Standard.

utorak jul 23

Boris Džonson će biti novi britanski premijer

Boris Džonson izabran je za lidera konzervativne partije i novog premijera Velike Britanije, javljaju britanski mediji.

74 hits

utorak jul 23

Haradinaj potvrdio: Danas idem u Hag

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Bivši premijer Kosova Ramuš Haradinaj, potvrdio je za T7 RV da će danas otputovati u Hag, gdje će biti saslušan u specijalnom sudu za zločine koje su počinili bivši pripadnici…

102 hits

utorak jul 23

Novinarka objavila cijene doručka na Hvaru: Zar za tost i jaja treba ovoliko platiti?!

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Hrvatska novinarka Vesna Kljajić objavila je fotografiju cjenovnika iz jednog restorana na Hvaru koja je izazvala brojne reakcije. 

314 hits

utorak jul 23

Pucnjava u Beogradu: Vozač stradao, suvozač povrijeđen

Tokom noći u Beogradu muškarac (28) je ubijen, a drugi (26) je ranjen u oružanom napadu, rečeno je agenciji Beta u Hitnoj pomoći.

103 hits

 
 
 
 
petak, 12 jul 2019 20:17

Četrdeset Palestinaca ranjeno tokom protesta na granici Gaze i Izraela

Četrdeset Palestinaca ranjeno je danas tokom protesta duž granice pojasa Gaze i Izraela protiv izraelske i egipatske blokade te palestinske teritorije na obali Sredozemnog mora.
Izraelski vojni portparol je rekao da je danas protestovalo oko 6.000 Palestinaca na nekoliko mjesta duž granice i da je nekolicina prešla granicu i ušla na izraelsku teritoriju, ali su se odmah vratili.
 
Takođe je rečeno da je nekoliko eksplozivnih naprava bačeno na izraelske vojnike, ali niko nije ranjen.
 
Vojnici su rastjerivali demonstrante sredstvima za rasturanje nereda, a jedan izraelski vojni džip pogođen je "Molotovljevim koktelom".
 
Izrael je jutros, prije početka protesta, kakvi se još od marta prošle godine održavaju jednom nedjeljno, razmjestio dodatne baterije protivraketne odbrane u očekivanju raketiranja iz pojasa Gaze, javili su izraelski mediji.
 
Odbrana je pojačana pošto su u četvrtak izraelski vojnici ubili jednog komandira islamskog ekstremističkog Hamasa koji vlada Gazom, a potom saopštili da je to ubistvo bilo greška, ali je vojno krilo Hamasa ipak prijetilo da će Izrael "snositi posljedice tog zločinačkog akta".
 
Palestinci mjesecima protestuju za povratak palestinskih izbjeglica na sadašnju teritoriju Izraela i okončanje blokade Gaze koja traje već 12 godina.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.