Standard.

petak avgust 23

Vlasti Albanije budožerom srušile restoran vlasniku koji je napao španske turiste

Objavljeno u: Svijet

by Jovana

Nadležne službe u Albaniji srušile su restoran čiji je vlasnik napao turiste i tijelom pokušao da zaustavi njihov automobil, jer navodno nisu platili račun. Rušenje je izvedeno po nalogu vlasti Albanije…

699 hits

petak avgust 23

Makron: Naša kuća je u plamenu, ovo je internacionalna kriza

Objavljeno u: Svijet

by Jovana

Francuski predsjednik Emanuel Makron upozorio je sinoć da požari koji haraju brazilskom Amazonijom predstavljaju "međunarodnu krizu" i pozvao članice G7 da razgovaraju o tom problemu na samitu u Bijaricu, u…

68 hits

četvrtak avgust 22

Nevrijeme u Poljskoj, ima mrtvih i povrijeđenih

Nekoliko osoba je poginulo, a desetak je povrijeđeno u Poljskoj u snažnom nevremenu koje je pogodilo Tatre, planinski vijenac na granici sa Slovačkom.

202 hits

petak avgust 23

Trebinje: Zmiju našla u frižideru!

Objavljeno u: Svijet

by Jovana

Pripadnici trebinjske JU "Ekologija i bezbjednost" u naselju Pridvorci, u Trebinju, imali su nesvakidašnju akciju i to uklanjanja zmije iz frižidera jednog domaćinstva! Zmija je, po riječima koordinatora za deminiranje ove…

415 hits

 
 
 
 
petak, 07 jun 2019 18:31

Umalo sudar ruskog i američkog ratnog broda

U Tihom okeanu zamalo je došlo do sudara ratnih brodova SAD-a i Rusije, što je izazvalo međusobne optužbe vojnih komandi dvije zemlje za izazivanje incidenta.

Rusija tvrdi da se ratni brod američke flote primakao njihvom brodu, amerikanci tvrde da se desilo suprotno.

Prva se oglasila Ruska Pacifička flota, koja je saopštila da je Moskva uložila protest komandi vojske SAD-a nakon što je, kako tvrdi, američka krstarica omela prolazak razaraču "Admiral Vinogradov", prišavši mu na oko 50 metara.

To je, kako navodi, primoralo ruski brod da izvede opasan manevar.

Kako prenosi TAS S, incident se dogodio jutros u 6:35 sati po moskovskom vremenu u jugoistočnom dijelu Istočnog kineskog mora, kada su udarna grupa Ruske pacifičke flote i američke krstarice išle u paralelnim smjerovima.

"Američka krstarica Chancellorsville iznenada je promijenila smijer i presjekla put razaraču Admiral Vinogradov na oko 50 metara od broda. Kako bi spriječila sudar, posada Admirala Vinogradova bila je primorana da izvede hitan manevar", navodi se u saopštenju ruske flote.

Amerikanci tvrde drugačije

Pacifička flota dodaje da je uložila protest komandi američke vojske, ocijenivši da su takvi potezi "neprihvatljivi".

Potom je američka mornarica saopštila da se ruski razarač zamalo sudario sa jednom od američkih krstarica u, kao je navela, Filipinskom moru i osudila incident kao "nesiguran i neprofesionalan".

"Dok je vršio operacije u Filipinskom moru, ruski razarač klase Udaloj I DD 572 nesigurno je manevrisao protiv američkog Čanselorsvila", rekao je portparol američke Sedme flote komandant Kleiton Dos.

On je odbacio tvrdnje Rusije da je američki brod taj koji se opasno ponašao kao "propagandu".

Dos tvrdi da je ruski razarač taj koji je prišao na između 15 i 30 metara američkom Chancellorsville, prenosi Rojters.

Izvor: balkans.aljazeera.net

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.