Standard.

subota jul 20

Nakon Haradinaja još dvojica visokih funkcionera Kosova pozvana u Hag

Poziv na razgovor od specijaliziranih vijeća Kosova dobio je još jedan pripadnik bivše Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), član Glavnog štaba i njen bivši portparol Jakup Krasnići.

135 hits

subota jul 20

Dvojica penzionera uhapšena zbog seksualnog uznemiravanja maloljetica: Jedan zvao telefonom, drugi se skidao go

Dvojica penzionera iz Užica i Kragujevca uhapšena su zbog seksualnog uznemiravanja i prijetnji maloletnicama. R.K. (63) iz Šljivovice kod Užica uhapšen je zbog sumnje da je telefonskim pozivima polno uznemiravao…

253 hits

subota jul 20

Anita Haradinaj se oglasila: Objavila njegov post, a ovo je luksuz u kom uživaju...

Informaciju da je premijer Kosova Ramuš Haradinaj podnio ostavku objavila je i njegova supruga na svom Facebook profilu.

645 hits

subota jul 20

Eksplozija u Tuzli: Bačena bomba ispred zgrade, uništeno nekoliko vozila

U tuzlanskom naselju Paša Bunar ispred stambene zgrade danas oko 14 sati bačena ja eksplozivna naprava, potvrđeno je u MUP-a Tuzlanskog kantona.

95 hits

 
 
 
 
četvrtak, 13 jun 2019 08:00

Rohani: Ne tražimo rat, ali ćemo na svaki napad razorno odgovoriti

Iranski predsjednik Hasan Rohani izjavio je da Islamska Republika ne traži rat sa Amerikom, ali da će "razorno odgovoriti" na bilo kakav napad.

Rohani je izjavu dao na zajedničkoj konferenciji za novinare sa japanskim premijerom Šinzom Abeom. Iranski predsjednik je izjavio da je Japan želio da i dalje kupuje naftu od Irana, ali da je prestao sa kupovinom zbog sankcija Amerike. Japanski lider doputovao je u Teheran radi smirivanja tenzija između SAD i Irana.

Administracija američkog predsjednika Donalda Trampa povukla se prošle godine iz nuklearnog sporazuma postignutog 2015. godine između Irana i svjetskih sila.

Japanski premijer zatražio je više strpljenja usljed tenzija između Irana i SAD.

Abe je naglasio da su on i Rohani razgovarali o krizi. Prema njegovim riječima, postoji mogućnost slučajnog izbijanja sukoba i svaki konflikt trebalo bi spriječiti po svaku cijenu.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.