Standard.

nedjelja novembar 17

Leš se u kabini nalazio TRI DANA: Srpski kamiondžija PRONAĐEN MRTAV u svom kamionu u Italiji

Kamiondžija iz Srbije (59) pronađen je u srijedu 13. novembra mrtav u svom kamionu, parkiranom u gradiću na sjeveru Italije. Kako je utvrđeno, leš se u kabini nalazio puna tri…

38 hits

nedjelja novembar 17

More će rasti do 10 metara, pogledajte Jadran 2100.

Objavljeno u: Svijet

by Samir

UN-ov izvještaj o stopi zagađenja Zemljine atmosfere naveo je da je 2017. godine čovječanstvo, ne samo što je povećalo nivo CO2 na najviše u ljudskoj istoriji, nego je to činilo…

77 hits

nedjelja novembar 17

Zaev: Sjeverna Makedonija u januaru postaje članica NATO

Objavljeno u: Svijet

by Samir

Premijer Sjeverne Makedonije, Zoran Zaev, najavio je da će i Španija i Francuska uskoro ratikovati pristupni protokol, te će njegova zemlja u januaru postati punopravna članica NATO.

53 hits

nedjelja novembar 17

Još četiri osobe poginule na demonstracijama u Boliviji

Objavljeno u: Svijet

by Samir

Međuamerička komisija za ljudska prava saopštila je danas da su još četiri osobe poginule na demonstracijama u Boliviji. Od početka krize i protesta krajem oktobra zabiljeležena su najmanje 23 smrtna…

53 hits

 
 
 
 
utorak, 13 avgust 2019 20:26

Hong Kong: Policija se povukla sa aerodroma

Hong Kong: Policija se povukla sa aerodroma FOTO: Beta

Policija se povukla iz aerodromske zgrade Hong Kongu u utorak veče nakon sukoba sa demonstrantima, pokušavajući da deblokira saobraćaj nakon dvodnevne paralize, javljaju BBC i CNN.

Uprava aerodroma saoštava da je njegovo funkcionisanje “ozbiljno poremećeno”, prenosi Radio Slobodna Evropa (RSE).

Predsjednica Vlade Hong Konga Keri Lam je izjavila na konferenciji za novinare: "Pogledajte na trenutak naš grad, naš dom. Možemo li podnijeti da ga gurnemo u ambis i vidimo razbijenog na komade?"

Kina je optužila pojedine demonstrante da koriste smrtonosna oružja u napadu na policiju, nazivajući sukobe "klicama terorizma". Protesti predstavljaju jedan od najvećih izazova predsjedniku Kine Si Đingpingu otkako je došao na vlast 2012.

Kinesko ministarstvo inostranih poslova je zatražilo od SAD da se ne miješaju u njena unutrašnja pitanja, nakon što su pojedini članovi Kongresa, uključujući predsjedavajuću Predstavničkog doma Nensi Pelosi osudili nasilje policije nad demonstrantima.

SAD negiraju umiješanost u proteste, ali je portparol kineskog ministarstva Hua Čunjing izjavio da komentari kongresmena "pružaju nove i uvjerljive dokaze svijetu".

Dodao je da "oni zanemaruju činjenice, izvrću crno u bijelo i kvalifikuju nasilje kao lijepu borbu za ljudska prava i slobode".

Istovremeno, kineska misija pri UN kritikovala je poziv visoke komesarke za ljudska Mišel Bašele vlastima u Hong Kongu na uzdržanost tokom protesta.

Kineske diplomate su to okarakterisale kao miješanje u unutrašnje poslove njihove zemlje.

Bašele je zatražila od vlasti Hong Konga i da istraže slučajeve korišćenja suzavca na način koji je zabranjen prema međunarodnom pravu.

Deset sedmica sukoba između policije i demonstranata uzdrmalo je ovo azijsko finansijsko čvorište.

Vrijednost akcija na berzi u Hong Kongu je pala na najniži nivo u posljednjih sedam mjeseci.

Građani protestuju zbog uskraćivanja sloboda i smanjenje autonomije pod kineskom upravom.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.