Standard.

ponedjeljak septembar 16

Objavljeni snimci napada: SAD su kao zapeta puška; Iran: Spremni smo za potpuni rat

SAD objavile satelitske snimke koji navodno dokazuju da iza napada na sudijska naftna postrojenja stoji Iran. Iran, s druge strane, negira, a Huti tvrde da su oni odgovorni.

72 hits

ponedjeljak septembar 16

Jutarnji: Kolindino trajno obesmišljavanje funkcije predsjednika, estradizovanje i gafovi

Sve troje predsjednika Hrvatske nakon izmjene Ustava i ukidanja polupredsjedničkog sistema imalo je problem da ispune mandat smislenim sadržajem i očuvaju autoritet. Ovo u svojoj analizi ocenjuje Jutarnji list.

91 hits

ponedjeljak septembar 16

Sastaju se Putin, Erdogan i Rohani

Predsjednici Rusije Vladimir Putin, Turske Tajip Redžep Erdogan i Irana Hasana Rohanija sastaće se danas u Ankari. Portparol Krelja Dimitrij Peskov je kazao da nije isključeno da se razgovara o…

95 hits

ponedjeljak septembar 16

Sastaju se Putin, Erdogan i Rohani

Objavljeno u: Svijet

ponedjeljak septembar 16

Nije predviđen sastanak Tramp - Rohani u UN

Nije predviđen sastanak predsjednika SAD Donalda Trampa i Irana Hasana Rohanija na margini zasijedanja Generalne skupštine UN kasnije ovog mjeseca, rekao je danas portparol iranskog minsitarstva spoljnih poslova.

90 hits

 
 
 
 
četvrtak, 12 septembar 2019 09:34

(VIDEO) Oda umjetniku: Oliver Dragojević dobio mural u Splitu

(VIDEO) Oda umjetniku: Oliver Dragojević dobio mural u Splitu Foto:Instagram/Duje Klarić

Mladi umjetnik Stevan Lagator, na zidu splitskog tržnog centra City center One, naslikao je mural pokojnog muzičara Olivera Dragojevića.

Na muralu je radio po osam sati dnevno, gotovo bez prestanka, a mladog diplomiranog slikara posebno su motivisale reakcije slučajnih prolaznika koji su oduševljeni viđenim.

Među njima je bio i Oliverov sin koji je čestitao Slavenu i pun emocija rekao mu da je to što radi predivno.

“Samo je nakratko svratio, kazao da je dobro. To mi je bilo skroz dovoljno da mi da još već motivaciju”, otkriva Slaven.

Ideju za nastanak murala dobio je nedugo nakon smrti splitskog umjetnika, kada je nacrtao njegov portret.

U centru na čijem zidu slika mladi Lagator, biće izloženo preko 40 fotografija koje prikazuju Olivera u dosad neviđenom svijetlu.

Osim fotografija koje je tokom Oliverove karijere kroz svoj objektiv zabilježio Feđa Klarić, posjetioci će imati priliku vidjeti dosad neviđene fotografije iz porodičnog albuma muzičara.

Otvarenje izložbe zakazano je za 13. septembar u 11 sati, a cijelu će priču upotpuniće nastup Matije Cveka koji će izvoditi Oliverove pjesme.

Posljednji put izmijenjeno četvrtak, 12 septembar 2019 09:43

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.