Standard.

petak avgust 23

Vlasti Albanije budožerom srušile restoran vlasniku koji je napao španske turiste

Objavljeno u: Svijet

by Jovana

Nadležne službe u Albaniji srušile su restoran čiji je vlasnik napao turiste i tijelom pokušao da zaustavi njihov automobil, jer navodno nisu platili račun. Rušenje je izvedeno po nalogu vlasti Albanije…

1366 hits

petak avgust 23

Makron: Naša kuća je u plamenu, ovo je internacionalna kriza

Objavljeno u: Svijet

by Jovana

Francuski predsjednik Emanuel Makron upozorio je sinoć da požari koji haraju brazilskom Amazonijom predstavljaju "međunarodnu krizu" i pozvao članice G7 da razgovaraju o tom problemu na samitu u Bijaricu, u…

94 hits

četvrtak avgust 22

Nevrijeme u Poljskoj, ima mrtvih i povrijeđenih

Nekoliko osoba je poginulo, a desetak je povrijeđeno u Poljskoj u snažnom nevremenu koje je pogodilo Tatre, planinski vijenac na granici sa Slovačkom.

229 hits

petak avgust 23

Trebinje: Zmiju našla u frižideru!

Objavljeno u: Svijet

by Jovana

Pripadnici trebinjske JU "Ekologija i bezbjednost" u naselju Pridvorci, u Trebinju, imali su nesvakidašnju akciju i to uklanjanja zmije iz frižidera jednog domaćinstva! Zmija je, po riječima koordinatora za deminiranje ove…

716 hits

 
 
 
 
srijeda, 14 avgust 2019 18:31

Tramp najbogatiji predsjednik u istoriji, a u svoju kampanju nije uložio ni cent!

Iako je najbogatiji predsjednik u istoriji Amerike, Donald Tramp u kampanju reizbora donirao je tačno 0 dolara, tvrdi magazin "Forbs". Čak 26 kandidata takmiči se za poziciju predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, a izbori su planirani za 3. novembar 2020. godine.

Donald Tramp, aktuelni predsjednik SAD, nada se novom mandatu i, kako sada stvari stoje, velike su šanse da ga i dobije.

Džozef Bajden, nekadašnji potpredsjednik, trenutno je najjači kandidat Demokratske stranke za titulu prvog čovjeka SAD.

Magazin Forbes istražio je koliko bogatstvo posjeduje svaki od kandidata. Naglašeno je da nijedan od nominovanih nije odgovorio na pitanja ovog prestižnog medija o svom imovinskom stanju. Nisu, ističe “Forbes” to učinili čak ni neki od kandidata Demokrata koji su poznati po svojim oštrim kritikama Trampa zbog sakrivanja svog finansijskog stanja.

Prema “Forbs”-u, Tramp je ubjedljivo prvi po bogatstvu sa 3,1 milijardu dolara vrijednom imovinom, on je inače najbogatiji predsjednik u istoriji SAD.

”Ovaj milijarder na mjsetu predsjednika toliko je bogat da sam može bez ikakvih problema isfinansirati vlastitu kampanju. No, ne znači i da će to uraditi. Dok donatori širom države zdušno daju priloge za njegovu kampanju, on je na taj račun položio tačno 0 dolara, prema posljednjim izvještajima”, piše magazin.

Iza Trampa je Demokrata Tom Stijer (Steyer) gotovo upola je “lakši” u odnosu na Trampa. Njegova se imovina procjenjuje na 1,6 milijardi. Novac je zgrnuo vodeći jedan od najvećih hedž fondova – Farallon Capital. Svjesno ulazeći u rizike od kada je 1986. godine formirao ovu firmu, došao je do toga da je na čelu jednog od najbogatijih fondova u Americi.

Džon Delejni (Delaney) već je “siromašniji” od prethodna dva kandidata. Njegova imovina procjenjuje se na 200 miliona dolara. Blizak je s Stijerom, posebno u finansijskom smislu, jer je, ne jednom, od njega posuđivao novac. Vlasnik je firme CapitalSource čiji se portfolio procjenjuje na 542 miliona dolara. Od tog novca, 190 miliona došlo je baš od Stijera.

Majkl Benet u tri mandata bio je senator SAD. Ovaj demokrata je, nakon što je 1997. godine napustio državnu službu, odigrao ključnu ulogu u spajanju tri vodeće filmske kuće u SAD u jednu, što mu je donijelo ogroman bonus koji je odmah investirao. Danas je vlasnik hedž fonda i agencije za promet nekretninama.

“Forbs” ističe i da se profesorsko zanimanje ipak dobro plaća. Dokaz za to im je Elizabet Voren. Ona i njen suprug Brus Men “teški” su 12 miliona dolara. Novac su stekli kao predavači prestižnog univerziteta Harvard, a znanje su unovčili ulaganjem u investicijske fondove i nekretnine. Njihov dom, kupljen 1995. godine za 447.000 dolara, sada vrijedi nešto više od 3 miliona dolara.

Iako slovi za favorita Demokrata, Džozef Bajden je “siromašak”. Ima samo devet miliona dolara. Ovaj prekaljeni političar Demokratske stranke, koji je bio i zamjenik Baraka Obame (Barack), nakon što je napustio Bijelu kuću, od izdavačke kuće Flatiron dobio je nešto više od 15 miliona dolara honorara za pisanje knjiga. Na devet miliona dolara došao je nakon što je kupio kuću u Delaveru. Platio ju je skoro tri miliona dolara. Ostala tri miliona otišla su na otplatu hipoteka za nekretnine koje posjeduje s svojom suprugom Džil širom Delavera.

Kamala Haris još jedna je milionerka Demokratske stranke. “Forbs” procjenjuje da joj imovina vrijedi šest miliona dolara. Ova senatorka je uvijek znala da napravi novac. Ali, udajom za Daglasa Emhofa, ona je našla srodnu dušu i u finansijama. Par ima suvlasništvo u nekoliko advokatskih kuća u SAD i nekretnine na najprestižnijim lokacijama Los Anđelesa, San Franciska, Vašingtona…

Forbsovu listu pogledajte OVDJE.

Avaz.ba

Posljednji put izmijenjeno srijeda, 14 avgust 2019 19:06

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.