Standard.

ponedjeljak januar 20

Novi neredi u Bejrutu: Sukob policije i demonstranata

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Libanske sigurnosne snage su kasno sinoć su suzavcem, vodenim topovima i gumenim mecima rastjerivale stotine demonstranata koje protestiraju protiv vlade ispred zgrade parlamenta, u nastavku eskalacije nereda u glavnom gradu…

123 hits

ponedjeljak januar 20

U eksploziji u ruskom hotelu poginulo pet osoba

Objavljeno u: Svijet

by Lejla

Pet osoba je poginulo u hotelu u ruskom gradu Permu, kada je rano ujutro eksplodirala toplovodna cijev sistema za grijanje.

108 hits

ponedjeljak januar 20

Devetoro tinejdžera stradalo u rušenju mosta na Sumatri

Objavljeno u: Svijet

by Lejla

Devet osoba se utopilo kada su upali u nabujalu rijeku pošto se srušio pješački most na indonežanskom ostrvu Sumatra, saopštili su zvaničnici.

101 hits

ponedjeljak januar 20

Pješčane oluje pogodile sušna područja Australije, prijete i većim gradovima

Objavljeno u: Svijet

by Lejla

Pješčane oluje pogodile su sušna područja u ruralnim delovima Australije i prijete da se prošire na naseljenije gradove, uključujući Sidnej.

123 hits

 
 
 
 
srijeda, 09 oktobar 2019 17:32

Potraga za hrvatskim kapetanom, uočen splav u Atlantiku!

Velika potraga za nestalim pomorcima, među kojima je i hrvatski kapetan Dino Miškić, moguće da je došla kraju. Kako potvrđeno za N1 iz Sindikata pomoraca, imaju pouzdanu informaciju da je uočen splav i da su svi brodovi upućeni prema njemu.

Na stranici koja prati kretanje brodova Marine Traffic tokom posljednjih nekoliko sati moglo se vidjeti da je nekoliko brodova promijenilo kurs kojim su plovili.

Trenutno je na vrlo maloj udaljenosti nekoliko brodova.

Pomorci u grupi Bourbon Rhode Rescue na Facebooku protumačili su to kao akciju spašavanja, odnosno tvrde da je vjerovatno u Atlantiku uočeno nešto zbog čega su brodovi skrenuti s kursa.

Kako Morski.hr nezvanično saznaje, uskoro se treba održati i sastanak hrvatskih diplomatskih predstavnika u Francuskoj s tamošnjim zvaničnicima.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.