Standard.

utorak novembar 12

Bivši američki predsjednik prebačen u bolnicu

Bivši američki predsjednik Džimi Karter (95) primljen je u bolnicu u Atlanti zbog pritiska na mozak uzrokovanog krvarenjem nastalim nakon nedavnih padova.

47 hits

utorak novembar 12

Osuđenik tražio da ga oslobode doživotne, jer je nakratko proglašen mrtvim

Američki sud odbacio je zahtjev osuđenika koji je tvrdio da je odslužio doživotnu kaznu, jer je nakratko proglašen mrtvim.

8 hits

utorak novembar 12

Dodik: Rezervisali smo šatore, praseći i jagnjeći fond da pobijedimo na izborima

Lider SNSD Milorad Dodik ponovo je juče izazvao mnoštvo reakcija i pažnje svojom izjavom u parlamentu.

10 hits

utorak novembar 12

Morales otišao u Meksiko koji mu je odobrio azil

Evo Morales, koji je u ponedjeljak podnio ostavku na mjesto predsjednika Bolivije, meksičkim vojnim avionom odletio je u tu zemlju koja mu je odobrila azil.

27 hits

 
 
 
 
subota, 21 septembar 2019 10:43

Presuda za horor kod Rima: Bosancu doživotna kazna za smrt tri osobe

Sud u Rimu osudio je na kaznu doživotnog zatvora Šerifa Seferovića, državljanina BiH, jer je 10. maja 2017. godine na parkingu tržnog centra „Centocelle“ u predgrađu Rima, bacio Molotovljev koktel u kamper vozilo koje je koristila 13-člana porodica državljanina BiH Romana Halilovića.

Tom prilikom poginule su tri kćerke Halilovića: Elizabeth (4), Angelica (8) i Frančeska (20). Nesretne kćerke Halilovića žive su izgorjele do dolaska vatrogasaca.

Zločin je šokirao Italiju, a poruku podrške porodici Halilović uputio je i papa Franjo posredstvom Monsinjora Krajewskog.

Takođe, rimska gradonačelnica Virginia Raggi došla je na mjesto zločina, dok je predsjednik Italije Sergio Mattarella napisao da je "ubijanje djece nedostojno ljudske rase".

Policija je odmah isključila rasni motiv zločina i istragu usmjerila ka mogućem obračunu porodica Halilović i Seferović.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.