Standard.

četvrtak april 18

Italijani raspalili roštilj, izazvali požar, pa kažnjeni sa 13 miliona eura

Dvojica studenata, optužena za izazivanje velikog šumskog požara u italijanskoj regiji Komo, kažnjeni su sa 13,5 miliona eura.

13 hits

četvrtak april 18

Pakistan: Napadači oteli autobus i ubili 14 osoba

Naoružani napadači ubili su 14 ljudi u putničkom autobusu rano jutros u pokrajini Baludžistan, na jugozapadu Pakistana.

21 hits

četvrtak april 18

Sjeverna Koreja testirala novo taktičko naoružanje

Sjevernokorejski vođa Kim Džong Un nadgledao je probu novog "vođenog taktičkog naoružanja", javila je danas državna agencija KCNA.

15 hits

četvrtak april 18

Bivši predsjednik Perua izvršio samoubistvo

Bivši predsednik Perua Alan Garsija (69) izvršio je samoubistvo pucavši sebi u glavu kada je policija došla da ga uhapsi zbog optužbi da je primio nelegalnu isplatu od brazilskog građevinskog…

28 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 15 april 2019 14:16

Tragedija u Srbiji: Poginuo Kraljevčanin, ljekari se bore za život njegove kćerke i žene

Ilija Marković (53) profesor u Mašinsko-tehničkoj školi  u Kraljevu, poginuo je u subotu ujutru u direktnom sudaru "hjundaija i30" kojim je upravljao i kamiona. Pored njega teško je povrijeđeno još četvoro osoba iz automobila. Najteže povrede zadobile su njegova ćerka Ivana (21) i supruga Gordana (49) koje se nalaze na Odjeljenju intenzivne nege bolnice u Kraljevu, prenosi Blic.rs.

Tragedija u Srbiji: Poginuo Kraljevčanin, ljekari se bore za život njegove kćerke i žene Foto: G. Šljivić i privatna arhiva/Novosti.rs

Još jedan bračni par, koji je bio sa njima u vozilu, je takođe povrijeđen. 

Udes se dogodio na izlasku iz Kraljeva ka Preljini, oko 7.15 sati. Marković je krenuo da zaobilazi traktor sa prikolicom, međutim u tom trenutku je iz suprotnog smjera naiša kamion i oni su se direktno sudarili.

Kamere za video-nadzor na benzinskim stanicama, pored kojih se dogodio sudar, pokazale su da je Marković odjednom prešao u lijevu traku želeći da pretekne traktor koji je bio ispred njega i istog trenutka sudario se sa kamionom, piše Blic.

Ilija Marković je preminuo na licu mjesta. On je radio kao profesor u srednjoj mašinsko-tehničkoj školi u Kraljevu.  Pored Ivane koja je najteže povrijeđena, Ilija je za sobom ostavio još jednu ćerku i najmlađeg sina. 

"Izvanredan čovjek. Svima koji smo ga poznavali mnogo je teško. Bio je vrlo pedantan vozač. Vozio sam se par puta s njim. Nikome nije jasno šta se dogodilo. Bio je predsjednik sindikata u školi, član Zelenih, a bavio se i turizmom u slobodno vrijeme. Veoma vrijedan čovjek. Veliki šok za porodicu i rodbinu", kaže za Blic.rs jedan od Ilijinih kolega. 

Gordanina rođena sestra S. L. (49) transportovana je u Urgentni centar u Beogradu, a zet D. L. (53) bi trebalo da iz kraljevačke bolnice bude prebačen na VMA jer je vojni osiguranik.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.