Standard.

četvrtak jun 13

Uprkos brojnim molbama, potpisan zahtjev: Asanž će biti izručen SAD

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Sadžid Džajvid, ministar unutrašnjih poslova Ujedinjenog Kraljevstva, potpisao je naredbu za ekstradiciju Džulijana Asanža u Sjedinjene Države koje ga traže zbog hakovanja.

18 hits

četvrtak jun 13

SAD i 25 država tvrde da Sjeverna Koreja krši sankcije

SAD i još 25 zemalja optužile su Sjevernu Koreju da krši sankcije Ujedinjenih nacija i uvozi mnogo više od propisanih 500.000 barela rafinisanih naftnih proizvoda.

19 hits

četvrtak jun 13

ŠTA JE KRIO HJU: FBI obrađivao čuvenog osnivača Plejboja još od 50-ih godina!

FBI objavio je dosije o osnivaču i glavnom uredniku "Plejboja" Hjuu Hefneru dvije godine nakon smrti legendarnog izdavača, jednoj od mnogih poznatih ličnosti koje je agencija istraživala tokom godina, i…

61 hits

četvrtak jun 13

NETANIJAUHOVA ŽENA NAGODILA SE SA TUŽILAŠTVOM: Potrošila 100.000 dolara državnih para na ručkove, a platiće 15.000

Supruga izraelskog premijera Benjamina Netanijahua, Sara, prihvatila je nagovbu sa izraelskim Tužilaštvom u slučaju o trošenju državnog novca.

26 hits

 
 
 
 
petak, 07 jun 2019 19:45

Hakeri ukrali 23.2 miliona Ripple valute čija je vrijednost oko 9,5 miliona dolara

Hakeri su sa GateHub servisa za kriptovalute ukrali 23.2 miliona Ripple valute (XRP), čija je vrijednost približno 9,5 miliona dolara.

 

Kompanija je priznala da je otkriven sigurnosni propust, a nezvanična istraga ukazuje da je oštećeno između 80 i 90 korisnika ovog servisa.

Prema preliminarnim rezultatima istrage, izgleda da je za hakerski napad upotrebljen propust u API-ju, mada još uvijek nije utvrđen tačan način kako je to urađeno. Za sada se zna da je detektovano naglo povećanje broja API poziva u kratkom periodu (sa validnim pristupnim tokenima), koji su došli sa malog broja IP adresa. Ali to ne objašnjava kako su napadači bili u mogućnosti da prikupe druge informacije potrebne da se dekriptuju tajni ključevi oštećenih korisnika, prenosi PC Press.

Izvještaj o napadu objavila je XRP Forensics, zajednica XRP korisnika koja radi na preventivi i sprečavanju prevara na XRP Ledger-u. Oni su otkrili da su se sumnjive transakcije slivale na 12 XRP adresa, na koje su hakeri najvjerovatnije prebacivali ukradena sredstva.

GateHub je obavijestio nadležne organe vlasti i obećao je da će izdati zvanično saopštenje nakon što se završi interna istraga o ovom slučaju.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.