Standard.

ponedjeljak oktobar 21

Velika pljačka na aerodromu u Dubrovniku: Motociklisti presreli obezbjeđenje i ukrali novac

Objavljeno u: Svijet

by Jovana

Do pljačke obezbjeđenja Aerodroma Dubrovnik došlo je jutros oko 7.40 sati. Naime, dvojica muškaraca presreli su na motoru obezbjeđenje koje je prenosilo novac od vikenda.

720 hits

ponedjeljak oktobar 21

Vanredno stanje u Čileu: Sedam osoba poginulo (VIDEO)

Objavljeno u: Svijet

by Jovana

Vlada Čilea produžila je vanredno stanje u gradovima na sjeveru i jugu zemlje nakon što je u talasu nasilja i podmetnutim požarima tokom vikenda stradalo najmanje sedmoro ljudi. 

108 hits

ponedjeljak oktobar 21

Mladić (20) pao sa zidina na Kalemegdanu: Pronađen na teniskim terenima u teškom stanju

Dvadesetogodišnji mladić je doživeo tešku traumu prilikom pada sa zida na teniske terene, na Kalemegdanu.

105 hits

ponedjeljak oktobar 21

Strijeljano 300 đaka: Jedan od najvećih zločina Njemačke u Drugom svjetskom ratu

Objavljeno u: Svijet

by Jovana

Nekoliko sati tog 21. oktobra 1941. godine u Šumaricama je odjekivala rafalna paljba. U 14 sati je sve utihnulo. Počelo je u sedam ujutru.  Sahranjivanje je trajalo danima. Ukopavanjem su rukovodile…

595 hits

 
 
 
 
srijeda, 18 septembar 2019 10:29

Aleksandra (15) koju su maltretirali u školi je dijete sa posebnim potrebama: Nasilnim djevojčicama prijeti popravni dom

Barajevo posljednjih dana potresa incident između maloljetnih djevojčica (14), koji se odigrao tik uz zidove OŠ "Knez Sima Marković". Dvije maloljetnice naizmjenično su šamarale svoju vršnjakinju, a za sve to vrijeme druga djeca su se smijala i cio incident zabilježila kamerama telefona.

Prethodno se spekulisalo o tome kako je do incidenta došlo na školskom igralištu OŠ "Knez Sima Marković", no kako saznajemo - tuča se odvijala na zadnjem ulazu ove škole. Kako to da za vrijeme nastave niko nije čuo šta se dešavalo tik ispred ulaznih vrata i ispod prozora ove škole i zašto niko nije reagovao, samo su neka od pitanja na koje Barajevci nemaju odgovor.

Podsjetimo, video snimak na kome dvije djevojčice fizički i verbalno napadaju treću potresao je javnost. Maloljetne D.I., I.O. i A.M. (imena poznata redakciji) sukobile su se tik uz zidove barajevske osnovne škole, dok je nastava još bila u toku. Zašto učenice za vrijeme nastave nisu bile u školskim klupama srednje škole, već u dvorištu obližnje osnovne škole, misterija je nastavnicima i Barajevcima.

Od tri djevojčice, dvije I.O. i A.M. pohađaju barajevsku srednju školu - smjer trgovinski tehničar i idu u isto odjeljenje, dok je treća djevojčica D.I. sa Zvezdare, gdje kako kažu upućeni u slučaj, i pohađa srednju školu.

Mještani Barajeva sa kojima su novinari Kurira imali priliku da razgovaraju željeli su da ostanu anonimni, budući da je ovo prvi put da jedan incident u okviru škole prouzrokuje ovoliko interesovanja policije i medija. Roditelji djece koja pohađaju barajevsku osnovu, ali i srednju školu, kažu da im je jedna od nasilnica I.O. poznata iz priče djece, te kako je i ranije imala ispade i kako niko od djece nije bio oduševljen idejom da se druži sa njom, na šta su djeca klimala glavom.

Vršnjaci je optužuju za "snobovsko i bahato ponašanje", a kako kažu još prije nego što im je postalo jasno šta se zapravo desilo (prije pojave videa), I.O. se hvalila po školi riječima "Kako sam je prebila". Mještani pričaju i kako je djevojčicin otac bivši policajac, razriješen dužnosti, te kako mu je nedavno oduzet pištolj. Dodaju i to da bi djevojčica mogla da završi u popravnom domu zbog lošeg vladanja i nasilničkog i nedoličnog ponašanja.

Gosti, ali i konobar kafića u blizini škole pričaju kako je I.O. danas od strane učenika srednje škole dočekana uvredom i povikom: "Klošarko".  A.M. žrtva vršnjačkog nasilja, kako saznaje Kurir, djevojčica je s posebnim potrebama.

- A.M. je djevojčica s posebnim potrebama. Zbog toga djeca često nisu željela da se druže sa njom - rekla je Marina Marković za Espreso. - Roditelji su joj razvedeni, a ona živi sa majkom u sasvim pristojnim uslovima. Prosječan život. Oni nisu iz Barajeva - objašnjava sagovornik.

Vršnjaci pričaju kako je A.M. i ranije trpjela ovakvu vrstu zlostavljanja i na drugim mjestima, te kako je osnovnu školu navodno pohađala u Belim Vodama u Beogradu. Ono što je najviše potreslo žitelje Barajeva jeste činjenica da je direktor Dobrivoje Jelić smenjen sa ove pozicije, nakon 30 godina staža.

Mještani, ali i bivši učenici barajevske srednje škole tvrde kako je on za sve vrijeme svog radnog vijeka bio primeran, kako je bio na raspolaganju i nastavnicima i učenicima.

Tvrde, takođe, da je on sporni snimak dobio tek kasnije, a ne tog dana kada je do incidenta došlo i pitaju se da li će direktor druge srednje škole takođe da bude smijenjen sa svoje pozicije, jer je i jedna od njegovih učenica (D.I.) učestvovala u šamaranju A.M.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.