Standard.

subota avgust 17

Drama u Hrvatskoj: Avion sletio na put, vozači u šoku gledali šta se dešava

Objavljeno u: Svijet

by Samir

Na autoputu Zagreb - Rijeka, između Vrbovskog i Ravne Gore, avion tipa Cessna 150 M sletio je na put. Ovaj prizor šokirao je vozače koji su se zatekli na putu.

96 hits

subota avgust 17

SKANDAL: Boki 13 u vezi sa srbijanskim političarom - našli eksplicitne fotografije i dva videosnimka

Objavljeno u: Svijet

by Samir

U telefonu uhapšenog makedonskog voditelja i bivše rijaliti zvijezde Bokija 13 policija je pronašla šokantnu prepisku s jednim srbijanskim političarom.

60 hits

subota avgust 17

Ovo je Damir Jusupov, heroj koji je spasao 233 života: Znao sam da je udar neizbježan, imao sam dvije opcije

Objavljeno u: Svijet

by Samir

Za samo nekoliko sekundi, dva pilota uspjela su da prizemlje onesposobljeni avion "Erbas" u polje kukuruza u blizini Moskve i tako su spasli 233 života.

42 hits

subota avgust 17

Požar u hotelu u Odesi, najmanje osmoro poginulo

Objavljeno u: Svijet

by Samir

Najmanje osam osoba poginulo je u požaru, koji je izbio rano jutros u hotelu u ukrajinskom gradu Odesi, saopštila je Ukrajinska služba za vanredne situacije.

14 hits

 
 
 
 
utorak, 13 avgust 2019 20:26

Hong Kong: Policija se povukla sa aerodroma

Hong Kong: Policija se povukla sa aerodroma FOTO: Beta

Policija se povukla iz aerodromske zgrade Hong Kongu u utorak veče nakon sukoba sa demonstrantima, pokušavajući da deblokira saobraćaj nakon dvodnevne paralize, javljaju BBC i CNN.

Uprava aerodroma saoštava da je njegovo funkcionisanje “ozbiljno poremećeno”, prenosi Radio Slobodna Evropa (RSE).

Predsjednica Vlade Hong Konga Keri Lam je izjavila na konferenciji za novinare: "Pogledajte na trenutak naš grad, naš dom. Možemo li podnijeti da ga gurnemo u ambis i vidimo razbijenog na komade?"

Kina je optužila pojedine demonstrante da koriste smrtonosna oružja u napadu na policiju, nazivajući sukobe "klicama terorizma". Protesti predstavljaju jedan od najvećih izazova predsjedniku Kine Si Đingpingu otkako je došao na vlast 2012.

Kinesko ministarstvo inostranih poslova je zatražilo od SAD da se ne miješaju u njena unutrašnja pitanja, nakon što su pojedini članovi Kongresa, uključujući predsjedavajuću Predstavničkog doma Nensi Pelosi osudili nasilje policije nad demonstrantima.

SAD negiraju umiješanost u proteste, ali je portparol kineskog ministarstva Hua Čunjing izjavio da komentari kongresmena "pružaju nove i uvjerljive dokaze svijetu".

Dodao je da "oni zanemaruju činjenice, izvrću crno u bijelo i kvalifikuju nasilje kao lijepu borbu za ljudska prava i slobode".

Istovremeno, kineska misija pri UN kritikovala je poziv visoke komesarke za ljudska Mišel Bašele vlastima u Hong Kongu na uzdržanost tokom protesta.

Kineske diplomate su to okarakterisale kao miješanje u unutrašnje poslove njihove zemlje.

Bašele je zatražila od vlasti Hong Konga i da istraže slučajeve korišćenja suzavca na način koji je zabranjen prema međunarodnom pravu.

Deset sedmica sukoba između policije i demonstranata uzdrmalo je ovo azijsko finansijsko čvorište.

Vrijednost akcija na berzi u Hong Kongu je pala na najniži nivo u posljednjih sedam mjeseci.

Građani protestuju zbog uskraćivanja sloboda i smanjenje autonomije pod kineskom upravom.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.