Standard.

petak oktobar 18

Barselona blokirana: Otkazani letovi, zatvorena granica, putevi... Hiljade ljudi pristiže u katalonsku prijestonicu

Objavljeno u: Svijet

by Jovana

Barselona i cijela sjeveroistočna Katalonija blokirani zbog brojnih štrajkova i demonstracija organizovanih u znak protesta zbog presude katalonskim separatistima.  Opšti štrajk organizovan je na poziv sindikata koji zagovaraju nezavisnost Katalonije, a…

311 hits

petak oktobar 18

Detalji sporazuma: Šta je dogovoreno oko Bregzita?

Evropska unija (EU) i Velika Britanija postigle su sporazum o Bregzitu, i ako on bude ratifikovan građani i kompanije će konačno imati jasniju sliku o onome što ih očekuje.

106 hits

petak oktobar 18

Poslije primirja, eksplozije i pucnjava na sjeveroistiku Sirije

Eksplozije granata i pucnjava danas su se čuli u oblasti grada Ras el Ajn, na sjeveroistoku Sirije, dan nakon što je Turska postigla dogovor sa SAD da zaustavi ofanzivu na…

100 hits

petak oktobar 18

Kao iz filmova: Rat na ulicama Meksika zbog hapšenja El Čapovog sina

U meksičkom Kuljakanu izbili su sukobi između bezbjednosnih snaga i pripadnika moćnog narko kartela Sinaloa, čiji je bivši vođa Hoakin Guzman, poznatiji kao El Čapo.

95 hits

 
 
 
 
četvrtak, 12 septembar 2019 21:00

U Puli sklopljen istospolni brak: Zamjenik gradonačelnika im čestitao

U Puli sklopljen istospolni brak: Zamjenik gradonačelnika im čestitao FOTO: Facebook

U pulskoj Gradskoj palati mnogi su se zavjetovali na vječnu ljubav, a ovih dana u bračne vode zaplovile su i dvije djevojke - Annemarie Woodward i Verity Gamble, javlja Glas Istre.

Tako je i Pula stala uz bok brojnih gradova koji slave i podržavaju istospolnu ljubav, a pulski zamjenik gradonačelnika Robert Cvek lično je čestitao novopečenim mladama, te lijepu vijest objavio i na svom Facebook profilu:

"Danas su svoje DA, jedna drugoj rekle i krunisale svoju ljubav Annemarie Woodward i Verity Gamble, a ja sam iskoristio priliku da im čestitam. Srećno mladama!", napisao je Cvek, stavivši time do znanja da je grad Pula i u ovom segmentu u korak s evropskim standardima, te promoviše toleranciju i jednakost. 

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.