Standard.

četvrtak jun 13

Uprkos brojnim molbama, potpisan zahtjev: Asanž će biti izručen SAD

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Sadžid Džajvid, ministar unutrašnjih poslova Ujedinjenog Kraljevstva, potpisao je naredbu za ekstradiciju Džulijana Asanža u Sjedinjene Države koje ga traže zbog hakovanja.

18 hits

četvrtak jun 13

SAD i 25 država tvrde da Sjeverna Koreja krši sankcije

SAD i još 25 zemalja optužile su Sjevernu Koreju da krši sankcije Ujedinjenih nacija i uvozi mnogo više od propisanih 500.000 barela rafinisanih naftnih proizvoda.

19 hits

četvrtak jun 13

ŠTA JE KRIO HJU: FBI obrađivao čuvenog osnivača Plejboja još od 50-ih godina!

FBI objavio je dosije o osnivaču i glavnom uredniku "Plejboja" Hjuu Hefneru dvije godine nakon smrti legendarnog izdavača, jednoj od mnogih poznatih ličnosti koje je agencija istraživala tokom godina, i…

61 hits

četvrtak jun 13

NETANIJAUHOVA ŽENA NAGODILA SE SA TUŽILAŠTVOM: Potrošila 100.000 dolara državnih para na ručkove, a platiće 15.000

Supruga izraelskog premijera Benjamina Netanijahua, Sara, prihvatila je nagovbu sa izraelskim Tužilaštvom u slučaju o trošenju državnog novca.

26 hits

 
 
 
 
srijeda, 12 jun 2019 09:15

Zbog ponašanja turista Rim odlučio uvesti zabrane i novčane kazne, evo šta se više ne smije raditi

Rimske vlasti zabranile su turistima iz svih zemalja da hodaju gradom polugoli. Muškarci neće moći šetati ulicama prijestonice Italije skinute majice, odnosno žene neće smjeti nositi prekratke provokativne majice koje im prekrivaju samo grudi, dok je stomak otkriven. Takođe, svi moraju biti obuveni, piše ''Independent''.

Zbog ponašanja turista Rim odlučio uvesti zabrane i novčane kazne, evo šta se više ne smije raditi Foto: atlas.hr

Na taj način u Italiji se bore sa, kako kažu, lošim i nemilosrdnim ponašanjem turista, a na mnogobrojne loše navike stranaca žali se lokalno stanovništvo.

Osim toga, zabranjeno je korišćenje "ljubavnih katanaca" na mostovima u Rimu, plivanje u gradskim fontanama, kao i konzumiranje brze hrane na javnim mjestima, stepenicama i pored spomenika. 

Od turista se, zatim, zahtijeva da se "ne brčkaju" u kanalima i da nemaju izlete izvan mjesta predviđenih za to. 

Zabranjeno je predugo zadržavanje na mostovima, vožnje bicikla, stajanje ili ležanje na klupama, kao i džogiranje i bavljenje sportom na nepropisan način i nepropisnim mjestima. 

- Stara pravila su izmijenjena kako bi bila u skladu s ponašanjem savremenog društva - izjavio je Marko Kardilji, zamjenik šefa odbora za sigurnost u skupštini Rima. Napominje se da je kršenjem zabrane izrečena novčana kazna do 400 eura.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.