Standard.

četvrtak jun 13

Uprkos brojnim molbama, potpisan zahtjev: Asanž će biti izručen SAD

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Sadžid Džajvid, ministar unutrašnjih poslova Ujedinjenog Kraljevstva, potpisao je naredbu za ekstradiciju Džulijana Asanža u Sjedinjene Države koje ga traže zbog hakovanja.

18 hits

četvrtak jun 13

SAD i 25 država tvrde da Sjeverna Koreja krši sankcije

SAD i još 25 zemalja optužile su Sjevernu Koreju da krši sankcije Ujedinjenih nacija i uvozi mnogo više od propisanih 500.000 barela rafinisanih naftnih proizvoda.

19 hits

četvrtak jun 13

ŠTA JE KRIO HJU: FBI obrađivao čuvenog osnivača Plejboja još od 50-ih godina!

FBI objavio je dosije o osnivaču i glavnom uredniku "Plejboja" Hjuu Hefneru dvije godine nakon smrti legendarnog izdavača, jednoj od mnogih poznatih ličnosti koje je agencija istraživala tokom godina, i…

61 hits

četvrtak jun 13

NETANIJAUHOVA ŽENA NAGODILA SE SA TUŽILAŠTVOM: Potrošila 100.000 dolara državnih para na ručkove, a platiće 15.000

Supruga izraelskog premijera Benjamina Netanijahua, Sara, prihvatila je nagovbu sa izraelskim Tužilaštvom u slučaju o trošenju državnog novca.

26 hits

 
 
 
 
petak, 07 jun 2019 13:00

Rat srpske i kolumbijske mafije: Srbi oteli brata Stavrićevog ubice, držali ga zatočenog 50 dana

Ekipa Gorana Stavrića, ubijenog 2014. godine u sukobu srpske i kolumbijske mafije, otela je brata plaćenika iz Bolivije koji je likvidirao Srbina. Policija je uspjela da ga oslobodi posle 50 dana zatočeništva.

"Po nalogu srpske mafije, banda iz Bolivije otela je Mauricija Rivera Landivara (32) 15. aprila i skoro 50 dana ga držala u zatočeništvu. Presrele su ga tri osobe kada se vraćao sa fudbala, ubacile u vozilo, stavile mu kapuljaču preko glave i odvele u kuću na periferiji Santa Kruza. Spasao se 3. juna, nakon što je cjedulju koju je krio u čarapi uspio da baci kroz prozor u susjedno dvorište. Našao ju je zidar Z. M. C. (28), koji je radio na imanju, i pozvao policiju. Na njoj je pisalo: "Pomozite mi molim vas. Ja sam otet 15. aprila. Ja sam Mauricio Rivera. Pozovite policiju", prenose lokalni mediji.

U kuću je ubrzo upao odred specijalaca "Delta" i uhapsio jednog od otmičara koji je bio zadužen da nadzire i donosi hranu otetom. U jednoj od soba našli su i Mauricija i klupko je ubrzo počelo da se odmotava.

"Goran Stavrić je ubijen 2014. jer je kolumbijskoj mafiji navodno dugovao 200.000 dolara za pošiljku droge. Srpska mafija je identifikovala ubice i posle pet godina poslala u Boliviju svog čovjeka koji je organizovao otmicu jednog od dželata. U pitanju je stranac sa nadimkom Rus koji je unajmio trojicu lokalnih kriminalaca da odrade posao", izjavio je policijski zvaničnik iz Santa Kruza.

Otmičari su zarobili Mauricija, slikali ga i poslali fotografiju njegovom bratu Dijegu Riveri Landivaru, koji se sumnjiči da je ispalio pet smrtonosnih hitaca u Stavrića ispred "Mekdonaldsa“ u centru Lime u Peruu. Tražili su da se preda ako želi da mu brata puste živog, ali se njihov plan izjalovio. Osim trojice otmičara i čuvara iz kuće, policija je uhapsila i bivšu ženu otetog jer se ispostavilo da je i ona umiješana. 

Samo nekoliko dana posle ubistva Stavrića, u Peruu je nađen mrtav i Marko Mitić (30), koji je bio otet tri mjeseca ranije u San Migelu. Prethodno su otmičari od njegovog brata Ivana tražili milion dolara za otkup. Iako je brat pokušao da stupi u kontakt s njima i plati sumu, Marka su likvidirali. Mediji u Limi su odmah objavili da iza likvidacije stoji narko-kartel sastavljen od dilera iz Kolumbije i Perua. Mitić je inače iz Srbije pobjegao 2003, nakon što je u Požarevcu nožem ubio Ivana Stoiljkovića (24).

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.