Standard.

utorak jul 23

Boris Džonson će biti novi britanski premijer

Boris Džonson izabran je za lidera konzervativne partije i novog premijera Velike Britanije, javljaju britanski mediji.

72 hits

utorak jul 23

Haradinaj potvrdio: Danas idem u Hag

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Bivši premijer Kosova Ramuš Haradinaj, potvrdio je za T7 RV da će danas otputovati u Hag, gdje će biti saslušan u specijalnom sudu za zločine koje su počinili bivši pripadnici…

99 hits

utorak jul 23

Novinarka objavila cijene doručka na Hvaru: Zar za tost i jaja treba ovoliko platiti?!

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Hrvatska novinarka Vesna Kljajić objavila je fotografiju cjenovnika iz jednog restorana na Hvaru koja je izazvala brojne reakcije. 

279 hits

utorak jul 23

Pucnjava u Beogradu: Vozač stradao, suvozač povrijeđen

Tokom noći u Beogradu muškarac (28) je ubijen, a drugi (26) je ranjen u oružanom napadu, rečeno je agenciji Beta u Hitnoj pomoći.

102 hits

 
 
 
 
četvrtak, 11 jul 2019 21:45

Ulica crvenih fenjera se ZATVARA? Neizvjesna sudbina ulice čuvene po seks turizmu

Gradonačelnica Amsterdama razmatra zatvaranje čuvene Ulice crvenih fenjera (Red Light District) zbog uslova u kojima se nalaze seksualne radnice i radnici. Femke Halsima, prva žena na čelu glavnog grada Holandije i nekadašnja predsjednica Zelenih, izjavila je da građani treba da budu u mogućnosti da percipiraju taj dio grada bez prostitucije.

Napomenula je da joj je u cilju zaštita prava seksualnih radnika i radnica, ali i sprečavanje kriminala koji se odvija iza zatvorenih vrata, kao i smanjivanje probleme s lokalnim stanovništvom, piše Index.

Halsima planira da razmotri nekoliko predloga za budućnost tog dijela grada.

Jedan od njih je zatvaranje svih prozora na bordelima, drugi je premještanje poslovanja seksualne industrije na drugu lokaciju, a u trećem bi se fokusirala na mogućnost povećanja radnih mjesta za seksualne radnike i radnice.

Krajem ove godine gradonačelnica će predložiti završnu opciju kao i poslovni plan i zakonske posljedice, nakon čega će gradsko veće raspravljati.

Najavljene su i javne rasprave o budućnosti četvrti u kojoj se nalazi tristotinak prostora koji su povezani sa seksualnim radom. Na taj način žele da uključe same građane u cijelu priču kako bi se adekvatno pobrinuli za taj istorijski dio centra grada koji je u posljednjih nekoliko godina postao bučan centar za turiste.

Gradonačelnica je u saopštenju takođe navela da su seksualni radnici i radnice za pojedine turiste ništa više osim atrakcije za gledanje.

"Često im se rugaju i fotografišu ih bez dopuštenja", dodala je, a spomenula je i značajan porast pranja novca i trgovine ljudima.

Ovo nije prvi pokušaj lokalne samouprave da smanji broj prostora i unaprijedi kvalitet života u tom dijelu grada. Međutim, blizina glavnog gradskog plovnog kanala i legendarni status same četvrti nisu pomogli da njihov trud urodi značajnim plodom.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.