Standard.

petak avgust 23

Vlasti Albanije budožerom srušile restoran vlasniku koji je napao španske turiste

Objavljeno u: Svijet

by Jovana

Nadležne službe u Albaniji srušile su restoran čiji je vlasnik napao turiste i tijelom pokušao da zaustavi njihov automobil, jer navodno nisu platili račun. Rušenje je izvedeno po nalogu vlasti Albanije…

1224 hits

petak avgust 23

Makron: Naša kuća je u plamenu, ovo je internacionalna kriza

Objavljeno u: Svijet

by Jovana

Francuski predsjednik Emanuel Makron upozorio je sinoć da požari koji haraju brazilskom Amazonijom predstavljaju "međunarodnu krizu" i pozvao članice G7 da razgovaraju o tom problemu na samitu u Bijaricu, u…

92 hits

četvrtak avgust 22

Nevrijeme u Poljskoj, ima mrtvih i povrijeđenih

Nekoliko osoba je poginulo, a desetak je povrijeđeno u Poljskoj u snažnom nevremenu koje je pogodilo Tatre, planinski vijenac na granici sa Slovačkom.

223 hits

petak avgust 23

Trebinje: Zmiju našla u frižideru!

Objavljeno u: Svijet

by Jovana

Pripadnici trebinjske JU "Ekologija i bezbjednost" u naselju Pridvorci, u Trebinju, imali su nesvakidašnju akciju i to uklanjanja zmije iz frižidera jednog domaćinstva! Zmija je, po riječima koordinatora za deminiranje ove…

626 hits

 
 
 
 
petak, 07 jun 2019 19:45

Hakeri ukrali 23.2 miliona Ripple valute čija je vrijednost oko 9,5 miliona dolara

Hakeri su sa GateHub servisa za kriptovalute ukrali 23.2 miliona Ripple valute (XRP), čija je vrijednost približno 9,5 miliona dolara.

 

Kompanija je priznala da je otkriven sigurnosni propust, a nezvanična istraga ukazuje da je oštećeno između 80 i 90 korisnika ovog servisa.

Prema preliminarnim rezultatima istrage, izgleda da je za hakerski napad upotrebljen propust u API-ju, mada još uvijek nije utvrđen tačan način kako je to urađeno. Za sada se zna da je detektovano naglo povećanje broja API poziva u kratkom periodu (sa validnim pristupnim tokenima), koji su došli sa malog broja IP adresa. Ali to ne objašnjava kako su napadači bili u mogućnosti da prikupe druge informacije potrebne da se dekriptuju tajni ključevi oštećenih korisnika, prenosi PC Press.

Izvještaj o napadu objavila je XRP Forensics, zajednica XRP korisnika koja radi na preventivi i sprečavanju prevara na XRP Ledger-u. Oni su otkrili da su se sumnjive transakcije slivale na 12 XRP adresa, na koje su hakeri najvjerovatnije prebacivali ukradena sredstva.

GateHub je obavijestio nadležne organe vlasti i obećao je da će izdati zvanično saopštenje nakon što se završi interna istraga o ovom slučaju.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.