Standard.

subota avgust 17

Drama u Hrvatskoj: Avion sletio na put, vozači u šoku gledali šta se dešava

Objavljeno u: Svijet

by Samir

Na autoputu Zagreb - Rijeka, između Vrbovskog i Ravne Gore, avion tipa Cessna 150 M sletio je na put. Ovaj prizor šokirao je vozače koji su se zatekli na putu.

6 hits

subota avgust 17

SKANDAL: Boki 13 u vezi sa srbijanskim političarom - našli eksplicitne fotografije i dva videosnimka

Objavljeno u: Svijet

by Samir

U telefonu uhapšenog makedonskog voditelja i bivše rijaliti zvijezde Bokija 13 policija je pronašla šokantnu prepisku s jednim srbijanskim političarom.

16 hits

subota avgust 17

Ovo je Damir Jusupov, heroj koji je spasao 233 života: Znao sam da je udar neizbježan, imao sam dvije opcije

Objavljeno u: Svijet

by Samir

Za samo nekoliko sekundi, dva pilota uspjela su da prizemlje onesposobljeni avion "Erbas" u polje kukuruza u blizini Moskve i tako su spasli 233 života.

12 hits

subota avgust 17

Požar u hotelu u Odesi, najmanje osmoro poginulo

Objavljeno u: Svijet

by Samir

Najmanje osam osoba poginulo je u požaru, koji je izbio rano jutros u hotelu u ukrajinskom gradu Odesi, saopštila je Ukrajinska služba za vanredne situacije.

4 hits

 
 
 
 
četvrtak, 18 jul 2019 11:21

Španska ministarka ekonomije jedan od mogućih kandidata za čelnika MMF-a

Španska ministrika ekonomije Nadia Kalvinjo (Calvino) jedan je od mogućih kandidata za Kristin Lagard (Christine Lagarde) na čelu Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), izvještavaju svjetske novinske agencije pozivajući se na neimenovani izvor iz EU.

Lagard je prije dva dana podnijela ostavku na mjesto direktora MMF-a, nakon što je izabrana za predsjednicu Evropske centralne banke.

“Kalvinjo je među imenima o kojima se raspravlja”, potvrdio je izvor iz EU.

I sama Kalvinjo je potvrdila da je s premijerom Španije Pedrom Sančezom (Sanchezom) razgovarala oko mogućnosti kandidiranja za to mjesto. Međutim, nije otkrila detalje tog razgovora.

Drugi izvori, ipak navode kako su pregovori oko postizanja podrške za Kalvinjo “zeleni”, odnosni još uvijek u preliminarnoj fazi.

Za sada nema ni otvorene podrške Sančezove vlade, dok se neslužbeno saznaje kako Vlada Španije ne sumnja u sposobnost Kalvinjo da obavlja bilo koju međunarodnu funkcije.

Ipak, čini se kako je guverner Engleske centralne banke trenutno najjače ime za čelnu poziciju MMF-a. Potencijalni kandidati su i guverner Finske centralne banke Oli Ren (Olli Rehn), savjetnik Evropske centralne banke Benoa Koar (Benoit Coeure), bivši predsjednik Eurogrupe Jueroen Dajzelblum (Jeroen Dijsselbloem) i Bugarka Kristalina Georgieva.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.