Standard.

četvrtak oktobar 17

Ruska prijetnja i dalje nad Crnom Gorom

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Šef analitike Digitalno-forenzičnog centra (DFC) Ljubomir Filipović smatra da Crna Gora ne treba da smanjuje stepen opreznosti kada je u pitanju uočavanje spoljnih faktora koji su spremni da utiču na kreiranje političkog…

82 hits

srijeda oktobar 16

Filmska pljačka banke u Subotici: Maskirani lopov odnio džak sa oko milion eura

Objavljeno u: Svijet

by Jovana

U centru Subotice, u Ulici Dimitrija Tucovića oko devet sati došlo do oružane pljačke “Banke Poštanske štedionice”. Nema povrijeđenih, a odnijet je džak novca, javlja dopisnik RTS-a.

525 hits

srijeda oktobar 16

Šta smo imali u SFRJ… podsjetite se…

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Jedna fotografija izazvala je nostalgiju za nekim prošlim vremenima. Jugonostalgičari šeruju fotografiju uz sjetu na nekadašnju zajedničku državu. 

201 hits

srijeda oktobar 16

VIDEO: ROSU upao na sjever Kosova, uhapšen policajac povezan sa ubistvom Ivanovića

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Više od 100 pripadnika jedinica ROSU sa 25 oklopnih vozila i džipova upalo je rano jutros na sjever Kosova, saznaje Tanjug.

224 hits

 
 
 
 
srijeda, 09 oktobar 2019 19:09

Rakete iz Sirije pale u centar turskog grada!

Šest raketa ispaljenih iz sirijskog mjesta Qamishli palo je u centar turskog pograničnog grada Nusaybina, objavila je agencija Reuters, pozivajući se na tursku državnu agenciju Anadoliju. Agencija još nije ponudila više detalja, prenosi Al Jazeera.

Nešto ranije, Reuters navodi, pozivajući se na TV kuću NTV, da su i dva minobacačka projektila pala u turski grad Ceyanpilar i da nema žrtava u tom slučaju.

Paljba je odgovor iz Sirije nakon što su oružane snage Turske ranije danas počele operaciju "Izvor mira", čiji je "cilj osigurati mir u regiji i uništiti teroristički koridor, koji teroristi pokušavaju uspostaviti na južnoj granici Turske", navodi Anadolija i dodaje da traju artiljerijski napadi na sirijski grad Tell Abyad.

Tell Abyad je naspram turskog Akcakalea, čiji su građani pozvani na oprez, navodi turska agencija i dodaje da se iznad spomenute sirijske regije vije dim, a artiljerijski napadi i dalje traju.

Erdogan potvrdio napad

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan potvrdio je da je turska vojska počela operaciju na sjeveru Sirije.

"Zajedno sa Sirijskom nacionalnom vojskom, naše Oružane snage pokrenule su operaciju 'Izvor mira' protiv terorističkih organizacija PKK / YPG [Radnička partija Kurdistana / Jedinice narodne zaštite] i ISIL-a [oružana grupa Islamska država Irak i Levant] na sjeveru Sirije", napisao je Erdogan na Twitteru.

Takođe je istakao da će tom operacijom biti uklonjena teroristička prijetnja prema Turskoj i da će, zahvaljujući "sigurnoj zoni", koja će tamo biti uspostavljena, sirijskim izbjeglicama biti omogućeno da se vrate svojim domovima.

"Zaštitit ćemo teritorijalni integritet Sirije i osloboditi stanovništvo regije iz kandži terorista", poručio je on, prenosi Al Jazeera.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.