Standard.

utorak jun 25

Mustangom jurio 160 km/h: Fudbaler usmrtio bračni par na dan svadbe

Mladi fudbaler Seville, 20-godišnji Joao Maleck, u nedjelju ujutro izazvao je sabraćajnu nesreću i ubio dvoje ljudi. Na mjestu su preminuli 33-godišnji muškarac i njegova sedam godina mlađa supruga. Strašna…

404 hits

ponedjeljak jun 24

Šta se nalazi u mobilnim telefonima plaćenog ubice ''škaljarskog klana''

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Beogradski inspektori oduzeli su mobilne telefone od Podgoričanina Marjana Vujačića (34), koji je, navodno, počinio četiri ubistva prema nalogu ''škaljarskog klana''. Ipak, Crna Gora još nije uputila nikakav zahtjev za…

345 hits

ponedjeljak jun 24

Kristijan Golubović se oglasio iz Zabele zbog privedenog sina Lazara

Nakon što je Lazar Đukić (25), sin Kristijana Golubovića, navodno 13. ovog mjeseca u parku na Topličinom vencu u strogom centru Beograda drvenom motkom pretukao Uroša P. (34), oglasio se…

788 hits

ponedjeljak jun 24

Iako je predsjednik homofob, u Sao Paulu održana najveća svjetska gej parada

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Stotine hiljada ljudi marširale su u nedjelju ulicama Sao Paula na godišnjoj gej paradi na kojoj se ovaj put protestiralo i protiv politike krajnje desnog predsjednika Žaira Bolsonara.

29 hits

 
 
 
 
srijeda, 22 maj 2019 20:43

Devet dana potrage za dječakom koji je pao u potok kod Žepča bez rezultata

Potraga za dječakom koji je pao u potok u mjestu Begov Han kod Žepča još traje. U akciju su uključeni članovi gorskih službi spasavanja i rafting klubovi. Sjutra se navršava deset dana od nesrećnog događaja kada je u nabujali potok upao šestogodišnji dječak dok je biciklom prelazio preko mosta. 

Arhiv Arhiv FOTO: Klix.ba

Bicikl je pronađen istog dana, ali devetodnevna akcija spasilačkih službi nije donijela nikakav rezultat o dječaku.

Korito potoka je pretraženo više puta, a mještani, članovi porodice dječaka i brojne spasilačke ekipe danima su pretraživali obale rijeke Bosne na kopnu i na čamcima, ali bezuspješno.

Emir Balić, jedan od članova GSS-a koji je od prvog dana uključen u potragu za dječakom, kazao je da su utorak tragali i za nestalim Almirom Gluhićem, te da su dva puta pretražili područje od Maglaja do Doboja, kao i obale reke Bosne.

"Danas je gorska služba pretražila ponovo lijevu obalu Bosne od Begovog Hana do Žepča u potrazi za nestalim dječakom, a sjutra je u planu pretraživanje desne obale", govori Balić.

Dodao je da su u GSS-u volonteri te da shodno slobodnim danima na poslovima izlaze na teren i tragaju za nestalima. Sjutra će na terenu biti desetak spasilaca.

"Bosna se povlači, ali u njoj ne vredi vršiti širu pretragu terena ronjenjem, jer je uvijek mutna. Ronioci su korisni kada znamo područje gdje se otprilike nalazi tijelo u vodi, kao što su nesreće sa automobilom, ali ovde ni otprilike ne znamo lokaciju", dodao je sagovornik.

Pojasnio je da svima preostaje samo da čekaju i da prirodni procesi učine svoje, nakon čega bi rijeka izbacila tijela na površinu, ukoliko se radi o utapanjima.

"U svakom slučaju, Gorska služba će se truditi koliko je to moguće da što više bude na terenu. Svaki dan je jako skup, hrana, gorivo, oprema, a slabo to ko vidi", zaključio je Balić. (Klix.ba)

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.