Standard.

petak novembar 22

Kenedi ubijen pre 56 godina, misterija još uvek traje

Objavljeno u: Svijet

by Jovana

Na današnji dan 1963. godine u Dalasu je ubijen američki predsjednik Džon Kenedi. Misterija Kenedijevog ubistva još uvijek traje, zbog toga što poverljivi dokumenti u vezi sa istragom ovog zločina…

114 hits

petak novembar 22

(VIDEO) Zapalio se Boing sa 347 putnika - Drama na nebu iznad Los Anđelesa!

Avion filipinske kompanije koji je iz Los Anđelesa trebalo da leti za Manilu prinudno je sletio nedugo nakon polijetanja zbog kvara koji je izazavao požar na motoru, saopštili su danas…

165 hits

petak novembar 22

ŠOK: Donijeli mrtvaca u kancelariju kako bi naplatili osiguranje (VIDEO)

Objavljeno u: Svijet

by Jovana

Jedna porodica u Južnoj Africi donijela je kao dokaz u osiguravajuću kuću leš pokojnika. 

97 hits

petak novembar 22

Potraga trajala nekoliko mjeseci: Policija spasila djevojčicu iz ruku otmičara

Policajci iz Teksasa spasili su djevojčicu koja je oteta prije nekoliko mjeseci. Oni su provalili kroz vrata hotelske sobe i spasila osmogodišnjakinju koja je bila sakrivena u korpi za veš.

119 hits

 
 
 
 
petak, 08 novembar 2019 17:33

Kina počela rad na 6G tehnologiji

Kinesko ministarstvo nauke i tehnologije saopštilo je početkom novembra da je osnovalo radnu grupu koja će raditi na 6G tehnologiji.

"Ovo označava zvanično pokretanje istraživanja i razvoja 6G tehnologije", navodi se na veb stranici kineskog ministarstva nauke i tehnologije.

Radnu grupu čini 37 stručnjaka sa univerziteta, istraživačkih instituta i kompanija iz različitih oblasti tehnologije i telefonije u Kini.

Istraživanje započinje u trenutku kada je Kina počela da koristi 5G mrežu, koja omogućava 100 puta brži protok od postojećih 4G.

Trenutno kinesku 5G mrežu koristi oko 10 miliona ljudi i različitim djelovima zemlje kod tri najveća operatora, što Kinu stavlja na prvo mjesto u 5G svijetu.

Kineska kompanija Huawei, koji se smatra svetskim liderom u opremi za 5G, radi na istraživanjima vezano za 6G, rečeno je agenciji Frans pres u toj kompaniji.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.