Standard.

petak avgust 23

Vlasti Albanije budožerom srušile restoran vlasniku koji je napao španske turiste

Objavljeno u: Svijet

by Jovana

Nadležne službe u Albaniji srušile su restoran čiji je vlasnik napao turiste i tijelom pokušao da zaustavi njihov automobil, jer navodno nisu platili račun. Rušenje je izvedeno po nalogu vlasti Albanije…

1246 hits

petak avgust 23

Makron: Naša kuća je u plamenu, ovo je internacionalna kriza

Objavljeno u: Svijet

by Jovana

Francuski predsjednik Emanuel Makron upozorio je sinoć da požari koji haraju brazilskom Amazonijom predstavljaju "međunarodnu krizu" i pozvao članice G7 da razgovaraju o tom problemu na samitu u Bijaricu, u…

93 hits

četvrtak avgust 22

Nevrijeme u Poljskoj, ima mrtvih i povrijeđenih

Nekoliko osoba je poginulo, a desetak je povrijeđeno u Poljskoj u snažnom nevremenu koje je pogodilo Tatre, planinski vijenac na granici sa Slovačkom.

223 hits

petak avgust 23

Trebinje: Zmiju našla u frižideru!

Objavljeno u: Svijet

by Jovana

Pripadnici trebinjske JU "Ekologija i bezbjednost" u naselju Pridvorci, u Trebinju, imali su nesvakidašnju akciju i to uklanjanja zmije iz frižidera jednog domaćinstva! Zmija je, po riječima koordinatora za deminiranje ove…

633 hits

 
 
 
 
srijeda, 12 jun 2019 09:15

Zbog ponašanja turista Rim odlučio uvesti zabrane i novčane kazne, evo šta se više ne smije raditi

Zbog ponašanja turista Rim odlučio uvesti zabrane i novčane kazne, evo šta se više ne smije raditi Foto: atlas.hr

Rimske vlasti zabranile su turistima iz svih zemalja da hodaju gradom polugoli. Muškarci neće moći šetati ulicama prijestonice Italije skinute majice, odnosno žene neće smjeti nositi prekratke provokativne majice koje im prekrivaju samo grudi, dok je stomak otkriven. Takođe, svi moraju biti obuveni, piše ''Independent''.

Na taj način u Italiji se bore sa, kako kažu, lošim i nemilosrdnim ponašanjem turista, a na mnogobrojne loše navike stranaca žali se lokalno stanovništvo.

Osim toga, zabranjeno je korišćenje "ljubavnih katanaca" na mostovima u Rimu, plivanje u gradskim fontanama, kao i konzumiranje brze hrane na javnim mjestima, stepenicama i pored spomenika. 

Od turista se, zatim, zahtijeva da se "ne brčkaju" u kanalima i da nemaju izlete izvan mjesta predviđenih za to. 

Zabranjeno je predugo zadržavanje na mostovima, vožnje bicikla, stajanje ili ležanje na klupama, kao i džogiranje i bavljenje sportom na nepropisan način i nepropisnim mjestima. 

- Stara pravila su izmijenjena kako bi bila u skladu s ponašanjem savremenog društva - izjavio je Marko Kardilji, zamjenik šefa odbora za sigurnost u skupštini Rima. Napominje se da je kršenjem zabrane izrečena novčana kazna do 400 eura.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.