Standard.

petak avgust 23

Vlasti Albanije budožerom srušile restoran vlasniku koji je napao španske turiste

Objavljeno u: Svijet

by Jovana

Nadležne službe u Albaniji srušile su restoran čiji je vlasnik napao turiste i tijelom pokušao da zaustavi njihov automobil, jer navodno nisu platili račun. Rušenje je izvedeno po nalogu vlasti Albanije…

695 hits

petak avgust 23

Makron: Naša kuća je u plamenu, ovo je internacionalna kriza

Objavljeno u: Svijet

by Jovana

Francuski predsjednik Emanuel Makron upozorio je sinoć da požari koji haraju brazilskom Amazonijom predstavljaju "međunarodnu krizu" i pozvao članice G7 da razgovaraju o tom problemu na samitu u Bijaricu, u…

67 hits

četvrtak avgust 22

Nevrijeme u Poljskoj, ima mrtvih i povrijeđenih

Nekoliko osoba je poginulo, a desetak je povrijeđeno u Poljskoj u snažnom nevremenu koje je pogodilo Tatre, planinski vijenac na granici sa Slovačkom.

202 hits

petak avgust 23

Trebinje: Zmiju našla u frižideru!

Objavljeno u: Svijet

by Jovana

Pripadnici trebinjske JU "Ekologija i bezbjednost" u naselju Pridvorci, u Trebinju, imali su nesvakidašnju akciju i to uklanjanja zmije iz frižidera jednog domaćinstva! Zmija je, po riječima koordinatora za deminiranje ove…

409 hits

 
 
 
 
petak, 07 jun 2019 13:00

Rat srpske i kolumbijske mafije: Srbi oteli brata Stavrićevog ubice, držali ga zatočenog 50 dana

Ekipa Gorana Stavrića, ubijenog 2014. godine u sukobu srpske i kolumbijske mafije, otela je brata plaćenika iz Bolivije koji je likvidirao Srbina. Policija je uspjela da ga oslobodi posle 50 dana zatočeništva.

"Po nalogu srpske mafije, banda iz Bolivije otela je Mauricija Rivera Landivara (32) 15. aprila i skoro 50 dana ga držala u zatočeništvu. Presrele su ga tri osobe kada se vraćao sa fudbala, ubacile u vozilo, stavile mu kapuljaču preko glave i odvele u kuću na periferiji Santa Kruza. Spasao se 3. juna, nakon što je cjedulju koju je krio u čarapi uspio da baci kroz prozor u susjedno dvorište. Našao ju je zidar Z. M. C. (28), koji je radio na imanju, i pozvao policiju. Na njoj je pisalo: "Pomozite mi molim vas. Ja sam otet 15. aprila. Ja sam Mauricio Rivera. Pozovite policiju", prenose lokalni mediji.

U kuću je ubrzo upao odred specijalaca "Delta" i uhapsio jednog od otmičara koji je bio zadužen da nadzire i donosi hranu otetom. U jednoj od soba našli su i Mauricija i klupko je ubrzo počelo da se odmotava.

"Goran Stavrić je ubijen 2014. jer je kolumbijskoj mafiji navodno dugovao 200.000 dolara za pošiljku droge. Srpska mafija je identifikovala ubice i posle pet godina poslala u Boliviju svog čovjeka koji je organizovao otmicu jednog od dželata. U pitanju je stranac sa nadimkom Rus koji je unajmio trojicu lokalnih kriminalaca da odrade posao", izjavio je policijski zvaničnik iz Santa Kruza.

Otmičari su zarobili Mauricija, slikali ga i poslali fotografiju njegovom bratu Dijegu Riveri Landivaru, koji se sumnjiči da je ispalio pet smrtonosnih hitaca u Stavrića ispred "Mekdonaldsa“ u centru Lime u Peruu. Tražili su da se preda ako želi da mu brata puste živog, ali se njihov plan izjalovio. Osim trojice otmičara i čuvara iz kuće, policija je uhapsila i bivšu ženu otetog jer se ispostavilo da je i ona umiješana. 

Samo nekoliko dana posle ubistva Stavrića, u Peruu je nađen mrtav i Marko Mitić (30), koji je bio otet tri mjeseca ranije u San Migelu. Prethodno su otmičari od njegovog brata Ivana tražili milion dolara za otkup. Iako je brat pokušao da stupi u kontakt s njima i plati sumu, Marka su likvidirali. Mediji u Limi su odmah objavili da iza likvidacije stoji narko-kartel sastavljen od dilera iz Kolumbije i Perua. Mitić je inače iz Srbije pobjegao 2003, nakon što je u Požarevcu nožem ubio Ivana Stoiljkovića (24).

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.