Standard.

utorak jul 23

Boris Džonson će biti novi britanski premijer

Boris Džonson izabran je za lidera konzervativne partije i novog premijera Velike Britanije, javljaju britanski mediji.

74 hits

utorak jul 23

Haradinaj potvrdio: Danas idem u Hag

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Bivši premijer Kosova Ramuš Haradinaj, potvrdio je za T7 RV da će danas otputovati u Hag, gdje će biti saslušan u specijalnom sudu za zločine koje su počinili bivši pripadnici…

102 hits

utorak jul 23

Novinarka objavila cijene doručka na Hvaru: Zar za tost i jaja treba ovoliko platiti?!

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Hrvatska novinarka Vesna Kljajić objavila je fotografiju cjenovnika iz jednog restorana na Hvaru koja je izazvala brojne reakcije. 

315 hits

utorak jul 23

Pucnjava u Beogradu: Vozač stradao, suvozač povrijeđen

Tokom noći u Beogradu muškarac (28) je ubijen, a drugi (26) je ranjen u oružanom napadu, rečeno je agenciji Beta u Hitnoj pomoći.

104 hits

 
 
 
 
petak, 14 jun 2019 11:20

SAMO ZA PUNOLJETNE: Fejsbuk će imati novi DODATAK koji je razbjesnio korisnike

Društvena mreža Fejsbuk radi na novoj aplikaciji nazvanoj Study, a riječ je o aplikaciji pomoću koje će Fejsbuk moći da prati aktivnosti korisnika mobilnih uređaja, s tim da će im za to biti plaćeno.

U saopštenju iz kompanije navedeno je kako će se pomoću aplikacije Study vršiti obrada podataka korisnika te vršiti analize njihovih navika korišćenja. Navode kako je riječ o novoj "aplikaciji za istraživanje tržišta". 

Study će prikupljati podatke o aplikacijama koje korisnici instaliraju na svojim telefonima, kao i podatke o tome koliko vremena provode na tim aplikacijama, te u kojoj zemlji se nalaze. 

Ovoj aplikaciji neće biti dostupni podaci kao što su identitet korisnika, šifre, fotografije, videozapisi i poruke. Podaci koji prikupi Study, neće biti isporučivane trećim aplikacijama i neće se moći koristiti u reklamne svrhe. 

Study će biti dostupan na platformi Android i neće biti dostupna korisnicima mlađim od 18 godina. Starosna dob korisnika biće provjeravana putem Fejsbuk računa. Fejsbuk će takođe, dobiti podatke o bankovnom računu korisnika i platiti određeni iznosi za one koji dopuštaju korišćenje njihovih podataka. 

Aplikacija, koja će najprije biti dostupna u Sjedinjenim Američkim Državama i Indiji, kasnije će biti ponuđena i u drugim zemljama. 

Iz Fejsbuka navode kako garantuju da će podaci korisnika biti sigurni, te kako će ti podaci biti korišćeni isključivo za istraživanja tržišta i pravljenje boljih proizvoda, ali korisnici su skeptični, te je mnogo komenatra na forumima gdje iskazuju svoj bijes, smatrajući da im je privatnost (ponovo) narušena od strane Fejsbuka.

Posljednji put izmijenjeno petak, 14 jun 2019 11:04

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.