Standard.

nedjelja novembar 17

Leš se u kabini nalazio TRI DANA: Srpski kamiondžija PRONAĐEN MRTAV u svom kamionu u Italiji

Kamiondžija iz Srbije (59) pronađen je u srijedu 13. novembra mrtav u svom kamionu, parkiranom u gradiću na sjeveru Italije. Kako je utvrđeno, leš se u kabini nalazio puna tri…

34 hits

nedjelja novembar 17

More će rasti do 10 metara, pogledajte Jadran 2100.

Objavljeno u: Svijet

by Samir

UN-ov izvještaj o stopi zagađenja Zemljine atmosfere naveo je da je 2017. godine čovječanstvo, ne samo što je povećalo nivo CO2 na najviše u ljudskoj istoriji, nego je to činilo…

72 hits

nedjelja novembar 17

Zaev: Sjeverna Makedonija u januaru postaje članica NATO

Objavljeno u: Svijet

by Samir

Premijer Sjeverne Makedonije, Zoran Zaev, najavio je da će i Španija i Francuska uskoro ratikovati pristupni protokol, te će njegova zemlja u januaru postati punopravna članica NATO.

49 hits

nedjelja novembar 17

Još četiri osobe poginule na demonstracijama u Boliviji

Objavljeno u: Svijet

by Samir

Međuamerička komisija za ljudska prava saopštila je danas da su još četiri osobe poginule na demonstracijama u Boliviji. Od početka krize i protesta krajem oktobra zabiljeležena su najmanje 23 smrtna…

49 hits

 
 
 
 
petak, 12 jul 2019 10:08

Horor na Halkidikiju snimljen iz vazduha: Pogledajte prave razmjere katastrofe koja je pogodila Grčku!

Horor na Halkidikiju snimljen iz vazduha: Pogledajte prave razmjere katastrofe koja je pogodila Grčku! FOTO: ekathimerini.com

Broj poginulih u snažnom nevremenu na Halkidikiju porastao je na sedam nakon što je danas pronađeno tijelo muškarca u oblasti između Sozopolija i Nea Kalikratije, javlja Katimerini.

Objavljene su i prve fotografije Halkidikija snimljene iz vazduha. Forenzičari će ispitati da li tijelo pripada 62-godišnjem ribaru, koji je nestao u moru kod Kalikratije u srijedu uveče.

Portparol Vlade Grčke Stelios Pecas rekao je da će biti ponuđena finansijska pomoć za tri opštine na Halkidikiju radi rekonstrukcije.

Halkidiki nevreme bez struja

On je dodao da servis, kojim se šalju poruke upozorenja na mobilne telefone, još nije u funkciji u Grčkoj i poručio da je prioritet Vlade da ga aktivira.

Među stradalima u nevremenu je i dvoje djece, dok je više od 100 osoba povređeno, uključujući šestoro srpskih državljana.

Šef grčke diplomatije Nikolaos Dendijas uputio je saučešće porodicama i prijateljima žrtava i poručio da nadležne ekipe rade na tome da se šteta sanira što je prije moguće. 

img

U zdravstvenom centru u Mudanji pregledano je 120 osoba nakon snažnog nevremena koje je pogodilo poluostrvo Halkidiki, saopštilo je danas grčko Ministarstvo zdravlja.

Od 120 osoba, devet je hospitalizovano u bolnici „Papanikolau“ u Solunu, gdje se jedna žena nalazi na intenzivnoj njezi, 12 je smješteno u bolnicu „Poligiros“ na Halkidikiju, a petoro djece u Genimatasu sa lakšim povredama. 

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.