Standard.

nedjelja decembar 15

Jači zemljotres ponovo potresao Albaniju

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Novi jači zemljotres pogodio je Albaniji, dva sata i 18 minuta nakon ponoći, po lokalnom vremenu. 

520 hits

nedjelja decembar 15

Ovakvu pljačku niste vidjeli: Najgluplji kradljivac automobila na svijetu

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Trebala je to biti pljačka automobila kakve su uobičajene u Brazilu. U jednoj uskoj ulici napadači blokiraju automobil Renault Duster (kod nas Dacia Duster), jedan od njih naoružan automatskom puškom istjera vlasnika iz…

184 hits

nedjelja decembar 15

Snimljeni Asmati: Pleme koje je pojelo Rokfelera

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Majkl Rokfeler bio je četvrto dijete guvernera Njujorka Nelsona Rokfelera i četvrta generacija u porodici Rokfeler. On je misteriozno nestao tokom ekspedicije u Asmatu, region u Novoj Gvineji, a jedna od teorija…

212 hits

subota decembar 14

Šteta od zemljotresa u Albaniji između pola milijarde i milijardu eura

Objavljeno u: Svijet

by Lejla

Procjena vlasti u Albaniji da će šteta katastrofalnog zemljotresa koji je tu državu pogodio 26. novembra iznositi između pola milijarde i milijardu eura.

258 hits

 
 
 
 
petak, 12 jul 2019 20:17

Četrdeset Palestinaca ranjeno tokom protesta na granici Gaze i Izraela

Četrdeset Palestinaca ranjeno je danas tokom protesta duž granice pojasa Gaze i Izraela protiv izraelske i egipatske blokade te palestinske teritorije na obali Sredozemnog mora.
Izraelski vojni portparol je rekao da je danas protestovalo oko 6.000 Palestinaca na nekoliko mjesta duž granice i da je nekolicina prešla granicu i ušla na izraelsku teritoriju, ali su se odmah vratili.
 
Takođe je rečeno da je nekoliko eksplozivnih naprava bačeno na izraelske vojnike, ali niko nije ranjen.
 
Vojnici su rastjerivali demonstrante sredstvima za rasturanje nereda, a jedan izraelski vojni džip pogođen je "Molotovljevim koktelom".
 
Izrael je jutros, prije početka protesta, kakvi se još od marta prošle godine održavaju jednom nedjeljno, razmjestio dodatne baterije protivraketne odbrane u očekivanju raketiranja iz pojasa Gaze, javili su izraelski mediji.
 
Odbrana je pojačana pošto su u četvrtak izraelski vojnici ubili jednog komandira islamskog ekstremističkog Hamasa koji vlada Gazom, a potom saopštili da je to ubistvo bilo greška, ali je vojno krilo Hamasa ipak prijetilo da će Izrael "snositi posljedice tog zločinačkog akta".
 
Palestinci mjesecima protestuju za povratak palestinskih izbjeglica na sadašnju teritoriju Izraela i okončanje blokade Gaze koja traje već 12 godina.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.