Standard.

nedjelja decembar 15

Jači zemljotres ponovo potresao Albaniju

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Novi jači zemljotres pogodio je Albaniji, dva sata i 18 minuta nakon ponoći, po lokalnom vremenu. 

357 hits

nedjelja decembar 15

Ovakvu pljačku niste vidjeli: Najgluplji kradljivac automobila na svijetu

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Trebala je to biti pljačka automobila kakve su uobičajene u Brazilu. U jednoj uskoj ulici napadači blokiraju automobil Renault Duster (kod nas Dacia Duster), jedan od njih naoružan automatskom puškom istjera vlasnika iz…

67 hits

nedjelja decembar 15

Snimljeni Asmati: Pleme koje je pojelo Rokfelera

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Majkl Rokfeler bio je četvrto dijete guvernera Njujorka Nelsona Rokfelera i četvrta generacija u porodici Rokfeler. On je misteriozno nestao tokom ekspedicije u Asmatu, region u Novoj Gvineji, a jedna od teorija…

99 hits

subota decembar 14

Šteta od zemljotresa u Albaniji između pola milijarde i milijardu eura

Objavljeno u: Svijet

by Lejla

Procjena vlasti u Albaniji da će šteta katastrofalnog zemljotresa koji je tu državu pogodio 26. novembra iznositi između pola milijarde i milijardu eura.

189 hits

 
 
 
 
petak, 14 jun 2019 11:20

SAMO ZA PUNOLJETNE: Fejsbuk će imati novi DODATAK koji je razbjesnio korisnike

Društvena mreža Fejsbuk radi na novoj aplikaciji nazvanoj Study, a riječ je o aplikaciji pomoću koje će Fejsbuk moći da prati aktivnosti korisnika mobilnih uređaja, s tim da će im za to biti plaćeno.

U saopštenju iz kompanije navedeno je kako će se pomoću aplikacije Study vršiti obrada podataka korisnika te vršiti analize njihovih navika korišćenja. Navode kako je riječ o novoj "aplikaciji za istraživanje tržišta". 

Study će prikupljati podatke o aplikacijama koje korisnici instaliraju na svojim telefonima, kao i podatke o tome koliko vremena provode na tim aplikacijama, te u kojoj zemlji se nalaze. 

Ovoj aplikaciji neće biti dostupni podaci kao što su identitet korisnika, šifre, fotografije, videozapisi i poruke. Podaci koji prikupi Study, neće biti isporučivane trećim aplikacijama i neće se moći koristiti u reklamne svrhe. 

Study će biti dostupan na platformi Android i neće biti dostupna korisnicima mlađim od 18 godina. Starosna dob korisnika biće provjeravana putem Fejsbuk računa. Fejsbuk će takođe, dobiti podatke o bankovnom računu korisnika i platiti određeni iznosi za one koji dopuštaju korišćenje njihovih podataka. 

Aplikacija, koja će najprije biti dostupna u Sjedinjenim Američkim Državama i Indiji, kasnije će biti ponuđena i u drugim zemljama. 

Iz Fejsbuka navode kako garantuju da će podaci korisnika biti sigurni, te kako će ti podaci biti korišćeni isključivo za istraživanja tržišta i pravljenje boljih proizvoda, ali korisnici su skeptični, te je mnogo komenatra na forumima gdje iskazuju svoj bijes, smatrajući da im je privatnost (ponovo) narušena od strane Fejsbuka.

Posljednji put izmijenjeno petak, 14 jun 2019 11:04

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.