Standard.

četvrtak septembar 19

Vaspitačica djetetu umjesto vode dala asepsol

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

U predškolskoj ustanovi “Naša radost” u Rači, vaspitačica je greškom djetetu, umjesto vode, dala da popije asepsol. Dijete je na intenzivnoj njezi i nije životno ugroženo.

118 hits

srijeda septembar 18

Aleksandra (15) koju su maltretirali u školi je dijete sa posebnim potrebama: Nasilnim djevojčicama prijeti popravni dom

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Barajevo posljednjih dana potresa incident između maloljetnih djevojčica (14), koji se odigrao tik uz zidove OŠ "Knez Sima Marković". Dvije maloljetnice naizmjenično su šamarale svoju vršnjakinju, a za sve to…

1778 hits

srijeda septembar 18

Srpski MMA borac ubijen u Americi

Objavljeno u: Svijet

by Jovana

Saša Perkić (38), bivši američki MMA borac, poznat pod nadimkom Srpski ratnik preminuo je nakon ranjavanja nožem u SAD, gdje je živio i radio. Igrom sudbine, Perkić se proslavio 2017,…

1051 hits

srijeda septembar 18

Srpski MMA borac ubijen u Americi

Objavljeno u: Svijet

srijeda septembar 18

Nesreća u Veneciji: Gliserom obarali rekord u brzini, poginule tri osobe

Objavljeno u: Svijet

by Jovana

Gliser koji je pokušavao da obori rekord u brzini zabio se u vještački greben u venecijanskoj laguni u utorak veče pri čemu su poginuli italijanski konstruktor brodova i biznismen Fabio…

232 hits

 
 
 
 
srijeda, 21 avgust 2019 09:25

Supruga Italijana preminulog na Hvaru otkrila detalje: Žalili smo se, na brodu se osjetio miris plina

Supruga Italijana preminulog na Hvaru otkrila detalje: Žalili smo se, na brodu se osjetio miris plina FOTO: N1

Manuela Fiasconaro, supruga pokojnog 57-godišnjeg sicilijanskog menadžera Eugenija Vincija koji je svoj život izgubio 13. augusta zbog trovanja ugljen- monoksidom na jedrenjaku Atlantia, dala je iskaz na splitskom Županijskom sudu i otkrila detalje kobnog putovanja. Ona je na brodu bila zajedno sa sinom i kćerkom koji su zbog trovanja u teškom stanju završili u splitskoj bolnici, ali srećom, zahvaljujući trudu splitskih doktora i osoblja bolnice, dobro se oporavljaju i biće prebačeni na liječenje u Italiju.

Manuela tvrdi kako je njena porodica s još četvoro prijatelja 10. augusta došla u Hrvatsku i da su nakon dolaska na jedrenjak, u jednoj sobi koja je bila uz krmeni dio bili smješteni njen suprug, ona i njihov 5-godišnji sin, dok je 11-godišnja kćerka bila u kabini ispred njihove prema pramcu s desne strane. Posada je, pak, bila smještena u pramčanom dijelu broda, piše Jutarnji list.

Kako piše hrvatski Jutarnji, Manuela je ispričala je da su se, čim su se ukrcali na brod, požalili posadi da ne rade ftizider i klima te da i da iz otvora za klimu u kabine dolazi neugodan miris. Mirisalo je kao benzin ili nafta, ali poslije se taj smrad promijenio, bio je kao miris plina. Navela je da su oni to među sobom komentarisali, ali da ne zna je li te primjedbe neko prenio posadi.

"Desetak minuta nakon dolaska na brod kćerka i ja smo otišle spavati. Kad smo otvorile vrata njene kabine, osjetio se smrad koji je dolazio iz otvora klima-uređaja. I u našoj kabini se takođe, kad sam ušla, osjetio isti smrad. Legla sam u krevet i zaspala, a nakon nekog vremena sam osjetila da mi je jako vruće i da mi fali vazduha pa sam rekla suprugu da vidi što je s klimom. On je otišao i vratio se s jednim članom posade, ne znam je li to bio kapetan ili skiper, te je klima ugašena. Zaspala sam, a nakon nekog vremena sam osjetila da mi se povraća. Bilo mi je jako loše, a vidjela sam da kraj mene na krevetu nema mog supruga. Zaspala sam, a nakon nekog vremena sam se opet probudila i opet povratila u krevetu, a ni tada nije bilo mog supruga kraj mene", tvrdi Manuela.

Kaže kako je od četiri prozorčića u njihovoj kabini, te večeri ona napola zatvorila dva koja su bila pokraj njihovog kreveta kako bi učinak klime bio bolji. Dva prozorčića uz krevet njenog sina su bila otvorena cijelo vrijeme.

Navela je da je nakon toga opet zaspala i probudila se tek ujutro oko 10 sati i da se jako loše osjećala. U wc-u čija su vrata bila otvorena vidjela je supruga nagnutog nad kadu i na njegovim golim leđima primijetila je crvene mrlje. Izletjela je iz kabine i tamo vidjela prijatelja i prijateljicu kojima je rekla da je njenom suprugu jako loše. Muškarac je ušao u njihovu kabinu i ubrzo izašao rekavši da je Eugenio mrtav. Otišao je potom do kabine u kojoj su bili bivši talijanski senator Bruno Mancuso i njegova supruga i vidio je da je i njima jako loše.

Policija je prošle sedmice uhapsila vlasnika broda (23) i kapetana broda (27), pa ih je krivično prijavila zbog teškog krivičnog djela protiv opšte sigurnosti. Nakon što su obojica iznijeli svoju odbranu u Splitu i izjavili da se ne osjećaju krivima, odlučeno je da se u nastavku postupka protiv njih mogu braniti sa slobode.

Posljednji put izmijenjeno srijeda, 21 avgust 2019 09:35

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.