Standard.

utorak septembar 17

"SVE JE POČELO SLATKO" Žena monstruma koji je ubio 49 ljudi: Jednog dana sam ga pogledala i to više nije…

Sitora Isufi, bivša supruga Omara Matena, čoveka koji je 2016. godine izvršio najveći masovni pokolj u SAD-u, progovorila je o svom braku i otkrila da je godinama trpjela zlostavljanja i…

229 hits

utorak septembar 17

Tužan VIDEO: Delfini "tješili" jedni druge prije smrti

Objavljeno u: Svijet

by Jovana

Projekt Delfin, dobrotvorna američka organizacija, objavila je potresan video koji prikazuje jato delfina kako tješe jedni druge prije nego što ih lovci neke ubiju, a neke odvedu u zatočeništvo...

93 hits

utorak septembar 17

Eksplozija blizu predizbornog skupa, najmanje 14 mrtvih

Na desetine ljudi je poginulo nakon što je odjeknula eksplozija blizu predizbornog skupa avganistanskog predsjednika Ašrafa Ganija na sjeveru zemlje.

80 hits

utorak septembar 17

(FOTO) U Sankt Peterburgu prodaju babušku s likom Grabar-Kitarović

Objavljeno u: Svijet

by Jovana

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izgleda je ostavila ogroman trag u Rusiji, o čemu ne svjedoče samo topli prijemi svaki put kada posjeti ruskog predsjednika Vladimira Putina.

113 hits

 
 
 
 
srijeda, 22 maj 2019 20:43

Devet dana potrage za dječakom koji je pao u potok kod Žepča bez rezultata

Arhiv Arhiv FOTO: Klix.ba

Potraga za dječakom koji je pao u potok u mjestu Begov Han kod Žepča još traje. U akciju su uključeni članovi gorskih službi spasavanja i rafting klubovi. Sjutra se navršava deset dana od nesrećnog događaja kada je u nabujali potok upao šestogodišnji dječak dok je biciklom prelazio preko mosta. 

Bicikl je pronađen istog dana, ali devetodnevna akcija spasilačkih službi nije donijela nikakav rezultat o dječaku.

Korito potoka je pretraženo više puta, a mještani, članovi porodice dječaka i brojne spasilačke ekipe danima su pretraživali obale rijeke Bosne na kopnu i na čamcima, ali bezuspješno.

Emir Balić, jedan od članova GSS-a koji je od prvog dana uključen u potragu za dječakom, kazao je da su utorak tragali i za nestalim Almirom Gluhićem, te da su dva puta pretražili područje od Maglaja do Doboja, kao i obale reke Bosne.

"Danas je gorska služba pretražila ponovo lijevu obalu Bosne od Begovog Hana do Žepča u potrazi za nestalim dječakom, a sjutra je u planu pretraživanje desne obale", govori Balić.

Dodao je da su u GSS-u volonteri te da shodno slobodnim danima na poslovima izlaze na teren i tragaju za nestalima. Sjutra će na terenu biti desetak spasilaca.

"Bosna se povlači, ali u njoj ne vredi vršiti širu pretragu terena ronjenjem, jer je uvijek mutna. Ronioci su korisni kada znamo područje gdje se otprilike nalazi tijelo u vodi, kao što su nesreće sa automobilom, ali ovde ni otprilike ne znamo lokaciju", dodao je sagovornik.

Pojasnio je da svima preostaje samo da čekaju i da prirodni procesi učine svoje, nakon čega bi rijeka izbacila tijela na površinu, ukoliko se radi o utapanjima.

"U svakom slučaju, Gorska služba će se truditi koliko je to moguće da što više bude na terenu. Svaki dan je jako skup, hrana, gorivo, oprema, a slabo to ko vidi", zaključio je Balić. (Klix.ba)

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.