Standard.

subota avgust 17

Drama u Hrvatskoj: Avion sletio na put, vozači u šoku gledali šta se dešava

Objavljeno u: Svijet

by Samir

Na autoputu Zagreb - Rijeka, između Vrbovskog i Ravne Gore, avion tipa Cessna 150 M sletio je na put. Ovaj prizor šokirao je vozače koji su se zatekli na putu.

6 hits

subota avgust 17

SKANDAL: Boki 13 u vezi sa srbijanskim političarom - našli eksplicitne fotografije i dva videosnimka

Objavljeno u: Svijet

by Samir

U telefonu uhapšenog makedonskog voditelja i bivše rijaliti zvijezde Bokija 13 policija je pronašla šokantnu prepisku s jednim srbijanskim političarom.

17 hits

subota avgust 17

Ovo je Damir Jusupov, heroj koji je spasao 233 života: Znao sam da je udar neizbježan, imao sam dvije opcije

Objavljeno u: Svijet

by Samir

Za samo nekoliko sekundi, dva pilota uspjela su da prizemlje onesposobljeni avion "Erbas" u polje kukuruza u blizini Moskve i tako su spasli 233 života.

12 hits

subota avgust 17

Požar u hotelu u Odesi, najmanje osmoro poginulo

Objavljeno u: Svijet

by Samir

Najmanje osam osoba poginulo je u požaru, koji je izbio rano jutros u hotelu u ukrajinskom gradu Odesi, saopštila je Ukrajinska služba za vanredne situacije.

4 hits

 
 
 
 
utorak, 23 jul 2019 13:42

Boris Džonson će biti novi britanski premijer

Boris Džonson izabran je za lidera konzervativne partije i novog premijera Velike Britanije, javljaju britanski mediji.

Džonson će naslijediti Terezu Mej na poziciji čelnika Konzervativne partije, a s obzirom na to da je ta stranka osvojila najveći broj glasova na prošlim paralmentarnim izborima, zakonski slijedi da novi predśednik partije postaje novi premijer.

Džonson je bio jedan od najagresivnijih zagovornika izlaska Velike Britanije iz Evropske unije, a kao bišvi novinar često je satirično kritikovao Uniju. Iako je do danas bio član parlamenta, najpoznatiji je po svojoj ulozi načelnika Londona od 2008. do 2016. godine.

Kritičari tvrde kako su njegove ideje o načinu izlaska Britanije iz EU nerealne, da iznosi nemoguće uslove i da će on kao premijer samo otežati "porođajne muke" nove i nezavisne Velike Britanije.

Ono što je politički zanimljivo jeste činjenica da je najveći Džonsonov ljubitelj američki predśednik Donald Tramp, dok je Džonson kritikovao Trampovu odluku o zabrani ulaska državljana muslimanskih država u SAD.

Upravo zbog Trampove podrške, a i sličnosti u frizurama, Džonsona često nazivaju "engleski Tramp".

Ipak, sličnosti, kažu mnogi, idu i dalje od toga.

Kako se tvrdi, on je političar koji ne bježi od kontroverznih tema, kontroverznih odluka i izjava, a koje na jedan ili drugi način uznemiravaju javnost - upravo kao i Donald Tramp.

Obojica su imali škakljive izjave o manjinama, posebno o muslimanima i crncima.

Što se tiče Bregzita, Džonson ga je glasno podržavao, a kada su građani na referendumu izabrali upravo izlazak iz EU, stao je na stranu ljućeg pregovaranja s Briselom odbacujući ideju o plaćanju "računa" za izlazak u iznosu od 39 milijardi funti.

S druge strane, Džonson je pobornik razvoja zelenog privrednog sektora, promovišući zaštitu okoline, vožnju bicikala i slično.

Obećao je da će dovršiti izlazak Velike Britanije iz EU, a onda će, kažu analitičari, Džonson smjer Londona okrenuti prema zapadu, ka Sjedinjenim Američkim Državama.

Ta zemlja će Velikoj Britaniji, kažu kritičari, biti poluga moći jednom kada London raskrsti sa Briselom.

B92

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.