevu traku želeći da pretekne traktor koji je bio ispred njega i istog trenutka sudario se sa kamionom, piše Blic.

Ilija Marković je preminuo na licu mjesta. On je radio kao profesor u srednjoj mašinsko-tehničkoj školi u Kraljevu.  Pored Ivane koja je najteže povrijeđena, Ilija je za sobom ostavio još jednu ćerku i najmlađeg sina. 

"Izvanredan čovjek. Svima koji smo ga poznavali mnogo je teško. Bio je vrlo pedantan vozač. Vozio sam se par puta s njim. Nikome nije jasno šta se dogodilo. Bio je predsjednik sindikata u školi, član Zelenih, a bavio se i turizmom u slobodno vrijeme. Veoma vrijedan čovjek. Veliki šok za porodicu i rodbinu", kaže za Blic.rs jedan od Ilijinih kolega. 

Gordanina rođena sestra S. L. (49) transportovana je u Urgentni centar u Beogradu, a zet D. L. (53) bi trebalo da iz kraljevačke bolnice bude prebačen na VMA jer je vojni osiguranik.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.